Μουσικη

15 δίσκοι λίγο πριν γίνουν αντικείμενο συζήτησης

Κυκλοφορούν, θα κυκλοφορήσουν, έχουν (μόλις) κυκλοφορήσει...

max.jpg
Μάκης Μηλάτος
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
41516-87970.jpg

15 δίσκοι που κυκλοφορούν αυτές και τις επόμενες μέρες και -με τον ένα ή τον άλλο τρόπο- προκαλούν συζητήσεις. Δίσκοι που μάλλον θα ήθελες να ακούσεις. Μάθε, άκου, δες κάτι γι' αυτούς λίγο πριν γίνουν αντικείμενο συζήτησης.

Daft Punk – Random Access Memories

Σχεδόν μια δεκαετία μετά την «αποτυχία» του: “Human After All”, το ντουέτο επιστρατεύει κόσμο και κοσμάκη για το μεγάλο comeback: Giorgio Moroder, Julian Casablancas, Nile Rogers, Panda Bear, Todd Edwards, Pharell Williams.


Boards of Canada – Tomorrow’s Harvest

Αφού έπαιξαν στο διαδίκτυο το «κυνήγι του χαμένου θησαυρού» με κάτι αποσπάσματα και κάτι κωδικούς προκαλώντας τον απαιτούμενο ντόρο, τώρα αναμένουμε και την ουσία μετά από 8 χρόνια σιωπής.


AlunaGeorge – Body Music

Η Aluna Francis και ο George Reid έχουν συζητηθεί αρκετά και έχουν δημιουργήσει προσδοκίες ήδη από τα πρώτα σιγκλάκια τους. Για να δούμε τι μπορούν και με ένα ολόκληρο άλμπουμ.


Camera Obscura – Desire Lines

Οι indie Σκοτσέζοι που καλά μας τα ‘χουν πει ως τώρα, ηχογράφησαν στο Portland το νέο τους πόνημα με τη βοήθεια του Tucker Martin (Spoon) και την συμμετοχή των: Neko Case και Jim James (My Morning Jacket).


John Legend – Love In The Future

Μετά από 5 χρόνια (αν εξαιρέσεις τη συνεργασία με τους Roots το 2010) επιστρέφει στη μελιστάλακτη «μαύρη» τραγουδοποιεία με την βοήθεια των: Kanye West (βλέπε και παρακάτω), Dave Tozer, Q-Tip, Hit-Boy, No ID.


Kanye West – Yeezus

Μόνο που έγραψε στο twitter πως όπου να ‘ναι θα κυκλοφορήσει δίσκο έγινε πανικός από 9! εκατομμύρια folowers. Το 2010 με το: “My Beautiful Dark Twisted Fantasy” είχε προκαλέσει μεγάλο ενθουσιασμό (από αυτό το άλμπουμ είναι και το βίντεο που ακολουθεί καθώς για τον καινούργιο δίσκο, δεν υπάρχει ακόμη κανένα νέο, πέρα από το twit). Συμμετέχουν: Daft Punk, Skrillex, Odd Future και «ανταποδίδει» ο (βλέπε παραπάνω) John Legend.


Eleanor Friedberger – Personal Record

Ο αδελφός έχει «παρκάρει» προσωρινά κι εν όσο οι Fiery Furnaces αργούν, η αδελφή κάνει σόλο καριέρα που ξεκίνησε πολύ καλά το 2011 με το: “Last Summer”.


The National – Trouble Will Find Me

Το ντοκιμαντέρ τους: “Mistaken for Strangers” κυκλοφορεί στα φεστιβάλ, πρόσφατα έπαιξαν στο MoMA το τραγούδι: “Sorrow” συνεχώς και επαναλαμβανόμενα για 6 ώρες και ο πολυαναμενόμενος 6ος τους δίσκος είναι έτοιμος με: St. Vincent, Sufjan Stevens, Sharon Van Etten να παίρνουν μέρος.


Sigur Ros – Kveikur

Η απαρχή μιας νέας περιόδου για το ισλανδικό γκρουπ που έμαθε τους ποπ ακροατές να ακούνε σοφιστικέ ψιθύρους. Μετά από παύσεις και αποχωρήσεις προχωράνε σε κάτι πιο απλό και πιο ζωηρό, λένε οι πληροφορίες.


Tricky – False Idols

Επιστρέφει κι αυτός στις ρίζες του εποχής: Maxinquaye γιατί όπως δήλωσε, βρήκε πάλι τον (χαμένο;) εαυτό του και βρέθηκε στη γη για να βοηθάει τους ανθρώπους και όχι για να βγάζει λεφτά και… σε όποιον αρέσει. Με: Nneka, Peter Silberman (Antlers) και φυσικά Francesca Belmonte (στη θέση της Martina Topley Bird).


These New Puritans – Field of Reeds

Το 2010 με το: “Hidden” (από όπου και το βίντεο που ακολουθεί) μας εντυπωσίασαν οι άγγλοι art-rockers και τώρα επιστρέφουν με την συμμετοχή της jazz τραγουδίστριας από την Πορτογαλία Elisa Rodrigues. Αναμένουμε...


Queens of the Stone Age - …Like Klockwork

Το πιο φιλόδοξο project του Josh Homme με την συμπαράσταση όλων των φιλικών δυνάμεων: Mark Lanegan, Nick Oliveri, Dave Grohl και πολλών εκλεκτών καλεσμένων: Elton John, Trent Reznor και Alex Turner (Arctic Monkeys).


The Pastels – Slow Summits

Το βραδυφλεγές και απόλυτα επιδραστικό συγκρότημα από τη Γλασκόβη που μετράει μόνο 4 άλμπουμ σε 30 χρόνια ζωής (συν ένα σάουντρακ και μια συνεργασία με τους γιαπωνέζους Tenniscoats), κυκλοφορεί καινούργιο δίσκο μετά από 16 χρόνια με την συμμετοχή του Craig Armstrong και μέλη των Teenage Fanclub και Rococo Rot.


Primal Scream – More Light

Επιστρέφουν κι αυτοί στο ένδοξο παρελθόν τους και στην εποχή του: “XTRMNTR” (2000) και ροκάρουν έντονα με την συμμετοχή και των: David Holmes και Kevin Shields.


CocoRosie - Tales of a Grass Widow

Οι δύο αδελφές με το αλλόκοτο, παιδικό ύφος και την ποπ διάθεση, επιστρέφουν με το 5ο τους άλμπουμ, μετά το: "Gray Oceans" του 2010.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ