- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ο Dim Vach / Δημήτρης Βαχαβιόλος είναι γνωστός για τα μουσικά τοπία που του αρέσει να ζωγραφίζει, να τα κάνει ταινίες και ηχητικές εικόνες, electro ambient ταξίδια στην πόλη και πέρα από αυτήν, στο μέλλον και στο παρελθόν.
Το παρελθόν με έναν πολύ δικό του τρόπο επιλέγει τώρα, σαν πρώτη στάση ενός οπτικοακουστικού project που συνδυάζει την σύγχρονη μουσική δημιουργία με την ελληνική μυθολογία και παρουσιάζει απομακρυσμένους προορισμούς της νησιωτικής Ελλάδας.
Ο μουσικός δημιουργός εξηγεί:
«Οι Ωκεανίδες, ήταν νύμφες της θάλασσας. Προστάτιδες μιας πηγής, ενός ποταμού, των θαλασσών… Σήμερα εμφανίζονται στην Χίο και μας καθοδηγούν εκεί όπου ο χρόνος πέρασε, η ιστορία σημάδεψε και οι άνθρωποι έγιναν αναμνήσεις. Ακολουθούν τους ρυθμούς μου... Σε ένα φυσικό τοπίο αναλλοίωτο που η μυρωδιά της θάλασσας μπλέκεται με αυτήν της μαστίχας και της σύγχρονης ζωής».
Στις τελευταίες του κυκλοφορίες, ο Dim Vach δείχνει μία ωριμότητα που τον απομακρύνει από τα εφήμερα ρεύματα και τον οδηγεί σε όμορφα σκοτεινά μονοπάτια κινηματογραφικής διάθεσης. Οι επιρροές του, όπως δηλώνει, είναι η jazz, η electronica, η ethnic και το φάσμα του λεγόμενου experimental.
«Τις Ωκεανίδες τις εμπνεύσθηκα στην Χίο όπου βρέθηκα των χειμώνα που μας πέρασε. Στην παράδοση της Χίου είναι έντονες οι αναφορές σε νεράιδες και ενάλιες Νύμφες. Το κομμάτι αποφάσισα να είναι χωρίς φωνή, instrumental. Ανήκει σε ένα γενικότερο concept που έχει σαν στόχο την ανάδειξη απομακρυσμένων περιοχών της νησιωτικής και ηπειρωτικής Ελλάδας σε συνδυασμό με τη μυθολογία και όλα αυτά μέσω της σύγχρονης μουσικής δημιουργίας.
Τα γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν στο νησί της Χίου. Στο εγκαταλελειμμένο χωριό Παλαιά Ποταμιά και στο Λεπροκομείο της Χίου (αυτά τα μέρη συνδέονται άμεσα καθώς η Παλαιά Ποταμιά ήταν ένα χωριό που λόγω της θέσης του δεν το έβλεπε ο ήλιος και είχε μεγάλο ποσοστό λέπρας και άλλων ασθενειών της εποχής, μέχρι που εγκαταλείφθηκε και χτίστηκε το νέο χωριό σε άλλη τοποθεσία), το Πυργί, την παραλία του Μάναγρου και της Αγίας Δύναμης κ.α.
Είμαι πολύ χαρούμενος που συμμετέχει το κουαρτέτο εγχόρδων του Μουσικού Σχολείου Χίου με τον καθηγητή Φώτη Πέζο.
Το εγχείρημα αυτό το στήριξαν και ενίσχυσαν η σχεδιάστρια κοσμημάτων Kakuru (Elina Kakuru) , ο σχεδιαστής μόδας Dimitrios Ordoulidis και το Oz Cocktail Bar (Χίος).»
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο βιρτουόζος πιανίστας Ντένις Κοζούχιν ερμηνεύει όλα τα Κοντσέρτα του συνθέτη σε δύο συναυλίες
Από το ΧΙΠ ΧΟΠ CON 2026 μέχρι το «Μπλουζ του Μικρού Πρίγκιπα» του Γιάννη Αγγελάκα
Το δυναμικά ανερχόμενο αθηναϊκό dj duo μιλάει στην ATHENS VOICE
Η τελετή απονομής έχει προγραμματιστεί για το Σάββατο 23 Μαΐου
«Στον κατεξοχήν ανδροκρατούμενο κόσμο της τζαζ, οι χώροι για συζήτηση μεταξύ γυναικών είναι ελάχιστοι»
Δείτε το video clip που κάνει πρεμιέρα στο athensvoice.gr - Ο Βαγγέλης Ορφανίδης μιλά για το νέο single και την Αθήνα ως «σπίτι»
Κατά τη διάρκεια συναυλίας στην Πράγα
«Αυτό μας προκαλεί ναυτία και μας κάνει έξαλλους», δήλωσε ο Άλεξ Καπράνος
Η συζήτηση που είχε με τον Πολ ΜακΚάρτνεϊ
Ο δημιουργός της μεγάλης επιτυχίας «Karma Chameleon» αποκάλυψε ότι χρησιμοποιεί την τεχνητή νοημοσύνη στη μουσική του
Από φανατικός θαυμαστής έγινε ο τραγουδιστής του συγκροτήματος
Μιλήσαμε με τον Ολλανδό πιανίστα και συνθέτη με αφορμή την πρώτη του εμφάνιση στην Αθήνα, στον Φιλολογικό Σύλλος Παρνασσός
Το συγκρότημα του Ντέιμον Άλμπαρντ παρουσίασε το νέο άλμπουμ με καλεσμένους-έκπληξη και οικοδεσπότη τον Ράιαν Γκόσλινγκ
Οι νύχτες της Πλατείας Νερού όπως αποθανατίστηκαν από πέντε γυναίκες φωτογράφους
Ο front-man της θρυλικής μπάντας των 80’s «Culture Club» θα βρεθεί στη μουσική σκηνή του διαγωνισμού
Kαθώς για περίπου τρία χρόνια ζούσε σε ένα μικρό τροχόσπιτο
Ο Νόαμ Μπετάν θα ερμηνεύσει το «Michelle»
Η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός εντυπωσιάζει στο πρώτο single Burial από τη νέα ταινία της A24
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.