Μουσικη

«Έφυγε» από τη ζωή ο θρύλος της rock'n' roll, Fats Domino (video)

Ο πιανίστας από τη Νέα Ορλεάνη είχε πουλήσει περισσότερους από 65 εκ. δίσκους

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Fats Domino - Blueberry Hill (From "Legends of Rock 'n' Roll")

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 89 ετών ο Fats Domino, ένας από τους σημαντικότερους μουσικούς των δεκαετιών του ’50 και του ’60. Ένας πιανίστας με αστείρευτο ταλέντο από την πιο μουσική πόλη των ΗΠΑ, τη Νέα Ορλεάνη.

Ο Fats Domino ήταν ένας θρύλος της rock ’n roll και μπλουζ σκηνής, ο οποίος πούλησε περισσότερους από 65 εκατομμύρια δίσκους κατά τη διάρκεια της καριέρας του. Ξεπέρασε σε πωλήσεις όλους τους μουσικούς της γενιάς του, πλην του βασιλιά Έλβις Πρίσλεϊ.

Η μουσική του Domino επηρέασε σημαντικά τους μουσικούς της δεκαετίας του ’60 αλλά και του ’70. Χαρακτηριστικά λέγεται ότι ο Paul McCartney των Beatles έγραψε το «Lady Madonna» προσπαθώντας να μιμηθεί το στιλ του Fats.

Ο γεννημένος στη Νέα Ορλεάνη μουσικός και ηθοποιός Harry Connick Jr έγραψε στο Twitter για το θάνατο του Fats Domino: «Ήταν ο άνθρωπος που άνοιξε το δρόμο για όλους εμάς του μουσικούς της Νέας Ορλεάνης».

Όταν ο τυφώνας Κατρίνα έφτασε στη Νέα Ορλεάνη και την ισοπέδωσε, το καλοκαίρι του 2005, ο Fats προτίμησε να μείνει σπίτι του γιατί δεν μπορούσε να μετακινηθεί η άρρωστη γυναίκα του με αποτέλεσμα να κινδυνέψει πραγματικά, ενώ το σπίτι του, γεμάτο από βραβεία και χρυσούς δίσκους, καταστράφηκε ολοσχερώς.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.