- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Η μουσική τρέφει το σινεμά
Η πραγματική ζωή φτιάχνει σενάρια πιο απίστευτα και από τα κινηματογραφικά
Έρχονται ντοκιμαντέρ για την Ibiza και ταινία για την ιστορία της θρυλικής Creation Records.
Ντοκιμαντέρ αλλά και ταινίες μυθοπλασίας βασισμένες σε ζωές ποπ σταρς που μοιάζουν απίστευτες, είναι ένα παρακλάδι της κινηματογραφικής δραστηριότητας που όλο και μεγαλώνει. Καθώς οι ιστορίες, τα πρόσωπα αλλά και η μυθολογία της ποπ κουλτούρας τροφοδοτούν πια συχνά το σινεμά (αλλά και την Τέχνη γενικότερα), οι μουσικοί δημιουργοί και οι απίστευτες ζωές τους γίνονται ταινίες ακριβώς γιατί –όπως λέει και το κλισέ– η πραγματική ζωή φτιάχνει σενάρια πιο απίστευτα και από τα κινηματογραφικά.
Στις δεκάδες ταινίες και μουσικά ντοκιμαντέρ που έχουν κυκλοφορήσει τα τελευταία χρόνια, έρχονται να προστεθούν δύο ακόμη. Πρόκειται για ένα ντοκιμαντέρ που ετοίμασε ο Julien Temple για τη μουσική (και όχι μόνο) ιστορία της Ίμπιζα, σε συνεργασία με τον Fatboy Slim κι έχει τίτλο «Ibiza - The Silent Movie». Η παράνοια ενός νησιού που έγινε παγκόσμιος προορισμός για τα πάρτι και τα dj sets και ταυτόχρονα η ιστορία ενός νησιού που πάει πολλά χρόνια πίσω κι έχει περάσει πολλά. Το ντοκιμαντέρ είναι έτοιμο και θα προβληθεί αρχικά στο Glastonbury σήμερα (26/6) και στη συνέχεια θα βγει στις αίθουσες στις 5 Ιουλίου.
Ταινία όμως γίνεται και η ιστορία της θρυλικής δισκογραφικής εταιρίας Creation και του εκκεντρικού και διορατικού ιδρυτή της Allan McGee (κεντρική φωτό). Η ταινία βασίζεται στα απομνημονεύματα του ίδιου του McGee (που διασκεύασε ο Irvin Welsh) και στην παραγωγική διαδικασία της ταινίας εμπλέκεται και ο Danny Boyle. Τον Allan McGee θα υποδυθεί ο γνωστός μας από το «Trainspotting» Ewen Bremner, ενώ παίρνουν ακόμη μέρος και οι ηθοποιοί Suki Waterhouse, Steven Berkoff, Paul Kaye, Jason Isaacs (Harry Potter), Thomas Turgoose (This is England), Rufus Jones (W1A), Mel Raido (Legend) και ο κωμικός Ed Byrne.
H Creation είναι μία από τις ανεξάρτητες εταιρίες που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση και εξέλιξη της σύγχρονης αγγλικής ποπ/ροκ σκηνής και υπήρξε το «σπίτι» χαρακτηριστικών συγκροτημάτων και μουσικών όπως οι: Oasis, Primal Scream, The Jesus and Mary Chain, My Bloody Valentine, Bob Mould, Momus, The House of Love, Boo Radleys, Super Furry Animals, Teenage Fanclub και πολλών άλλων. Η ταινία δεν έχει ακόμη ημερομηνία κυκλοφορίας αλλά ήδη οι πρώτες φωτογραφίες μόλις κυκλοφόρησαν.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο αρχιτέκτονας του trip-hop σπάει τη σιωπή του με το Different When It’s Silent
Το θρυλικό δίδυμο ανακοίνωσε το «Inferno» μετά από μια αινιγματική καμπάνια με κασέτες VHS και κώδικες Μορς
To άλμπουμ αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 3 Ιουλίου
Το όνομα «No Na», που σημαίνει «δεσποινίς» στη γλώσσα Bahasa
Το γκρουπ από το Μάντσεστερ μιλάει στην ATHENS VOICE, λίγο πριν την επιστροφή του στην Ελλάδα
Η επετειακή έκδοση που μεταμορφώνει την Τεχνόπολη σε μια εβδομάδα μουσικής χωρίς όρια
Άγνωστα διαμάντια της ελληνικής μουσικής κληρονομιάς ανοιχτά προς το κοινό
Επιστροφή στην εποχή του ρεμπέτικου, στα κομπολόγια και στη νυχτερινή ζωή του πάλκου
Από την πρώτη εμφάνιση του Γιοέπ Μπέβινγκ στην Ελλάδα έως το φετινό opening party του Bolivar
Taylor Swift, Bad Bunny και The Weeknd κυριαρχούν στις λίστες streaming
Σημαντικοί καλλιτέχνες συμμετέχουν στη μουσική βραδιά για την ενίσχυση των σχολείων της Ίμβρου
Ένα συμφωνικό αφιέρωμα στον ρομαντισμό, με σολίστ τον διακεκριμένο τσελίστα Κίαν Σόλτανι
O Μίλτος Λογιάδης διευθύνει τη Mediterranean Colors Orchestra σε έναν διάλογο παλιών και νέων ερμηνευτών
«Συνομήλικοι δεν είμαστε;», αναρωτήθηκε η ηθοποιός πιασμένη χέρι-χέρι με τον Akyla
Ο τραγουδιστής πέθανε στις 21 Απριλίου 2016 από υπερβολική δόση φαιντανύλης
Λίγο πριν ανέβει στη σκηνή της Eurovision στη Βιέννη μιλάει για όλα
Διαθέσιμο online για desktop και φορητές συσκευές
Ο διάσημος συνθέτης ετοιμάζει μιούζικαλ για τη μυστηριώδη κλοπή του 1911 στο Λούβρο
Ανακοινώθηκε από την ΕΡΤ το πρόσωπο που θα δώσει το ελληνικό 12άρι στον μεγάλο τελικό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.