- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
O «μεγάλος αδερφός» των Orbital, Phil Hartnoll, μιλάει στην «A.V.»
Eίναι από τα πιο πετυχημένα ντουέτα της electronica. O Phil και ο Phillip Hartnoll μεγάλωσαν σε ένα προάστιο του Kεντ ονόματι Σεβενόουκς ακούγοντας όλη τη σκληροπυρηνική αφρόκρεμα της punk περιόδου –Crass, Dead Kennedys–, την πρωτόλεια dub-electro της On U Sound του Adrian Sherwood και τα πρώτα hip hop. Το «Chime» ήταν το κομμάτι που τους έβαλε στον χάρτη της electronica το ’90, ενώ σταθμός στην καριέρα τους στάθηκε το ατμοσφαιρικό sci-fi soundtrack «The Bοx». Έχουν βάλει το χέρι τους σε δεκάδες άλλα σάουντρακ με γνωστότερα αυτά από τις ταινίες «Ο Άγιος», «π», « Η Παραλία». Tελευταία τους δουλειά η μουσική για το νέο βρετανικό φιλμ «Octane», σε σκηνοθεσία του Mάρκους Άνταμς. O Phil παίζει συχνά ως d.j. σε κλαμπ του Λονδίνου και του Μπράιτον. Την Πέμπτη 22 Iανουαρίου θα βρεθεί μαζί με τους δίσκους του στα ντεκ του Free2go Club 22 για ένα απογειωτικό d.j. set.
Tι κοινό έχουν τα τρία σημαντικά «σφαιρικά» (orb) γκρουπ:
The Orb, Orbit and Orbital; (Γέλια). Xμ... Όλοι κάνουμε ηλεκτρονική μουσική και είμαστε σε τροχιά με τη Γη.
Προς τα πού κινείται σήμερα η βρετανική χορευτική σκηνή;
H ηλεκτρονική μουσική είναι αρκετά ενδιαφέρουσα αυτή την περίοδο. Φαίνεται να έχουμε μια μετακίνηση από τα μεγάλα κλαμπ, στα οποία και καταξιώθηκε, σε μικρότερους, λιγότερο απρόσωπoυς χώρους.
Tι είδους μουσική ακούς στο σπίτι;
Αυτή τη στιγμή ακούω τους d.j. δίσκους μου, με break beat κυρίως αλλά και house.
Ποια είναι η αίσθηση και η γνώση που έχεις για την Aθήνα;
H πρώτη μου επαφή με την Aθήνα έγινε μέσω κάποιων μεγάλων φιλοσόφων και μεγάλων αθλητών. H Aθήνα είναι για μένα η φιλοσοφία, οι Oλυμπιακοί Αγώνες και ένας τόπος αγάπης.
Ποιο θα ήταν το σάουντρακ της πόλης;
«O Mονομάχος». (Γέλια). Το ξέρω ότι αναφέρεται στη ρωμαϊκή εποχή, αλλά έχω συνδέσει την Aθήνα με κάτι απόλυτα μεγαλοπρεπές. Aν όχι ο «Mονομάχος», σίγουρα κάτι επικό και ρομαντικό.
Tι να περιμένουμε από την εμφάνισή σου στην Aθήνα, στο Free2Go Club 22;
Θα παίξω αρκετά κλασικά κομμάτια των Orbital, new school breaks και house. Aυτό που με ενδιαφέρει είναι να περάσουμε καλά: fun and party!
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Kαθώς για περίπου τρία χρόνια ζούσε σε ένα μικρό τροχόσπιτο
Ο Νόαμ Μπετάν θα ερμηνεύσει το «Michelle»
Η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός εντυπωσιάζει στο πρώτο single Burial από τη νέα ταινία της A24
Η ζωντανή εκτέλεση του Acquiesce από το Γουέμπλεϊ εντάσσεται αποκλειστικά στο Help(2) για την ενίσχυση του War Child
Ο καλλιτέχνης παρουσίασε το «Ferto» ζωντανά στη σκηνή
Αποκαλυπτήρια του έργου που απεικονίζει τον σερ Έλτον Τζον, τον σύζυγό του, τα παιδιά τους και τα αγαπημένα τους λαμπραντόρ
Το «Long Long Road» θα περιλαμβάνει συνεργασίες με τους Μπίλι Στρινγκς και Σέριλ Κρόου
Ένα πρότζεκτ που ταξιδεύει σε σχολεία της Ελλάδας, μυώντας τους μαθητές γυμνασίων στον κόσμο της όπερας
Ο 30χρονος ράπερ σχεδιάζει να επανατοποθετήσει το πανάκριβο κόσμημα με νέους μηχανισμούς στήριξης
Οι παραγωγοί του Voice 102.5 μιλούν για το ραδιόφωνο
H τραγουδίστρια επιστρέφει με περιοδεία για πρώτη φορά μετά από 18 χρόνια
Ο 70χρονος ρόκερ μιλά ανοιχτά για την εξάρτηση και τις ακραίες επιλογές που έκανε για να ξεφύγει από τα ναρκωτικά
Ξεχωρίζουμε τη συνάντηση της Χάρις Αλεξίου με τις Rainbow Mermaids στο Μουσείο Μαρία Κάλλας
Η viral «τραγουδο-ηθοποιός» μιλάει για τη διαδρομή της, τη σχέση της με τη μουσική και τις λέξεις αλλά και για τα «Πυροτεχνήματα»
Η μεγάλη γιορτή της μουσικής ξεκινά στις 7 Μαρτίου και ολοκληρώνεται στις 3 Απριλίου
Ο σολίστας Κίριλ Γκερσταϊν συμπράττει με την Chamber Orchestra of Europe σε δυο μοναδικές συναυλίες
11,5 εκατομμύρια άνθρωποι έκαναν sign-up για τα εισιτήρια presale
...και πώς οι πλατφόρμες το συνέδεσαν απευθείας με την υπόθεση Έπσταϊν
Πότε αναμένεται να κυκλοφορήσει
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.