Μουσικη

Οι καλύτερες μουσικές κυκλοφορίες του 2017

Τι καινούργιο και αξιόλογο βγήκε μέχρι στιγμής

61858-136429.JPG
Χρήστος Εξαρχόπουλος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
342555-712330.jpg

Ακόμα μια χρονιά γεμάτη μουσική, δίσκους, επανακυκλοφορίες, σινγκλς, 7ιντσα, βόλτες στα δισκοπωλεία και ατελείωτες ώρες ακρόασης τραγουδιών. Στα ελληνικά η Inner Ear ξεκινάει με το βαρύ πυροβολικό, Baby Guru, και με ακόμα έναν ψυχεδελικό δίσκο (IV) με βλέμμα στο Los Angeles, που ακούγεται ολόκληρος.

Σε πιο ηλεκτρονικό, οοπ ύφος με τον δεύτερο του δίσκο, Half A Century Sun, ως The Man From Managra, o Coti K παραδίδει ένα άλμπουμ που δύσκολα θα ξεκολλήσει από τα ακουστικά μου, με το Sailor ήδη υποψήφιο για όλα τα μιξ του καλοκαιριού. Ο Ιταλός Clap Clap! επιστρέφει εκεί που μας άφησε με τον πρώτο του δίσκο, σε μια αφροφουτουριστική προσέγγιση της εποχής μας, με λίγο πιο πολύπλοκα beats αυτή τη φορά, στο σοβαρό Α Thousand Skies.

Οι πρωτομάστορες της nu jazz και όχι μόνο Jazzanova  κυκλοφορούν μαζεμένα τα ρεμίξ τους σε άλλους καλλιτέχνες την περίοδο 2006-2016.Η γερμανική Tramp Records αναλαμβάνει το ιερό έργο να συγκεντρώσει τα καλύτερα 45άρια του μυθικού blues, soul man Roy Roberts σε μια συλλογή για όσους αγαπούν το ωμό groove.

Οι καλύτερες μουσικές κυκλοφορίες του 2017

Kαλύτερο electronic single και 12" το υπνωτικό soul tech Where is Home του Traumprinz. Η επιστροφή του 70s fusion με πινελιές 2017 είναι γεγονός, κάτι που επιβεβαιώνουν και τα άλμπουμ του καλύτερου μπασίστα στoν πλανήτη, Thundercat, στην Βrainfeeder του Flying Lotus, αλλά και του έτερου LA guy Karriem Riggins. Η πολύ δραστήρια και ιστορική λονδρέζικη BBE συνεχίζει την περσινή ξέφρενη πορεία της και αρχίζει το 2017 με συλλογές και κυκλοφορίες jazz, afro, disco και soul. Paz-Paz are back, If Music presents A Journey Into Deep Jazz 2, Man In the Glass Booth και Languages of Tambores και αποτελεί σίγουρα ένα label που ό,τι βγάζει αξίζει με κλειστά τα μάτια.

Οι καλύτερες μουσικές κυκλοφορίες του 2017

H φάνκι Tanika Charles με το σινγκλ Soul Run, o Αuntie Flo και το Soniferous Garden, ένα πείραμα ηλεκτρονικής μουσικής με αφρικάνικα όργανα που σε βάζει βαθιά στη μεγάλη ήπειρο. Στα ηλεκτρονικά το label Dekmantel μπαίνει δυνατά με 3 νέα βινύλια, Fatima Yamaha, Awanto 3 και στα πιο βαριά Αnthony Parasole, η επανακυκλοφορία του soul disco funk διαμαντιού  Tomorrow's People - Open Soul, όπως και το υπέροχο καινούργιο του Βραζιλιάνου μάστορα Arthur Verocai.

Οι καλύτερες μουσικές κυκλοφορίες του 2017

Shackleton, Tosca, Tornado Wallace, Vermont με ωραία άλμπουμ, η λονδρέζικη Far Out με βραζιλιάνικες και η αυστριακή PMG με αφρικάνικες επανακυκλοφορίες, καλύτερη τζαζιά το καινούργιο (La Sombra) του Chip Wickham από το Μάντσεστερ, νεοκλάσικαλ αριστούργημα και πάλι από τον Max Richter (Three Worlds Music From Woolf Works), στο ίδιο μήκος κύματος και το βραδινό σάουντρακ της ταινίας «Νυχτόβια Πλάσματα» του Tom Ford.

Τέλος, η Music From Memory συνεχίζει να αποτελεί το καλύτερο label  της εποχής ορίζοντας με τις «ψαγμένες» electronic, 80s, ambient κυκλοφορίες της την τάση στο underground. Καλό υπόλοιπο μουσικό 2017. Enjoy life, enjoy music!

Mιξ με τα καλύτερα του 2017 ως τώρα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ