Μουσικη

Η Συμφωνική της Σόφιας υπό τη διεύθυνση του Νίκου Τσούχλου σε τρία έργα του Φίλιππου Τσαλαχούρη

Λίγο πριν τη συναυλία ο συνθέτης μάς βάζει στο κλίμα

4169-207182.JPG
Γιώργος Δημητρακόπουλος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
361950-749197.jpg

Η διεθνούς φήμης ορχήστρα της Σόφιας Sofia Sinfonietta υπό τη διεύθυνση του Νίκου Τσούχλου θα παρουσιάσει τρία έργα του Φίλιππου Τσαλαχούρη στο Φεστιβάλ Αθηνών. Ο πόνος του πολέμου θα αποδοθεί από τον κύκλο τραγουδιών «Trakl – Lieder» (πρώτη παγκόσμια εκτέλεση) opus 91 για βαρύτονο, πιάνο & έγχορδα σε στίχους του τραγικού ποιητή George Trakl που αυτοκτόνησε στο πεδίο της μάχης κατά τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Οι «Επτά Λόγοι του Χριστού επάνω στο Σταυρό» opus 65 αρ.1, το πένθος, ήταν παραγγελία του Μεγάρου Μουσικής. Αφηγητής θα είναι ο Μιχαήλ Μαρμαρινός όπως και στην πρώτη εκτέλεση του έργου. Συμμετέχει η χορωδία των σπουδαστών του Ωδείου Αθηνών. Η Συμφωνία αρ.5 opus 87 «Των μακρών μεγάλων δρόμων» (πρώτη παγκόσμια εκτέλεση) έχει ως θέμα την τραγική διαδρομή από την απελπισία στην περισυλλογή κι από την νοσταλγία, την απόφαση και την φυγή. Λίγο πριν την πρεμιέρα ο συνθέτης Φίλιππος Τσαλαχούρης μάς βάζει στο κλίμα. 

Ολοκληρώθηκαν οι δοκιμές στη Σόφια... η Sofia Sinfonietta εξαιρετική... ο Δημήτρης Μαρίνος στο πιάνο για τα τραγούδια Trakl υποδειγματικά καλός... όλα τα παραπάνω με την καθοδήγηση του Νίκου Τσούχλου που έχει κατανοήσει την μουσική μου βαθιά και ουσιαστικά... το ιστορικό Θέατρο Ολύμπια μας περιμένει για την συναυλία της 5ης Ιουλίου... εκεί θα συναντήσουμε τον βαρύτονο Γιάννη Σελιτσανιώτη, τη Χορωδία του Ωδείου Αθηνών σε διδασκαλία Δημήτρη Μπουζάνη... τον Μιχαηλ Μαρμάρινο ως αφηγητή στους «Επτά Λόγους του Χριστού»... δεν έχω πραγματικά τον τρόπο να εκφράσω τη χαρά και την ευγνωμοσύνη μου για την φροντίδα όλων προς την μουσική μου...

Φ.Τσαλαχούρης και Ν.Τσούχλος στις πρόβες του έργου

Νίκος Τσούχλος και Sofia Sinfonietta στις πρόβες

Info

Θέατρο Ολύμπια, Aκαδημίας 59-61, 2103711200.  Έναρξη: 21.00. Eίσοδος: Από 5€ έως 15€, 10€ (φοιτ.), 5€ (ΑΜΕΑ). Στις 5 Ιουλίου.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ