Μουσικη

The xx

Είναι ωραίο να επιστρέφεις στην πόλη και να σε υποδέχονται τα νέα τραγούδια των xx.

4169-207182.JPG
Γιώργος Δημητρακόπουλος
ΤΕΥΧΟΣ 404
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
25792-56949.jpg

>> Είναι ωραίο να επιστρέφεις στην πόλη και να σε υποδέχονται τα νέα τραγούδια των xx. Το «Coexist» έχει κατακλύσει την μπλογκόσφαιρα και το «Tides» τα ακουστικά μας. Ενοχλητικά genius. Εκνευριστικά καλοσχεδιασμένο. Κλειστοφοβικά μινιμαλιστικό.  Στοιχειωμένα ρομαντικό. Τόσο hype που καταντά μυστικό. Έστω κοινό. Μετά το ντεμπούτο τους επιβεβαιώνουν την απόκοσμη δύναμή τους με την IX σφραγίδα τους και τις ίδιες, εθιστικά επαναλαμβανόμενες, ηχητικές εμμονές, προσφέροντας αυτό που λείπει από το σύγχρονο μουσικό κόσμο. Αυθεντικότητα και μαγεία.

>> Λίγο πριν το ΕΛ ΒΕΛ και η Αθήνα υποδεχτεί τον Daddy G των Μassive Attack, τους Dead Can Dance και τον Sebastien Tellier σε μια καυτή συναυλιακή εβδομάδα, το ημερολόγιο ξεκινά με Walls (Six D.o.g.s, 13/9, 21.00, € 15). Το ντουέτο των Sam Willis και  Alessio (Banjo Or Freakout) Natalizia, με δυσνόητη ambient techno, βρήκε στέγη στην Kompakt, που τους πέρασε για Field. Ό,τι πρέπει ξεκίνημα από τον πειραματικό ήχο των drog_a_tek.

>> Στις 14/9 παίζει πάρτι του Μixtape στην ταράτσα του Bios και μια μέρα μετά του Ough!

>> Στις 15/9 free συναυλία με 6 groups στο 6 d.o.g.s, μια προσφορά των Core

>> Στις 16 &17/9 αυτοσχεδιαστικό live στον Τριανόν με Μπάμπη Παπαδόπουλο και παρέα σε 4 ταινίες βωβού κινηματογράφου. Αμέσως μετά τις μουσικές παραστάσεις του Κaragiozis Music Project, που ολοκληρώνεται στις 15/9.

>> Από το fb ανακοινώθηκε η επερχόμενη εμφάνιση των Α Place To Bury Strangers, που ονειρεύονται μια πιο ψηλοτάβανη σκηνή αυτή τη φορά, σε τρεις ελληνικές πόλεις, αφού θα έχουν διασχίσει τη μισή υφήλιο σε άλλη μια non stop περιοδεία τους.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ