Μουσικη

Alex gopher

Το όνομα του Alex Gopher φέρνει χαμόγελα

4570-643697.jpg
Παναγιώτης Μένεγος
ΤΕΥΧΟΣ 424
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
35305-79593.jpg

Χρυσές μέρες λίγο πριν - λίγο μετά το μιλένιουμ, french house, τα πρώτα βήματα των Daft Punk, τα αριστουργήματα του Laurent Garnier, οι σεμιναριακές συλλογές «Superdiscount», «Music Sounds Better With You», το δικό του κολληματικό βίντεο κλιπ για το «The Child». Το όνομα του Alex Gopher φέρνει χαμόγελα. Λίγο πριν προσγειωθεί στην Αθήνα (Σάββατο 23/2, Pixi μαζί με τον ΝΤΕΪΒΙΝΤ), έστειλε στην A.V. ένα τηλεγράφημα από το Παρίσι…

«Μόλις κυκλοφόρησα το σάουντρακ για το “Motorway”, με παραγωγό τον μεγάλο Johnnie To, ενώ 3 μήνες πριν βγήκε και το τελευταίο μου single “Hello Inc”. Αυτό τον καιρό βοηθάω στο μιξάρισμα τους Etienne De Crecy, Ben Ellis, Saint-Michel και Jesse Rose, τελειώνοντας το επόμενο προσωπικό μου άλμπουμ που θα κυκλοφορήσει του χρόνου.

Το french house των 90s ήταν μια αλυσιδωτή αντίδραση μεταξύ: της άμιλλας των  πολλών παραγωγών της σκηνής, μια συγκεκριμένης πλευράς της γαλλικής μουσικής κουλτούρας (από την ορχηστρική κινηματογραφική μουσική των 60s στη disco των 70s) και, φυσικά, συσσωρευμένου ταλέντου.

Έχω πολύ “κανονική” ρουτίνα. Ξυπνάω, πίνω καφέ με τον Etienne De Crecy, που μοιραζόμαστε το ίδιο στούντιο, και δουλεύω εκεί από τις 11.00 μέχρι τις 21.00 το βράδυ, Πέμπτη και Παρασκευή ακούω τα promos που μου στέλνουν ή ό,τι αγοράζω στο Beatport κι έτσι προετοιμάζω το dj set του Σαββατοκύριακου, αν έχω.

Όταν είστε στο Παρίσι νοικιάστε ένα ποδήλατο (πολύ εύκολο) κι αποφύγετε τον υπόγειο (πολύς κόσμος).

Ο αγαπημένος μου μη ηλεκτρονικός δίσκος είναι γαλλικός. Serge Gainsburg, “Melody Nelson”. Εφηβικός μου ήρωας, μάλλον ο Ian Curtis των Joy Division. Θα ήθελα να είχα γράψει το σάουντρακ για το “2001: Οδύσσεια του Διαστήματος”, είμαι μεγάλος φαν του Stanley Cubrick.

Να τσεκάρετε μερικά όχι τόσο νέα, αλλά σίγουρα υποτιμημένα ονόματα. Tame Impala, Siriusmo, Gramme.

5 κομμάτια που θα παίξω στην Aθήνα;

•Oliver “Night Is On My Mind”

•Duke Dumont “The Giver”

•Justice “Helix» (Gesaffelstein Remix)

•Gramme “I feel the moment” (instrumental)

•NTEΪBINT “Time”


Στα υπόλοιπα

«Needless» στον πολυχώρο Άγκυρα (Σόλωνος 124) το Σάββατο με Mr. Z, Blue Lagoon, Clubkid και βέβαια Chevy (free)

H Camea από τη βερολινέζικη Bpitch Control επίσης Σάβ. στο 6 D.O.G.S μαζί με τον Lee Burton (€ 5, μη χάσεις 25-27/2 το πειραματικό Deteriorate Festival)

Άλλα δύο για το Σάβ., ο βετεράνος DJ Palmer από τα italo 80s στο Bios (free) και οι Black Athena στο Komma (free)

Και δύο για σήμερα Πέμπτη: ο Tiger Stripes με € 5 για καθαρό house στο Pixi και «6 χρόνια Key» με τους DJs του μπαρ της Πραξιτέλους να σβήνουν κεράκια στα dexx.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ