- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Πέθανε ο μουσικός και συνθέτης Αντρέ Πρεβέν
Μετά από μια μία πλούσια, περιπετειώδη και δοξασμένη ζωή έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 90 ετών
Μετά από μία πλούσια, περιπετειώδη και δοξασμένη ζωή ο μουσικός και συνθέτης Αντρέ Πρεβέν έφυγε χτες από τη ζωή σε ηλικία 90 ετών, αφήνοντας πίσω του δεκάδες βραβεία, πολλά παιδιά και ένα τεράστιο μουσικό έργο, κυρίως κινηματογραφικής μουσικής αλλά και τζαζ.
Γεννήθηκε (ως Andreas Ludwig Priwin) στη Γερμανία και η εβραϊκής καταγωγής οικογένεια του «δραπέτευσε» στις ΗΠΑ το 1939 ξεφεύγοντας την τελευταία στιγμή από τα χέρια του ναζισμού. Εκεί παράλλαξε το όνομα του σε Andre George Previn και ξεκίνησε μια σπουδαία καριέρα βραβευμένη με Όσκαρ (Gigi, Porgy & Bess, Irma la Douce, My Fair Lady), με πολλά Grammy και με μία πολύ μεγάλη δισκογραφία κλασσικής και τζαζ μουσικής.
Μπορούμε να πούμε πως οι δεκαετίες του ’50, του ’60, του ’70 και του ’80 φέρουν το ισχυρό μουσικό του αποτύπωμα, αφού εκτός από την πολύπλευρη συνθετική του δραστηριότητα για το σινεμά και την τηλεόραση, διεύθυνε μερικές από τις πιο σπουδαίες ορχήστρες σε ΗΠΑ και Ευρώπη, συνεργάστηκε με σπουδαία ονόματα της τζαζ και ηχογράφησε έναν απίστευτα μεγάλο αριθμό δίσκων.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Λίγο πριν τη μεγάλη συναυλιακή τους επιστροφή στην Αθήνα και με το «Drift Like Home» να παίζει δυνατά οι Bonnie Nettles μοιράζονται ιστορίες από τον δρόμο
Η ανάρτηση του Γιώργου Γκικοδήμα για τον χαμό του φίλου και συνεργάτη του
Μιλήσαμε με τον μαέστρο που θα διευθύνει την Καμεράτα στο «Τραύμα του πολέμου και το θαύμα της Αναγέννησης» στο Μέγαρο Μουσικής
Μιλήσαμε με τη διεθνώς καταξιωμένη φλαουτίστα με αφορμή το βιβλίο της «Opus Alexandrinum»
Από τη σύμπραξη του Γιάννη Σαββιδάκη με τη Vicky Bee Band μέχρι την εμφάνιση του Johnny Vavouras & The Cadillacs
Οι πρώτες του δηλώσεις μετά την κυκλοφορία του video clip του
Ο βιρτουόζος πιανίστας Ντένις Κοζούχιν ερμηνεύει όλα τα Κοντσέρτα του συνθέτη σε δύο συναυλίες
Από το ΧΙΠ ΧΟΠ CON 2026 μέχρι το «Μπλουζ του Μικρού Πρίγκιπα» του Γιάννη Αγγελάκα
Το δυναμικά ανερχόμενο αθηναϊκό dj duo μιλάει στην ATHENS VOICE
Η τελετή απονομής έχει προγραμματιστεί για το Σάββατο 23 Μαΐου
«Στον κατεξοχήν ανδροκρατούμενο κόσμο της τζαζ, οι χώροι για συζήτηση μεταξύ γυναικών είναι ελάχιστοι»
Δείτε το video clip που κάνει πρεμιέρα στο athensvoice.gr - Ο Βαγγέλης Ορφανίδης μιλά για το νέο single και την Αθήνα ως «σπίτι»
Κατά τη διάρκεια συναυλίας στην Πράγα
«Αυτό μας προκαλεί ναυτία και μας κάνει έξαλλους», δήλωσε ο Άλεξ Καπράνος
Η συζήτηση που είχε με τον Πολ ΜακΚάρτνεϊ
Ο δημιουργός της μεγάλης επιτυχίας «Karma Chameleon» αποκάλυψε ότι χρησιμοποιεί την τεχνητή νοημοσύνη στη μουσική του
Από φανατικός θαυμαστής έγινε ο τραγουδιστής του συγκροτήματος
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.