Μουσικη

Μια κασέτα δρόμος

Compiled by The Trouble

61858-136429.JPG
Χρήστος Εξαρχόπουλος
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
44614-93799.jpg

Ο Γιάννης Δρίζης χειμώνα-καλοκαίρι πήζει στο Λονδίνο. Ο Χρήστος Εξαρχόπουλος το χειμώνα μένει στο Βερολίνο και το καλοκαίρι στη Χαλκιδική. Το Δεκαπενταύγουστο, που η Παναγιά θα κάνει το θαύμα της και θα ξανασμίξουν στα πικάπ, όπου συμπράττουν ως The Trouble, αυτή είναι η playlist τους που θα μας ανατινάξει.

Λονδίνο

01. Primal Scream - Nothing Is Real

Απογεύματα για χάζι στο κανάλι, μπίρες στην Crate Brewery Pub στο Hackwney Wick, και τα σκυλιά του ροκ βγάζουν δισκάρα μετά από καιρό. Μπίρες και κιθάρες και ένα riffaki που μας έχει κολλήσει. Αξεπέραστος καλοκαιρινός συνδυασμός.

02. Μount Kimbie - Home Recording

Για δίσκους στο Soho και οι Μount Kimbie στο repeat, το UK garage στην καλύτερη του φάση. Δυνάμωσε τα μπάσα και κουνήσου, καλοκαίρι είναι.

03. Thundercat - Heartbreaks And Setbacks

Soul από το μέλλον στα ακουστικά και προσγείωση στο Ridley Road Market Bar στο Dalston. Πρώην fastfoodάδικο που μετατράπηκε σε μπάρα με τις καλύτερες μουσικές του Λονδίνου. Πάνω τους!

04. Koreless - Sun

Και ξημέρωμα στα καλύτερα υπόγεια after parties στο Birthdays. Πολυχώρος για όλα τα γούστα με τα πιο εκλεκτικά live και οι Κoreless κυκλοφορούν το πιο ατμοσφαιρικό κομμάτι του 2013.

05. Floating Points - Wires

Άραγμα στην ταράτσα με την καλύτερη θέα του Λονδίνου, Dalston Roof Park. Χτυπάμε κάρτα κάθε Τετάρτη που από εδώ εκπέμπει ο ιντερνετικός NTS Radio, τα σπάνε δισκοπαίκτες σπάνιας αξίας και ακούσαμε live τον μάστορα της electronic σκηνής Floating Points, εξ ου και το υπέροχο trip post jazz Wires. Ψαχτείτε...

n

Βερολίνο

06. David Bowie - Heroes

Τελευταίο τραγούδι πάντα στα dj sets μου στο Βερολίνο και ο Λευκός Δούκας θα στοιχειώνει για πάντα τη σκοτεινή ετούτη πόλη, χειμώνα-καλοκαίρι.

07. And.Id - Thalassa

Από το πρωί και όσο πάει, πέσιμο στο Urban Hafen Κanal με ηχητική υπόκρουση το φρέσκο άλμπουμ του καλύτερου έλληνα παραγωγού And.Id, και κολλάμε στο

Thalassa για προφανής λόγους.

08. Tomoki Ikeda & Dj Kyros - Σαν με κοιτάς

Εμπνευσμένο edit ενός κλασικού καλοκαιρινού κομματιού από δύο Βερολινέζους παραγωγούς.

Βόλτες στα πάρκα, στα φεστιβάλ και στα open air, μέχρι να λιώσουν οι σόλες.

09. Tropical Popsicle - Havana

Ηλιόλουστο garage τραγούδι από την Καλιφόρνια με επέκταση στο βερολινέζικο Prenzlauer Berg και στην Αβάνα της Κούβας. Ο ήλιος λάμπει παντού.

10. Larry Gus - Aggelos Kyriou

Το καλύτερο ελληνικό τραγούδι για φέτος και μνήμες από βερολινέζικα ελληνικά βράδια με Δημήτρη, Δάφνη, Λουίζα, Κορίνα. Μια χαρά…

n

Θεσσαλονίκη

11. Παύλος Παυλίδης & B Movies - Η Μαίρη

Φίλοι, αυτοκίνητα, απογευματινό αεράκι, αλάτι, βουρ για Μιμόζα στη Συκιά. (Το καλύτερο χταπόδι της Ευρώπης) Ο Παυλίδης μας ταράζει και μας ηρεμεί συγχρόνως και εμείς ξεκαλοκαιριάζουμε στο δεύτερο πόδι της Χαλκιδικής.

12. Κορέ Ύδρο - Τα βράδια της κρίσης

Θα σε ξανάβρω στους μπαξέδες, μωρό μου, μα το χώμα θα είναι άγονο. Χωρίς λόγια, γιατί είναι ωραία τα βράδια της κρίσης…

13. Fat Freddys Drop - Blackbird

Soul reggae Nεοζηλανδοί που αγαπάμε να τους ακούμε, με καινούργιο δίσκο και με το ομώνυμο κομμάτι Blackbird να μη λείπει από καμία καλοκαιρινή κασέτα μας.

14. Cayetano Feat. Georges Perin - Astronauts without stars - Βandrop Version

Νύχτες στη Θεσσαλονίκη, Ζεύξιδος, Εγνατία, Άνω Πόλη, και Βandrop Sessions στην ταράτσα στα σφαγεία, με τον Cayetano και την τριάδα του να συνοδεύουν τον ήλιο που πέφτει στο λιμάνι.

15. Lemonostifel - Είχα πάρει χάπια για να κοιμηθώ

Ωραία ας υποθέσουμε ότι εκνευρίστηκα εκείνο το μοιραίο βράδυ του χωρισμού. Την άλλη μέρα το πρωί έφυγες για το Λονδίνο χωρίς να με χαιρετήσεις. Καλοκαίρια, έρωτες, μεθύσια, τσάρκες χωρίς νόημα και πάνω από όλα μουσικές. Μπαντάρα Σαλονικιά με έμπνευση και στιλ μας στέλνει αδιάβαστους με το "Είχα πάρει χάπια για να κοιμηθώ".

n

Και το facebook page για να γνωρίζετε πού παίζουν οι The Trouble.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.