Nigel Kennedy: Ο ροκ σταρ της κλασικής μουσικής έρχεται στο Ηρώδειο
Ο Bach συναντά τον Gershwin μέσω του πιο ανατρεπτικού βιολονίστα
Το τρομερό παιδί της κλασικής μουσικής, Nigel Kennedy, εδώ και 30 χρόνια, αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα στο χώρο του και φέτος το καλοκαίρι, ο βιολονίστας με τις περισσότερες πωλήσεις στην ιστορία, έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών – Επιδαύρου. Το ταλέντο και ο αυτοσχεδιασμός του Kennedy, θα ταξιδέψουν στην Αθήνα στις 17 Ιουλίου, στο Ηρώδειο.
Ο ανατρεπτικός καλλιτέχνης δεν σταματά να πειραματίζεται και έχει καταφέρει να ενώσει την κλασική με τη τζαζ, τη ροκ και τους παραδοσιακούς ήχους, έχοντας γράψει συνεργασίες με μύθους, όπως ο Paul McCartney ή ο Rob Plant, στις σημαντικότερες αίθουσες του πλανήτη.
Στη νέα του πρόταση, με την οποία περιοδεύει σε όλον τον κόσμο, ο Kennedy, θα ενώσει τον Bach με τον Gershwin, με τις πάντα έντονες παρεμβάσεις του, να αναδεικνύουν το πάθος και τη γοητεία των δύο καλλιτεχνών.
Ο ριζοσπαστικός χαρακτήρας των έργων του Kennedy, από κοινού με τον αυτοσχεδιασμό του και φυσικά το ταλέντο του, έχουν αποφέρει στον σημαντικό καλλιτέχνη, πολυάριθμες υποψηφιότητες για βραβεία Grammy, καθώς και τον τίτλο του καλλιτέχνη της χρονιάς στα Brit Awards το 2001 και πολλές άλλες διακρίσεις στα ίδια βραβεία.
Με αυτές τις αποσκευές, ο Kennedy αναμένεται να προσφέρει στο αθηναϊκό κοινό –όπως άλλωστε το συνηθίζει στις ζωντανές εμφανίσεις του– μια εκρηκτική καλοκαιρινή βραδιά κάτω από την Ακρόπολη την Τρίτη 17 Ιουλίου, γιορτάζοντας μια μεγάλη συνάντηση ανάμεσα στον Bach και τον Gershwin, ανάμεσα στην παράδοση και το μέλλον.
Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο βιρτουόζος του βιολιού είναι έτοιμος για την πρόκληση. Άλλωστε είναι ο ίδιος που στο παρελθόν είχε δηλώσει: «Μου αρέσει μερικές φορές, να παρομοιάζω την μουσική με τον πρωταθλητισμό. Βλέπεις πως οι μεγάλοι αθλητές συνεχίζουν να πιέζουν τους εαυτούς του με στόχο την συνεχή βελτίωση. Ακόμα και όταν κατακτούν την κορυφή, δεν ικανοποιούνται ποτέ, αλλά αποζητούν περισσότερα. Το ίδιο συμβαίνει λοιπόν και σε μένα. Υπάρχουν πολλά ακόμα που πρέπει να έρθουν. Είμαι πολύ ενθουσιασμένος σκεπτόμενος το μέλλον».
INFO:
Που: Ηρώδειο
Πότε: Τρίτη 17 Ιουλίου 2018
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ : VIP: 90€ | A' ΖΩΝΗ: 75€ | B' ΖΩΝΗ: 65€ | Γ' ΖΩΝΗ 55€ | Δ' ΖΩΝΗ: 45€ | ΑΝΩ ΔΙΑΖΩΜΑ: 28€ | ΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΑ/ΑΝΕΡΓΩΝ: 22€
Προπώληση:
greekfestival.gr - 210 3272 000
viva.gr - 211 800 5141
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μια διαχρονική φιγούρα της ψυχεδελικής ροκ και η ιστορική του εμφάνιση στο Woodstock
Αναδρομή στα επιτεύγματα μιας μοναδικής καριέρας - Οι σταθμοί της καλλιτεχνικής διαδρομής του
Το νέο αίμα του πανκ ροκ πλαισιώνει το παλιό στην Πλατεία Νερού
Το μουσικό της ταξίδι από τις γειτονιές της Αθήνας στα μεγαλύτερα φεστιβάλ της Ευρώπης κατακτώντας το ελληνικό και διεθνές κοινό
Τα live ραντεβού της νέας χρονιάς που δεν θες να δεις μόνο σε stories
Μιλήσαμε με τη mezzo-soprano με αφορμή τη συναυλία που θα δώσει στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
Η 8η Ιανουαρίου και οι μουσικοί θρύλοι που γεννήθηκαν σαν σήμερα
Ψηφίστε και αναδείξτε και τους νικητές: Τα αποτελέσματα θα δημοσιευθούν στο τέλος του Ιανουαρίου 2026
Το εκρηκτικό supergroup που λατρεύει ο Iggy Pop προσγειώνεται στις 9 Ιανουαρίου στο Soul SKG
Το πιο ενδιαφέρον στοιχείο, όμως, δεν είναι τεχνικό
Ο Εθνικός Τελικός θα πραγματοποιηθεί τον Φεβρουάριο
Απόψε, Κυριακή 4 Ιανουαρίου 2026!
Τα βίντεο που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου
Τα πρώτα βήματα του γκρουπ και τα ιστορικά σινγκλ «Break On Through» και «Light My Fire»
Στις 19:00 ξεκινά η ειδική τηλεοπτική εκπομπή
Η ζωή και η κληρονομιά ενός από τους πλέον αυθεντικούς rock stars
Και τραγούδι της Κύπρου στα κορυφαία
Ένα πορτρέτο του Διονύση Σαββόπουλου και μιας ολόκληρης εποχής σε σκηνοθεσία Αντρέα Λουκάκου και Αλέξη Κυριτσόπουλου, με αφηγητή τον Παύλο Τσίμα στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ
To παραμύθι «Η Πεντάμορφη και το Τέρας» ζωντανεύει στο Τράκοσκαν
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.