Μουσικη

Οι συναυλίες που περιμένουμε το 2018

Τα μεγάλα ονόματα, οι επιστροφές και οι νέες αφίξεις. Έτοιμοι να τις ζήσετε;

max.jpg
Μάκης Μηλάτος
ΤΕΥΧΟΣ 641
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
tricky-0151.jpg
Tricky

20/1, Tricky στο Fuzz

Tricky - The Only Way (Official Audio)

Με αφορμή το 13ο του άλμπουμ «Ununiform», που κυκλοφόρησε πρόσφατα, στο οποίο ξανασυναντιέται με την πρώτη και καλύτερη Martina Topley Bird, το γοητευτικό ρεμάλι του trip hop επιστρέφει στον τόπο του εγκλήματος, εδώ που έχει δώσει μερικές από τις καλύτερες αλλά και χειρότερες συναυλίες του.

3/3, Kraftwerk στο Tae Kwon Do

RADIOACTIVITY - KRAFTWERK - HD Live

Μία εντυπωσιακή οπτικοακουστική ρετροσπεκτίβα –ανάλογη ενός συγκροτήματος που έχει επιβάλει την ψηφιακή εποχή πριν την ώρα της–, η οποία πριν καταλήξει εδώ έχει μπει στα καλύτερα μουσεία, γκαλερί και συναυλιακούς χώρους.

16/3, King Gizzard & the Lizard Wizard στο Fuzz 

screen-shot-2015-04-14-at-10.26.55-am1.jpg

Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα, δημιουργικά και «χαμένα στο διάστημα» ψυχεδελικά συγκροτήματα της εποχής μας, θα το δούμε «τώρα που συμβαίνει». Αλληλούια!

4/4, Chrysta Bell στο Gagarin 

chrysta_bell_wallpaper_by_elias_tahan_couch1.jpg

O David Lynch, που ξέρει απ’ αυτά, της έχει ανοίξει την πόρτα. Και ηθοποιός (δες την στο καινούργιο «Twin Peaks») και τραγουδίστρια με συμμετοχές σε σάουντρακ και σε δίσκους του σπουδαίου σκηνοθέτη, αλλά και με προσωπική δισκογραφία (ο πιο πρόσφατος δίσκος της «We Dissolve» είναι σε παραγωγή του John Parish για να καταλάβεις το ύφος), η Chrysta Bell μπορεί να δημιουργεί ατμόσφαιρα κι αυτό θα κάνει στο blue velvet καμπαρέ της οδού Λιοσίων.

 

28/4, Myrkur στον Παρνασσό

Η Amalie Bruun από τη Δανία, που κάνει αποφασιστικά βήματα για να γίνει η νέα ιέρεια του black metal, σκοπεύει να βυθίσει την πόλη στο παγανιστικό σκοτάδι (αν έρθει τελικά, γιατί στο σάιτ της η συναυλία δεν αναφέρεται). Άλλωστε «myrkur» στα ισλανδικά σημαίνει σκότος. 

29/4, God speed You! Black Emperor στο Fuzz

Godspeed You! Black Emperor - Undoing A Luciferian Towers

Και δισκάρα το ’17 και γκρουπάρα γενικώς, ε! καλώς να έρθουν. Ένα από τα συγκροτήματα που έχει βάλει τον Καναδά στον χάρτη με τις χώρες όπου συμβαίνουν σπουδαία πράγματα στη μουσική κι έχει καθαγιάσει τον θόρυβο, είναι ζωντανό και δημιουργικό μετά από 25 χρόνια ζωής.

 

19/5, Brad Mehldau Τrio στη Στέγη

bradmehldautrio_photocredit-michaelwilson_2_site1.jpg

Brad Mehldau Trio - Ode [Number 19] - Live - Burghausen Jazzwoche 2008

Από τους σπουδαιότερους μουσικούς της τζαζ τα τελευταία χρόνια, με συνεργασίες αλλά και δισκογραφία που κόβουν την ανάσα, έρχεται με τον μοναδικό ήχο του πιάνου του και με τους πολύ καλούς Larry Grenadier στο μπάσο και τον Jeff Ballard στα τύμπανα, για μία συναυλία αισθητικής απόλαυσης και υψηλής τεχνικής.

 

31/5, London Grammar – Rag ‘n’ Bone Man στο Φάληρο (Πλ. Νερού) 

rag-n-bone-man-human-artwork-11.jpg

London Grammar Wicked Game

Ανοιξιάτικος καιρός και διάθεση, σύγχρονη ποπ ευρείας κατανάλωσης με ονόματα «τώρα που συμβαίνει», ό,τι πρέπει για μια βόλτα στη θάλασσα. Μην ξεχάσεις να πάρεις ένα πουλοβεράκι στους ώμους και smartphone με γεμάτη μπαταρία για απευθείας selfie στο Ιnstagram και αναμμένο φακό αντί για αναπτήρα. 

 

17/6, Jamiroquai στο Φάληρο (Πλ. Νερού)

 

jamiroquai-headgear-design1.jpg

Jamiroquai - Summer Girl (Official Video)

Καλό παιδί τελικά ο Jay Kay… Δεν το ξέχασε το περσινό του χρέος και έρχεται να το ξεπληρώσει.

 

22&23/6, Sting στο Ηρώδειο
Αν παίξει το τελευταίο του άλμπουμ και από τα τελευταία γενικώς, την κάτσαμε τη βάρκα. 

23/6, Nick Cave & the Bad Seeds

13-nick-cave-with-his-band-the-bad-seeds-on-the-main-coachella-stage1.jpg

Φάληρο (Πλ. Νερού) Η πρόσφατη εμφάνισή του ήταν μία rock ’n’ roll ιεροτελεστία που συγκλόνισε πολλούς. Η τόσο σύντομη επάνοδός του δεν μπορεί παρά να είναι ένας θρίαμβος.  

 

9&20/7, Judas Priest - Iron Maiden
στη Μαλακάσα Το πνεύμα του φετινού Rockwave σηματοδοτήθηκε ήδη. Τα δύο αυτά μεγάλα ονόματα του σκληρού ροκ από μόνα τους είναι ικανά να κάνουν ορδές χεβιμεταλάδων να βγουν στην Εθνική Οδό.

25/7, Steven Wilson στην Τεχνόπολη

Jamiroquai - Summer Girl (Official Video)

Το αγγλικό progressive έχει στην Ελλάδα βαθιές ρίζες και ο Steven Wilson είτε μόνος είτε με τους Porcupine Tree έρχεται συχνά να το ποτίσει. Κι εμείς, που δεν είμαστε αχάριστοι, πολύ το εκτιμούμε…


ΚΑΡΝΤΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Στις 9 &10 Φεβρουαρίου η Μητρόπολη παίρνει μουσικά μαθήματα από τη «φτωχομάνα». Η θρυλική πια «σκηνή της Θεσσαλονίκης», που διαρκώς ανανεώνεται και παραμένει ζωντανή, έχοντας δημιουργήσει ένα μύθο για την ελληνική ροκ πραγματικότητα, κατηφορίζει προς Αθήνα και συγκεκριμένα στο Gagarin για ένα διήμερο που ονομάζεται Skgfest.

▸ Στις 9/2 θα βρεθούν στη σκηνή του οι Underwater Chess, Μ.Α.Τ.Ε., Alien Mustangs, Γιάννης Αγγελάκας & 100°C και την επόμενη μέρα θα τους διαδεχτούν οι Μπάμπης Παπαδόπουλος (electric solo), Psychedelic trips to death, Johnny Carbonaras, Ντίνος Σαδίκης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ