Μουσικη

Χαθείτε στους δρόμους ακούγοντας το νέο άλμπουμ των UNKLE

Δείτε το βίντεο κλιπ του «Ar.Mour» από το «The Road: Part II / Lost Highway»

daad.jpg
Δημήτρης Αθανασιάδης
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UNKLE - Ar.Mour (Feat. Elliott Power & Miink)

H electronica «παρέα» που φόρμαρε ο James Lavelle το 1992 θα κυκλοφορήσει στις 29 Μαρτίου το νέο της, έκτο, άλμπουμ, με τίτλο «The Road: Part II / Lost Highway», το δεύτερο της τριλογίας που «γεννήθηκε» το 2017.

Το τραγούδι «Ar.Mour», στο οποίο συναντάμε τους Elliott Power και Miink, είναι το πρώτο δείγμα από την επιστροφή των Unkle και το βίντεο κλιπ του δόθηκε στη δημοσιότητα. Ταιριάζοντας τη ψυχεδελική, σκοτεινή και υπνωτιστική ατμόσφαιρα του κομματιού με τα πλάνα του σκηνοθέτη Daryl Higgins και τα artworks του John Stark, κολλάει σαν έμμονη ιδέα στα αυτιά σου. Κι αν σας αρέσει να οδηγάτε στους δρόμους ή να τους γυρνάτε μέσα σε ένα αυτοκίνητο, ο James Lavelle, εξηγεί γιατί αυτή η δουλειά μπορεί να σας αγγίξει.

«Ξεκίνησα μια ραδιοφωνική εκπομπή στο Soho Radio, το 2018. Σκέφτηκα να παίζω δίσκους με έναν διαφορετικό τρόπο. Πλέον, δεν προσπαθούσα να κάνω τους ανθρώπους να χορέψουν σε κάποιο club. Έγινα αρκετά πιο εκλεκτικός. Η όλη διαδικασία ήταν ιδιαιτέρως αναζωογονητική για εμένα. Πάνω σε αυτή την λογική δημιουργήθηκε και το νέο άλμπουμ» σημείωσε ο James Lavelle.

«To “The Road: Part II / Lost Highway” έγινε με τον ίδιο τρόπο - είναι ένα mixtape και ένα ταξίδι. Βρίσκεστε στο αυτοκίνητό σας, ξεκινώντας από την ημέρα και οδηγώντας στη νύχτα. Η γλώσσα του ήταν να είναι το απόλυτο οδικό ταξίδι» εξηγεί ο ανήσυχος δημιουργός.

47230056_10156788329938149_5059561007576252416_o.jpg

Κυκλοφορώντας από την εταιρία Songs For The Def, στο άλμπουμ θα ακούσουμε τον ντράμερ των Queen Οf The Stone Age, Jon Theodore, τον Mick Jones των Clash, τον Tom Smith των Editors, τον Mark Lanegan, ο Keaton Henson και άλλοι. Καλοτάξιδο; Καλοτάξιδο. Όλα όσα δημιούργησε και ξεκίνησε ο James Lavelle οδήγησαν στην ίδια αναπόφευκτη αίσθηση περιέργειας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ