Το MySpace, ένα από τα πρώτα και δημοφιλέστερα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ιδίως μεταξύ των νέων μουσικών, προτού επικρατήσει το Facebook, ανακοίνωσε ότι κατά λάθος έχασε αρχεία μουσικής, βίντεο και φωτογραφιών 12 ετών.
Η τεράστια απώλεια συνέβη κατά τη μεταφορά των δεδομένων ενός κεντρικού υπολογιστή-εξυπηρετητή (server), με συνέπεια όλα τα αρχεία που είχαν «ανεβάσει» οι χρήστες έως πριν περίπου τρία χρόνια να χαθούν και μάλλον να μην ξαναγίνουν ποτέ ξανά διαθέσιμα στο διαδίκτυο.
Σύμφωνα με μία εκτίμηση, χάθηκαν περίπου 50 εκατομμύρια τραγούδια από 14 εκατομμύρια καλλιτέχνες. Ορισμένοι καχύποπτοι εξέφρασαν αμφιβολία κατά πόσο επρόκειτο για λάθος ή απλώς το MySpace δεν ήθελε πια να καταβάλει προσπάθεια και κόστος για τη φιλοξενία 50 εκατομμυρίων παλιών MP3.
Το MySpace, που ζήτησε συγγνώμη για την απώλεια, σύμφωνα με το BBC, είχε ιδρυθεί το 2003 και το 2006 είχε προσελκύσει εκατομμύρια χρήστες, με αποτέλεσμα να είναι ο δημοφιλέστερος διαδικτυακός τόπος στις ΗΠΑ, ξεπερνώντας ακόμη και τη μηχανή αναζήτησης της Google. Το δυνατό «χαρτί» του ήταν ότι αποτελούσε την κατ' εξοχήν πλατφόρμα για το «ανέβασμα» και την προβολή νέας μουσικής, βοηθώντας στην ανάδειξη αρκετών νέων μουσικών όπως η Κέιτ Νας και οι Arctic Monkeys.
Το 2005, το MySpace εξαγοράσθηκε από τη NewsCorp αντί 580 εκατ. δολαρίων και το 2011 πουλήθηκε στη διαφημιστική εταιρεία Specific Media αντί μόνο 35 εκατ. δολαρίων. Αν και οι περισσότεροι το έχουν ξεχάσει πια, μερικοί άνθρωποι το χρησιμοποιούσαν ακόμη ως ψηφιακό αρχείο μουσικής.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Χθες Τετάρτη η δημόσια τηλεόραση της Ισλανδίας RUV ανακοίνωσε ότι θα μποϊκοτάρει τον διαγωνισμό
Κάτι που ζητούσε εδώ και 20 χρόνια
Οι μουσικές επιλογές της εβδομάδας
Ο Χρήστος Νικολόπουλος αποκαλύπτει ότι ο δημοφιλής λαϊκός ερμηνευτής τερματίζει την αποχή του
Η εμβληματική κιθάρα του MTV Unplugged δωρίζεται στο Λονδίνο για εκπαιδευτικούς σκοπούς
Ο τρίτος δίσκος του γκρουπ κυκλοφορεί από την Made Of Stone Recordings σε ψηφιακές πλατφόρμες και σύντομα σε βινύλιο
Δείτε την ετήσια λίστα με τα τραγούδια και τους καλλιτέχνες της χρονιάς
Ο καλλιτέχνης μιλάει στην Athens Voice για τη ζωή και την καριέρα του
Τα κορυφαία μουσικά trend της χρονιάς, όπως αναδείχθηκαν από τους χρήστες της πλατφόρμας
Φήμες για πιθανή συνεργασία στο soundtrack της νέας ταινίας
Οι ηγέτες της νορβηγικής black metal σκηνής για ένα μοναδικό show στην Αθήνα, στο Floyd Live Music Venue
Το μουσικό σύνολο Les Arts Florissants ερμηνεύει Μπαχ με όργανα εποχής
Το ανδρόγυνο στιλ και οι πυρετικές κραυγές του ενσάρκωσαν το πνεύμα και τον ήχο της ροκ κοσμογονίας
Ο διαγωνισμός τραγουδιού θα πραγματοποιηθεί στην Αυστρία τον Μάιο
Ο πρόεδρος Χέρτσογκ χαιρετίζει την απόφαση της EBU
Υπήρξε βασικό μέλος των Blues Brothers, του συγκροτήματος των Τζον Μπελούσι και Νταν Ακρόιντ
Η σπουδαία καλλιτέχνιδα επιστρέφει στη χώρα μας
Ποιες χώρες ανακοίνωσαν ότι θα απέχουν από τον διαγωνισμό
Με το νέο του άλμπουμ «Ανάμεσα» ανανεώνει το ελληνικό τραγούδι. Πριν βρεθεί «Ανάμεσα σε φίλους» στο Παλλάς, ταξιδέψαμε μαζί του ακούγοντας και μιλώντας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.