Μουσικη

String Demons

4169-207182.JPG
Γιώργος Δημητρακόπουλος
ΤΕΥΧΟΣ 578
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
322768-651162.jpg

Το ντουέτο των String Demons ανακατεύει το μουσικό σύμπαν με ένα ακροβατικό ρολάρισμα σε κλασική, παραδοσιακή και ροκ. Τα δύο αδέλφια Κωνσταντίνος και Λυδία Μπουντούνη αποφάσισαν να διοχετεύσουν την κλασική τους παιδεία στα έγχορδα σε μία διευρυμένη και εξωστρεφή συμφωνία διαφορετικότητας. Έχουν εμφανιστεί στο Μέγαρο Μουσικής, στο Ηρώδειο και σε πολλά μέρη σε Ελλάδα και εξωτερικό όπως το Privatclub στο Βερολίνο. Ολοκλήρωσαν πρόσφατα το διπλό τους άλμπουμ «Fear of the Bach» (FM Records) και έχουν ήδη ξεκινήσει μια μεγάλη καλοκαιρινή περιοδεία. Λίγο πριν την εμφάνισή τους με ελεύθερη είσοδο στο Θέατρο της Ρεματιάς Χαλανδρίου στις 13/7 και στο summERTime Festival στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ στις 18/7 μαζί με τη Μάρθα Φριντζήλα, συστήνονται στην Athens Voice.

» Η περιπέτειά μας στον κόσμο έχει ξεκινήσει από την Αθήνα. Αποστολή μας είναι να συμφιλιώνουμε την κλασική μουσική με το heavy metal και την παραδοσιακή/λαϊκή με το rock… και όπου φτάνει η μουσική με ρυθμό, τρέλα, κρουστά, τύμπανα και έγχορδα.

» Το αποτέλεσμα είναι, όπως μας είπε κάποιος ακροατής μετά από μία συναυλία, ένα «Συμφωνικό Πανηγύρι».

» Το βιολοντσέλο του Κωνσταντίνου, που είναι 200 χρόνων όργανο, και το βιολί της Λυδίας, που είναι νεογέννητο, «παίζουν» συνθέσεις των Iron Maiden, των Queen, του Vivaldi, του Τσισάνη, συνθέσεις δικές μας και ό,τι άλλο φανταστείτε.

» Ο ηλεκτρισμός σε αντίθεση με την κλασική παιδεία, αλλά και οι επιρροές από χριστιανικούς και βυζαντινούς ύμνους, δημιουργούν live αλλά και ηχογραφήσεις... O διπλός μας δίσκος «Fear of the Bach» μόλις κυκλοφόρησε, με εκρηκτικές και διονυσιακές αντιθέσεις, που έχουμε δει ότι έχουν απήχηση σε μεγάλο φάσμα κόσμου και αυτό μας κάνει πολύ χαρούμενους.

» Ερχόμαστε λοιπόν να σας βρούμε με την περιοδεία μας, όπου και αν είστε στην Ελλάδα, παρέα με κάτι Ματόκλαδα που λάμπουν, με Fear of the Dark, με Σούστες, με Bohemian Rhapsody, όλα αλά String Demons…

image

Ο ήχος των String Demons

 

«Fear of the Bach» Καλοκαιρινή περιοδεία

13/7 Αθήνα, Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς, Πεζόδρομος Προφήτη Ηλία, Πολύδροσο Χαλανδρίου, 210 6897459, 21.00, με ελεύθερη είσοδο

18/7 Αγία Παρασκευή, summERTime Festival

6/8 Κομοτηνή, Φεστιβάλ Μαρωνείας και Σαπών

12/8 Μάνη, Mani Sonnenlink Festival 

18/8 Θεσσαλονίκη, Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού                                                    

16/9 Ηρώδειο, guest

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ