- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Κείμενο: Χάρις Γεωργίου
Οι συναυλίες του Γιάννη Χαρούλη είναι πλέον γνωστές για την μεγάλη προσέλευση του κόσμου, γεγονός το οποίο κατέστη εμφανές και χθες, όπου το πλήθος κατέκλυσε την Τεχνόπολη, ανοίγοντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το τριήμερο των εμφανίσεων του. Άτομα όλων των ηλικιών ξεκίνησαν να καταφθάνουν μαζικά από νωρίς, με στόχο να απολαύσουν τον αγαπημένο καλλιτέχνη. Κι όχι τυχαία. Ο Γιάννης Χαρούλης και οι μουσικοί που τον συνοδεύουν έχουν τόση ενέργεια, έχουν τόσο πάθος που μόλις ανέβουν στη σκηνή ξεσηκώνουν τα πλήθη. Με τη συνοδεία του Κωνσταντή Πιστιόλη στα πνευστά, του Λευτέρη Ανδριώτη στη λύρα, του Μιχάλη Καλκάνη στο κοντραμπάσο, του Βασίλη Μπαχαρίδη στα κρουστά, του Θανάση Τζίνγκοβιτς στην κιθάρα και του Πάνου Τόλιου στα τύμπανα και με μουσικές γνώριμες, ταξιδέψαμε από άκρη σε άκρη τούτης της χώρας.
Παραδοσιακά τραγούδια από την Κρήτη και από την Ήπειρο και άλλα αγαπημένα σε στίχους Θανάση Παπακωνσταντίνου και Σωκράτη Μάλαμα, υπό τη μουσική του λαούτου, της γκάιντας και της λύρας, κατάφεραν να δημιουργήσουν μία μοναδική ατμόσφαιρα. Μικροί και μεγάλοι παρασύρθηκαμε, τραγούδησαμε αγαπημένους στίχους, χορέψαμε στο φρενήρη ρυθμό της μουσικής, δίνοντας έτσι το σύνθημα πως το Καλοκαίρι υπάρχει πάντα μέσα μας, όσο υπάρχουν αυτές οι συναυλίες που μας ταξιδεύουν.
Και όταν πια η ώρα πήγε δώδεκα και πιστέψαμε πως η συναυλία είχε τελειώσει, ο Γιάννης Χαρούλης επέστρεψε στη σκηνή και τραγούδησε μαζί μας με ακόμα περισσότερο πάθος, ικανοποιώντας το απαιτητικό πλήθος που παρέμενε στη θέση του. «Ξενύχτησα στην πόρτα σου και σιγοτραγουδώ… εδώ είναι ο παράδεισος κι η κόλαση εδώ» Μερικές ώρες μετά κι ακόμα σιγοτραγουδάμε στίχους από τα κομμάτια που απολαύσαμε. Μερικές ώρες μετά και ακόμα προσπαθούμε να συνέρθουμε από το κλίμα που δημιούργησε το «μουσικό φαινόμενο» που γεμίζει συναυλιακούς χώρους, ξεσηκώνοντας χιλιάδες κόσμου.









ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το μουσικό σύνολο Les Arts Florissants ερμηνεύει Μπαχ με όργανα εποχής
Το ανδρόγυνο στιλ και οι πυρετικές κραυγές του ενσάρκωσαν το πνεύμα και τον ήχο της ροκ κοσμογονίας
Ο διαγωνισμός τραγουδιού θα πραγματοποιηθεί στην Αυστρία τον Μάιο
Ο πρόεδρος Χέρτσογκ χαιρετίζει την απόφαση της EBU
Υπήρξε βασικό μέλος των Blues Brothers, του συγκροτήματος των Τζον Μπελούσι και Νταν Ακρόιντ
Η σπουδαία καλλιτέχνιδα επιστρέφει στη χώρα μας
Ποιες χώρες ανακοίνωσαν ότι θα απέχουν από τον διαγωνισμό
Με το νέο του άλμπουμ «Ανάμεσα» ανανεώνει το ελληνικό τραγούδι. Πριν βρεθεί «Ανάμεσα σε φίλους» στο Παλλάς, ταξιδέψαμε μαζί του ακούγοντας και μιλώντας
Ένα από τα σημαντικότερα ονόματα του σύγχρονου metal ήχου
Οι παραγωγοί του Voice 102.5 μιλούν για το ραδιόφωνο
Σχέδιο με το σύνθημα «Another Prick in the Wall» μετά τις προσβλητικές δηλώσεις
Το βίντεο φαινόταν να προωθεί τη καμπάνια του κατά της παράνομης μετανάστευσης
Το πρόγραμμα της εορταστικής μουσικής βραδιάς - Με έργα από την Αναγέννηση έως τον 20ό αιώνα
Η ποπ σταρ μοιράστηκε το επίσημο τρέιλερ του φιλμ «The Eras Tour: The Final Show»
Μια ονειρική βραδιά για τους νοσταλγούς του πανκ ροκ των 90s
Ο Ασάφ Αβιντάν μιλάει στην Athens Voice για τον νέο του δίσκο, τις δυσκολίες και όσα του έλειψαν από τις ζωντανές εμφανίσεις, λίγο πριν ανέβει στη σκηνή του Floyd
Η θέση των διαχειριστών των πνευματικών δικαιωμάτων του Μίκη με αφορμή το ζήτημα της περιοδείας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.