Μουσικη

Οι Fun Lovin’ Criminals στην Αθήνα

5 λόγοι να τους αγαπάς ακόμα 

4169-207182.JPG
Γιώργος Δημητρακόπουλος
ΤΕΥΧΟΣ 372
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
18503-40459.jpg

5 λόγοι να τους αγαπάς ακόμα 

1. Ούλτρα κουλ συνδυασμός hip hop και rock πάνω σε urban ιστορίες με σατιρικό πνεύμα.

2. Ο τραγουδιστής τους Huey Morgan, μισός Ιρλανδός, μισός Πορτορικάνος, διαθέτει το αυτοσαρκαστικό status update του Johnny Depp και την αποπλανητική διαστροφή του Barry White.

3. Θα ήταν το αγαπημένο γκρουπ του Tony Soprano.

4. Δεν θέλουν να ακούν για μεγάλες δισκογραφικές και επενδύουν όλη τους την ενέργεια στα live.

5. Ο ήχος τους είναι πλέον ανεπιτήδευτα εκτός πραγματικότητας.

… Μαζί τους και οι Ojo de Brujo

«Αυτή είναι η τελευταία μας περιοδεία και η Αθήνα ένας από τους τελευταίους μας σταθμούς, άρα θα δείτε κάτι σπέσιαλ. Αποφασίσαμε να αφοσιωθούμε στα προσωπικά side projects, είναι πολλά τα σχεδόν 15 χρόνια που είμαστε μαζί (…) Πάντα μας ενδιέφερε η πολιτική κι αυτό εκφραζόταν στη μουσική και τους στίχους μας. Δυστυχώς, αυτά που λέγαμε κάποτε, επιβεβαιώθηκαν με το που έσκασε η παγκόσμια οικονομική φούσκα. Τα παγκόσμια κινήματα των πλατειών είναι ελπιδοφόρα, αλλά χρειάζονται πολλή δουλειά για να διατυπώσουν μια συγκεκριμένη πρόταση εξόδου από την κρίση».

(Όλη η συνέντευξή τους στον Παναγιώτη Μένεγο εδώ)

INFO Oι Fun Lovin’ Criminals είναι οι headliners του φετινού Jumping Fish Festival το Σάββατο, μαζί με τους δικούς μας Expert Medicine, George Gaudy και Τrap. Μια μέρα πριν θα εμφανιστούν οι Ojos de Brujo, σε μια από τις τελευταίες τους στάσεις πριν τη διάλυσή τους. Ξεκίνημα από τους Travel Mind Syndrome, Brothers In Plugs και Los Mujeros.     

Fuzz, Πειραιώς 209 & Πατριάρχου Ιωακείμ 1, Ταύρος (Λ. Πειραιώς & Χαμοστέρνας), 210 3450.817. Έναρξη 19.30. Είσοδος € 10. Προπώληση: Public,   www.ticketservices.gr. Στις 9 & 10/12.

museweek@athensvoice.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ