Μουσικη

Η μουσική τρέφει το σινεμά

Η πραγματική ζωή φτιάχνει σενάρια πιο απίστευτα και από τα κινηματογραφικά

max.jpg
Μάκης Μηλάτος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
gettyimages-477915547.jpg
© Anthony Harvey - Stringer / Getty Images / Ideal Image

Έρχονται ντοκιμαντέρ για την Ibiza και ταινία για την ιστορία της θρυλικής Creation Records.

Ντοκιμαντέρ αλλά και ταινίες μυθοπλασίας βασισμένες σε ζωές ποπ σταρς που μοιάζουν απίστευτες, είναι ένα παρακλάδι της κινηματογραφικής δραστηριότητας που όλο και μεγαλώνει. Καθώς οι ιστορίες, τα πρόσωπα αλλά και η μυθολογία της ποπ κουλτούρας τροφοδοτούν πια συχνά το σινεμά (αλλά και την Τέχνη γενικότερα), οι μουσικοί δημιουργοί και οι απίστευτες ζωές τους γίνονται ταινίες ακριβώς γιατί –όπως λέει και το κλισέ– η πραγματική ζωή φτιάχνει σενάρια πιο απίστευτα και από τα κινηματογραφικά.

Στις δεκάδες ταινίες και μουσικά ντοκιμαντέρ που έχουν κυκλοφορήσει τα τελευταία χρόνια, έρχονται να προστεθούν δύο ακόμη. Πρόκειται για ένα ντοκιμαντέρ που ετοίμασε ο Julien Temple για τη μουσική (και όχι μόνο) ιστορία της Ίμπιζα, σε συνεργασία με τον Fatboy Slim κι έχει τίτλο «Ibiza - The Silent Movie». Η παράνοια ενός νησιού που έγινε παγκόσμιος προορισμός για τα πάρτι και τα dj sets και ταυτόχρονα η ιστορία ενός νησιού που πάει πολλά χρόνια πίσω κι έχει περάσει πολλά. Το ντοκιμαντέρ είναι έτοιμο και θα προβληθεί αρχικά στο Glastonbury σήμερα (26/6) και στη συνέχεια θα βγει στις αίθουσες στις 5 Ιουλίου.

Ibiza - The Silent Movie (Official Trailer)

Ταινία όμως γίνεται και η ιστορία της θρυλικής δισκογραφικής εταιρίας Creation και του εκκεντρικού και διορατικού ιδρυτή της Allan McGee (κεντρική φωτό). Η ταινία βασίζεται στα απομνημονεύματα του ίδιου του McGee (που διασκεύασε ο Irvin Welsh) και στην παραγωγική διαδικασία της ταινίας εμπλέκεται και ο Danny Boyle. Τον Allan McGee θα υποδυθεί ο γνωστός μας από το «Trainspotting» Ewen Bremner, ενώ παίρνουν ακόμη μέρος και οι ηθοποιοί Suki Waterhouse, Steven Berkoff, Paul Kaye, Jason Isaacs (Harry Potter), Thomas Turgoose (This is England), Rufus Jones (W1A), Mel Raido (Legend) και ο κωμικός Ed Byrne.

unnamed-3.jpg

H Creation είναι μία από τις ανεξάρτητες εταιρίες που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση και εξέλιξη της σύγχρονης αγγλικής ποπ/ροκ σκηνής και υπήρξε το «σπίτι» χαρακτηριστικών συγκροτημάτων και μουσικών όπως οι: Oasis, Primal Scream, The Jesus and Mary Chain, My Bloody Valentine, Bob Mould, Momus, The House of Love, Boo Radleys, Super Furry Animals, Teenage Fanclub και πολλών άλλων. Η ταινία δεν έχει ακόμη ημερομηνία κυκλοφορίας αλλά ήδη οι πρώτες φωτογραφίες μόλις κυκλοφόρησαν.
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ