- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Η αθηναϊκή αύρα των Κeep Shelly in Athens
Ο ήχος που ταξίδεψε στα μεγαλύτερα φεστιβάλ του κόσμου, συνεχίζει να ονειρεύεται
Τρίτο μουσικό κεφάλαιο στην ονειρική πορεία των Κeep Shelly In Athens με το ολοκαίνουργιο άλμπουμ «Philokalia» στο δικό τους label Athenian Aura. Η αύρα μυστηρίου που τους περιβάλλει συνεχίζει να αποθεώνεται από το διεθνή μουσικό τύπο. Μετά από 4 αμερικάνικες και 2 ευρωπαϊκές περιοδείες, το τρίτο μουσικό κεφάλαιο των ΚSiA ενισχύεται με την Jessica Bell. Η βραβευμένη αυστραλή συγγραφέας-ποιήτρια, συνεχίζει το μουσικό όραμα του RPR με καθοριστική συμβολή στο σημερινό ήχο των ΚΨΛ. Στo μοναδικό φετινό live, οι KΨΛ θα εμφανιστούν στο Gagarin για το νέο φεστιβάλ C-Loud με τους Monsieur Minimal, Papercut και Playground Theory. Ο RPR, δημιουργός των ΚΨΛ, μιλάει για τη νέα τους δουλειά, τη συνεργασία με την Jessica Bell, το «Blade Runner» και τα επόμενα σχέδια.
Τι υπάρχει πίσω από το εξώφυλλο του νέου άλμπουμ;
Η φωτογραφία του εξωφύλλου είναι ουσιαστικά η αντανάκλαση σε μια λίμνη της κανονικής φωτογραφίας που τραβήχτηκε από τη φίλη και εξαιρετική φωτογράφο Νίκη Τοπουσλίδου κάπου στην Πεντέλη.
Πόσο διαφορετική ήταν η γραφή του άλμπουμ σε σχέση με τις προηγούμενες δουλειές, αλλά και την τρίτη κατά σειρά σύμπραξη με μια νέα φωνή;
Υπάρχει εξέλιξη. Αλλάζει η γραφή γιατί και εμείς οι ίδιοι αλλάζουμε. Μια καινούργια φωνή είναι πάντα πηγή έμπνευσης.
Πώς ήταν η συνεργασία με την Jessica Bell;
Εξαιρετική, θα έλεγα. Η Jessica εγκλιματίστηκε άμεσα στο μουσικό όραμα των KSiA και η συμβολή της στο σημερινό μας ήχο είναι καθοριστική.

Photo by Vangelis Patsialos
Ποιο είναι το στοιχείο που οδήγησε από το ξεκίνημα τους ΚSiA σε μια τόσο αναγνωρισμένη διεθνή πορεία;
Δεν μπορώ να απαντήσω σε κάτι τέτοιο, μιας και σίγουρα δεν έχει να κάνει μόνο με ένα πράγμα. Παλιότερα υπήρχε η αντίληψη ότι για να κάνεις κάτι εκτός συνόρων έπρεπε να επιτύχεις πρώτα εδώ. Πάντα διαφωνούσα με την παραπάνω άποψη και κάναμε ένα μικρό βήμα να την ανατρέψουμε. Έρχονται και άλλα.
Ποια/ες είναι οι πιο έντονες αναμνήσεις από τις αμερικανικές περιοδείες των ΚSiA και τις εμφανίσεις σας γενικότερα στο εξωτερικό;
Είναι πάρα πολλά αυτά που θα μπορούσαμε να αναφέρουμε μετά από 4 αμερικάνικες και 2 ευρωπαϊκές περιοδείες. Θα έλεγα ότι ολόκληρη η τέταρτη περιοδεία μας στις ΗΠΑ και τον Καναδά ήταν ένα απίθανο road trip 37 ημερών, παίζοντας σε 30 πόλεις, και όλα αυτά με ένα μόνο βαν χωρίς ούτε μια εσωτερική πτήση. Αποτέλεσε για εμάς ό,τι συναρπαστικότερο έχουμε ζήσει έως τώρα σαν μπάντα, από αυτά που χωρίς τη μουσική δεν θα καταφέρναμε να ζούσαμε ποτέ.
Πώς βλέπεις το νέο τρόπο αναπαραγωγής της μουσικής ιδιαίτερα από τις μικρότερες ηλικίες αλλά και τις νέες πλατφόρμες;
Παρόλες τις γκρίνιες που ακούστηκαν αρχικά για το Spotify νομίζω ότι ειδικά για τους ανεξάρτητους μουσικούς και μπάντες είναι ό,τι καλύτερο εδώ και χρόνια σε ό,τι αφορά την ανταποδοτικότητα που αυτό έχει σε πολλά επίπεδα, και στο οικονομικό, στους τραγουδοποιούς.

Ποιο είναι το πιο ακουσμένο video ή audio των KSiA σε ψηφιακά μέσα;
Είναι το τραγούδι μας «DIY» το οποίο στο Spotify έχει ξεπεράσει το 1 εκατομμύριο plays και αυτό μας χαροποιεί ιδιαιτέρα.
Πώς βλέπεις την ελληνική σκηνή; Με ποια ονόματα υπάρχει μια εκλεκτική συγγένεια;
Νομίζω πως υπάρχουν πολλά διαμάντια εκεί έξω. Εκλεκτική συγγένεια θα έλεγα ότι έχουμε με τους Ocean Hope, οι οποίοι είναι πραγματικά εξαιρετικοί, αλλά και με την Bruno (το alter ego της Jessica Bell), τη Σtella, η οποία κάνει πολύ όμορφα πράγματα, αλλά και τους νέους Vvels.
Πώς σου φάνηκε το νέο «Βlade Runner»;
Το «Blade Runner» του 1982 είναι στο Top 3 των αγαπημένων μου ταινιών ever. Θα χαρακτήριζα το «Blade Runner 2049» σε γενικές γραμμές μια πολύ τίμια προσπάθεια.
Tι ακολουθεί δισκογραφικά και συναυλιακά;
Παρότι λίγες μέρες πριν κυκλοφορήσαμε το 3ο μας άλμπουμ «Philokalia», μόλις τελειώσαμε ένα 7ιντσο single το οποίο θα κυκλοφορήσει τους πρώτους μήνες του 2018. Συναυλιακά θα εμφανιστούμε στην Αθήνα στο C-Loud Festival, που θα γίνει στο Gagarin 205 το Σάββατο 21 Οκτωβρίου, και μια εβδομάδα αργότερα για πρώτη φορά θα παίξουμε στην Κωνσταντινούπολη σε έναν υπέροχο χώρο στο Garaj. Στις αρχές του 2018 θα ακολουθήσουν κάποιες συναυλίες μας σε πόλεις ανά την Ελλάδα και λίγο μετά το τρίτο μας ευρωπαϊκό tour.
Πώς φαντάζεσαι την επόμενη μέρα των KsiA;
Δημιουργικά busy.

Info Gagarin, Eναρξη 21.00. Είσοδος €10, 14 “ταμείο). Προπώληση: Viva.gr, Seven Sports Reload, Media Markt, Eυριπίδης , 11876. Στις 21/10.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το τέταρτο στούντιο άλμπουμ του Βρετανού ποπ σταρ κυκλοφορεί στις 6 Μαρτίου
65 χρόνια πορείας στο ραδιόφωνο και την τηλεόραση σε μια ζωή γεμάτη από ελληνικό τραγούδι
Ο Σπαρτιάτης ράπερ αποκάλυψε τις πρώτες ρίμες από τα νέα του τραγούδια με ένα ατμοσφαιρικό φιλμ του Απόστολου Ζυγούρη
Η επανέκδοση ενός δίσκου-σταθμού στην ιστορία της τζαζ
Από τον Φραντσέσκο Πιεμοντέζι στον Λούκας Στέρνατ και το πιανιστικό σύνολο Piandemonium
Ένα τραγούδι για το σώμα και την ανάγκη απελευθέρωσης
Πρωτότυπες ζωντανές συναντήσεις όπου οι καλλιτέχνες μιλούν ανοιχτά και η μουσική γίνεται σχέση
Και κάνει ρεκόρ τηλεθέασης
Ο μουσικός διασκευάζει το κλασικό πλέον «Driver's License»
Στις 16 Μαΐου 2026 ο Μεγάλος Τελικός στη Βιέννη της Αυστρίας
Το κορυφαίο οικονομικό Μέσο ανησυχεί για τις επιθέσεις στο ανδρικό φύλο, μετά μουσικής
Μια διαχρονική φιγούρα της ψυχεδελικής ροκ και η ιστορική του εμφάνιση στο Woodstock
Αναδρομή στα επιτεύγματα μιας μοναδικής καριέρας - Οι σταθμοί της καλλιτεχνικής διαδρομής του
Το νέο αίμα του πανκ ροκ πλαισιώνει το παλιό στην Πλατεία Νερού
Το μουσικό της ταξίδι από τις γειτονιές της Αθήνας στα μεγαλύτερα φεστιβάλ της Ευρώπης κατακτώντας το ελληνικό και διεθνές κοινό
Τα live ραντεβού της νέας χρονιάς που δεν θες να δεις μόνο σε stories
Μιλήσαμε με τη mezzo-soprano με αφορμή τη συναυλία που θα δώσει στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
Η 8η Ιανουαρίου και οι μουσικοί θρύλοι που γεννήθηκαν σαν σήμερα
Ψηφίστε και αναδείξτε και τους νικητές: Τα αποτελέσματα θα δημοσιευθούν στο τέλος του Ιανουαρίου 2026
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.