- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Χαθείτε στους δρόμους ακούγοντας το νέο άλμπουμ των UNKLE
Δείτε το βίντεο κλιπ του «Ar.Mour» από το «The Road: Part II / Lost Highway»
H electronica «παρέα» που φόρμαρε ο James Lavelle το 1992 θα κυκλοφορήσει στις 29 Μαρτίου το νέο της, έκτο, άλμπουμ, με τίτλο «The Road: Part II / Lost Highway», το δεύτερο της τριλογίας που «γεννήθηκε» το 2017.
Το τραγούδι «Ar.Mour», στο οποίο συναντάμε τους Elliott Power και Miink, είναι το πρώτο δείγμα από την επιστροφή των Unkle και το βίντεο κλιπ του δόθηκε στη δημοσιότητα. Ταιριάζοντας τη ψυχεδελική, σκοτεινή και υπνωτιστική ατμόσφαιρα του κομματιού με τα πλάνα του σκηνοθέτη Daryl Higgins και τα artworks του John Stark, κολλάει σαν έμμονη ιδέα στα αυτιά σου. Κι αν σας αρέσει να οδηγάτε στους δρόμους ή να τους γυρνάτε μέσα σε ένα αυτοκίνητο, ο James Lavelle, εξηγεί γιατί αυτή η δουλειά μπορεί να σας αγγίξει.
«Ξεκίνησα μια ραδιοφωνική εκπομπή στο Soho Radio, το 2018. Σκέφτηκα να παίζω δίσκους με έναν διαφορετικό τρόπο. Πλέον, δεν προσπαθούσα να κάνω τους ανθρώπους να χορέψουν σε κάποιο club. Έγινα αρκετά πιο εκλεκτικός. Η όλη διαδικασία ήταν ιδιαιτέρως αναζωογονητική για εμένα. Πάνω σε αυτή την λογική δημιουργήθηκε και το νέο άλμπουμ» σημείωσε ο James Lavelle.
«To “The Road: Part II / Lost Highway” έγινε με τον ίδιο τρόπο - είναι ένα mixtape και ένα ταξίδι. Βρίσκεστε στο αυτοκίνητό σας, ξεκινώντας από την ημέρα και οδηγώντας στη νύχτα. Η γλώσσα του ήταν να είναι το απόλυτο οδικό ταξίδι» εξηγεί ο ανήσυχος δημιουργός.
Κυκλοφορώντας από την εταιρία Songs For The Def, στο άλμπουμ θα ακούσουμε τον ντράμερ των Queen Οf The Stone Age, Jon Theodore, τον Mick Jones των Clash, τον Tom Smith των Editors, τον Mark Lanegan, ο Keaton Henson και άλλοι. Καλοτάξιδο; Καλοτάξιδο. Όλα όσα δημιούργησε και ξεκίνησε ο James Lavelle οδήγησαν στην ίδια αναπόφευκτη αίσθηση περιέργειας.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Λίγο πριν τη μεγάλη συναυλιακή τους επιστροφή στην Αθήνα και με το «Drift Like Home» να παίζει δυνατά οι Bonnie Nettles μοιράζονται ιστορίες από τον δρόμο
Η ανάρτηση του Γιώργου Γκικοδήμα για τον χαμό του φίλου και συνεργάτη του
Μιλήσαμε με τον μαέστρο που θα διευθύνει την Καμεράτα στο «Τραύμα του πολέμου και το θαύμα της Αναγέννησης» στο Μέγαρο Μουσικής
Μιλήσαμε με τη διεθνώς καταξιωμένη φλαουτίστα με αφορμή το βιβλίο της «Opus Alexandrinum»
Από τη σύμπραξη του Γιάννη Σαββιδάκη με τη Vicky Bee Band μέχρι την εμφάνιση του Johnny Vavouras & The Cadillacs
Οι πρώτες του δηλώσεις μετά την κυκλοφορία του video clip του
Ο βιρτουόζος πιανίστας Ντένις Κοζούχιν ερμηνεύει όλα τα Κοντσέρτα του συνθέτη σε δύο συναυλίες
Από το ΧΙΠ ΧΟΠ CON 2026 μέχρι το «Μπλουζ του Μικρού Πρίγκιπα» του Γιάννη Αγγελάκα
Το δυναμικά ανερχόμενο αθηναϊκό dj duo μιλάει στην ATHENS VOICE
Η τελετή απονομής έχει προγραμματιστεί για το Σάββατο 23 Μαΐου
«Στον κατεξοχήν ανδροκρατούμενο κόσμο της τζαζ, οι χώροι για συζήτηση μεταξύ γυναικών είναι ελάχιστοι»
Δείτε το video clip που κάνει πρεμιέρα στο athensvoice.gr - Ο Βαγγέλης Ορφανίδης μιλά για το νέο single και την Αθήνα ως «σπίτι»
Κατά τη διάρκεια συναυλίας στην Πράγα
«Αυτό μας προκαλεί ναυτία και μας κάνει έξαλλους», δήλωσε ο Άλεξ Καπράνος
Η συζήτηση που είχε με τον Πολ ΜακΚάρτνεϊ
Ο δημιουργός της μεγάλης επιτυχίας «Karma Chameleon» αποκάλυψε ότι χρησιμοποιεί την τεχνητή νοημοσύνη στη μουσική του
Από φανατικός θαυμαστής έγινε ο τραγουδιστής του συγκροτήματος
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.