Πασχαλινά Κονσέρτα στο ΚΠΙΣΝ για τη Μεγάλη Εβδομάδα
Όλες οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με ελεύθερη είσοδο
Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος υποδέχεται το πρώτο του Πάσχα με μια σειρά από ξεχωριστά βραδινά Πασχαλινά Κονσέρτα στον Φάρο, που περιλαμβάνουν από gospel και jazz μέχρι Ύμνους της Μεγάλης Εβδομάδας. Μέσα από ένα οδοιπορικό με κατανυκτικούς και ανυψωτικούς ήχους και λογοτεχνικά κείμενα οι καλλιτέχνες των κονσέρτων μεταφέρουν μηνύματα χαράς, ελπίδας και αγάπης.
Η αυλαία ανοίγει την Κυριακή των Βαΐων στις 21.00 με μια gospel συναυλία από τους Gumbo Ya Ya feat.Esterina, το μουσικό σχήμα του Αμερικανού πιανίστα John Higgins. Με έντονο το στοιχείο της jazz & blues παράδοσης της Νέας Ορλεάνης, η μουσική τους συνδυάζει τους έντονους ρυθμούς με τη funky διάσταση των χάλκινων πνευστών.
Τη σκυτάλη παίρνει η μουσικοθεατρική παράσταση «Δός μοι τοῦτον τὸν ξένον» (Μεγάλη Τρίτη, 21.00). Μέσα από Ελληνόφωνους και Αραβόφωνους ύμνους που ερμηνεύει η Αθηνά Χιώτη, αλλά και λογοτεχνικά κείμενα, επιχειρείται ένα οδοιπορικό στα Θεία Πάθη αναζητώντας τα κοινά σημεία τους με τον Γολγοθά της προσφυγιάς.

Τα Πασχαλινά Κονσέρτα του ΚΠΙΣΝ ολοκληρώνονται την Μεγάλη Πέμπτη, 21.00, με τζαζ νότες. Το κουαρτέτο του Τάκη Πατερέλη παρουσιάζει το «A Love Supreme», το άλμπουμ - σταθμ στην καριέρα του σαξοφωνίστα John Coltrane. Το άλμπουμ αποτελεί ουσιαστικά έναν jazz θρησκευτικό ύμνο σε τέσσερα μέρη, βασισμένο στην Υπέρτατη Αγάπη για την Ύπαρξη που κατά τον ίδιο τον Coltrane ήταν το άλλο πρόσωπο του Θεού.

Όλες οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με ελεύθερη είσοδο χάρη στην αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Υπάρχει και κάνει την πόλη ενθουσιαστική
Γνωστός στο ευρύ κοινό κυρίως ως ιδρυτικό μέλος του εμβληματικού συγκροτήματος Oregon
Είχε κατακτήσει τον διαγωνισμό μία φορά
Αποκαλύφθηκαν και τα 28 τραγούδια του Sing for Greece 2026
Με κοντά στις 300.000 προβολές μέσα σε 48 ώρες
Ακούστε και τα 28 τραγούδια
Αποκαλύφθηκαν τα 14 τραγούδια του πρώτου ημιτελικού του Sing for Greece 2026
Ακούστε τα ολόκληρα για πρώτη φορά
Στις 20 Ιανουαρίου, μια βραδιά στο Θέατρο Ολύμπια με έργα των Λέοναρντ Μπερνστάιν, Τζορτζ Γκέρσουιν και Αντονίν Ντβορζάκ
Στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στο Μουσείο Γουλανδρή Σύγχρονης Τέχνης, το Half Note, την ΕΒΕ και το Ίδρυμα Θεοχαράκη
Η υπόθεση ήρθε στο φως μετά από έρευνα
H οποία έχει προγραμματιστεί να κάνει πρεμιέρα το 2027
Το Σάββατο 17 και Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2026, στις 17:00 στην ΕΡΤ1
Το τέταρτο στούντιο άλμπουμ του Βρετανού ποπ σταρ κυκλοφορεί στις 6 Μαρτίου
65 χρόνια πορείας στο ραδιόφωνο και την τηλεόραση σε μια ζωή γεμάτη από ελληνικό τραγούδι
Ο Σπαρτιάτης ράπερ αποκάλυψε τις πρώτες ρίμες από τα νέα του τραγούδια με ένα ατμοσφαιρικό φιλμ του Απόστολου Ζυγούρη
Η επανέκδοση ενός δίσκου-σταθμού στην ιστορία της τζαζ
Από τον Φραντσέσκο Πιεμοντέζι στον Λούκας Στέρνατ και το πιανιστικό σύνολο Piandemonium
Ένα τραγούδι για το σώμα και την ανάγκη απελευθέρωσης
Πρωτότυπες ζωντανές συναντήσεις όπου οι καλλιτέχνες μιλούν ανοιχτά και η μουσική γίνεται σχέση
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.