Μουσικη

O Neil Young αποφάσισε να διαθέσει δωρεάν στο διαδίκτυο ολόκληρη τη δισκογραφία του

Keep on rockin’ in the free world. Δείτε πώς μπορείτε να έχετε πρόσβαση στο μουσικό θησαυρό του

daad.jpg
Δημήτρης Αθανασιάδης
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
12904899.jpg
EPA/SAMUEL GOLAY

Μια σπουδαία κίνηση που δείχνει έναν άλλο δρόμο και θα συζητηθεί. Ποιος θα μπορούσε να φανταστεί κάτι τέτοιο στις αρχές των 00s, όταν η υπόθεση Napster προκαλούσε διαμάχη στη μουσική βιομηχανία; Σήμερα υπάρχουν ορισμένοι καλλιτέχνες που προτιμούν να διαθέτουν αποκλειστικά τα άλμπουμ τους σε υπηρεσίες όπως η Apple Music ή η Tidal. Υπάρχουν εκείνοι που μοιράζονται τη μουσική τους σε όλες τις πλατφόρμες, αφήνοντας στους ακροατές να επιλέξουν πώς θα την προμηθευτούν. Και τέλος, υπάρχει ο Neil Young, που αποφάσισε να διαθέσει εντελώς δωρεάν περισσότερα από 33 στούντιο και live άλμπουμ στο διαδίκτυο.

Μετά την ανοιχτή πρόσβαση στο νέο του άλμπουμ «The Visitor», που ηχογραφήθηκε στο στούντιο Malibu του Rick Rubin, ο Καναδός καλλιτέχνης πήρε τη μεγάλη απόφαση για το πολύτιμο online αρχείο.

«Αναπτύξαμε (το αρχείο) για να παρέχουμε στους οπαδούς και τους ιστορικούς μια άνευ προηγουμένου πρόσβαση σε όλη μου τη μουσική και ολόκληρο το αρχείο μου σε μια βολική τοποθεσία».

NYA Tutorial

Επιπλέον, το αρχείο έχει οριστεί για να περιλαμβάνει μη δημοσιευμένα κομμάτια που ο Neil Young «δεν κυκλοφόρησε εκείνη τη στιγμή για έναν ή άλλο λόγο», καθώς και αποκλειστικό περιεχόμενο βίντεο HD.

Για να διευκολύνει κάθε ενδιαφερόμενο, ο Neil Young συγκεντρώνει όλες τις ηχογραφήσεις του, πράγμα που σημαίνει ότι τα σόλο έργα του θα εμφανιστούν παράλληλα με εκείνα που δημιουργήθηκαν με τους Crosby, Stills, Nash και Buffalo Springfield.  

«Το αρχείο έχει σχεδιαστεί για να είναι ένα ζωντανό ντοκουμέντο, που εξελίσσεται συνεχώς και περιλαμβάνει κάθε νέα ηχογράφηση και ταινία όπως γίνεται. Δεν είναι ακόμη πλήρες, καθώς προσθέτουμε ακόμα περισσότερες λεπτομέρειες στις παλαιότερες ηχογραφήσεις» εξηγεί ο σπουδαίος δημιουργός.

Ακόμα πιο ενδιαφέρον; Χάρη στην πλατφόρμα ροής Xstream, κανένα κομμάτι ή βίντεο στην υπηρεσία δεν θα υποστούν καμία απώλεια ποιότητας.

Θέλετε κι άλλο; Παρέχει και εκπαιδευτικό βίντεο, ήτοι tutorial, για όποιον θέλει να ψάξει σωστά. O Neil Young δεν έκανε ποτέ μισές δουλειές.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ