- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Γλέντι με τον Γιάννη Αγγελάκα και την καινούρια του μπάντα
Ένα «Αν», πολλά «ναι» στο An Club
Οι συναυλίες του Γιάννη Αγγελάκα είναι εισιτήρια πολλαπλών διαδρομών. Προορισμοί, στάσεις, ταχύτητες και επιβάτες που φαίνονται γνώριμοι, αλλά πάντα κάτι έχει αλλάξει.
Υπάρχουν κάποιοι στο κοινό που έχουν κάνει όλο το ταξίδι. Άλλοι που είναι πολύ μικροί για να το έχουν ζήσει όλο, αλλά όταν ιδρώνουν μπροστά στη σκηνή, φαίνεται να γνωρίζουν τα πάντα. Άλλωστε ο Αγγελάκας είναι ένας από τους λίγους που θα μπορούσε να αφήσει το κοινό να τραγουδήσει τα πάντα, χωρίς ο ίδιος να βοηθήσει ούτε σε έναν στίχο. Γιατί τραγουδά σε ένα ακροατήριο «διαβασμένο», που δεν ντρέπεται να δηλώνει ότι οι στίχοι είναι μέρος και ορόσημα από τη ζωή του.
Οι πολλαπλές διαδρομές του Γιάννη Αγγελάκα, με νέα μπάντα, που βάζει σε ράγες όλη την ιστορία που έχει γραφτεί σε πολλούς χώρους, αλλά που μία στάση στο An club μοιάζει σαν μια τελετουργία, που υπενθυμίζει και υπόσχεται ταυτόχρονα.
Οι πολλαπλές διαδρομές του Γιάννη Αγγελάκα, που οδηγεί και οδηγείται από τους ανθρώπους, που ταξιδεύει τον Τσιτσάνη πάνω στα τάστα της ηλεκτρικής κιθάρας, που προσφέρει μια ακουστιμή «Ταξιδιάρα ψυχή», που βάζει στο ίδιο βαγόνι ηλεκτρισμό, ρεμπέτικο, κιθάρες, πνευστά, σιωπές και εκρήξεις και τα κάνει να μοιάζουν σαν φίλοι από καιρό.
Σε μια σκηνή που παραπέμπει στα πρώτα ταξίδια απ’ το βορρά στο νότο, με το κοινό να μοιράζεται τα τραγούδια, τους στίχους, ένα τσιγάρο, μια διακοπή για τεχικούς λόγους, ένα γέλιο σα να είναι μέρος της μπάντας. Χωρίς «μέτρα ασφαλείας», χωρίς security.
Γιατί σε κάθε εμφάνιση του ο Γ. Αγγελάκας επιβεβαιώνει ότι η σχέση του με το κοινό είναι αδιαμεσολάβητη. Το «Δως μου λίγη ακόμα αγάπη» δεν είναι ένα αίτημα προς το κοινό, είναι άλλη μια αφορμή για μια πολλαπλή διαδρομή στο ίδιο όχημα.
Ο Γιάννης Αγγελάκας με την καινούργια του μπάντα που αποτελείται από τους: Λαμπρινή Γρηγοριάδου στην ακουστική κιθάρα, Αναστάση Βουκυκλαράκη στα τύμπανα, Γιάννη Σαββίδη στην ηλεκτρική κιθάρα, Γιώργο Αβραμίδη στην τρομπέτα και James Wylie στο σαξόφωνο.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το μουσικό σύνολο Les Arts Florissants ερμηνεύει Μπαχ με όργανα εποχής
Το ανδρόγυνο στιλ και οι πυρετικές κραυγές του ενσάρκωσαν το πνεύμα και τον ήχο της ροκ κοσμογονίας
Ο διαγωνισμός τραγουδιού θα πραγματοποιηθεί στην Αυστρία τον Μάιο
Ο πρόεδρος Χέρτσογκ χαιρετίζει την απόφαση της EBU
Υπήρξε βασικό μέλος των Blues Brothers, του συγκροτήματος των Τζον Μπελούσι και Νταν Ακρόιντ
Η σπουδαία καλλιτέχνιδα επιστρέφει στη χώρα μας
Ποιες χώρες ανακοίνωσαν ότι θα απέχουν από τον διαγωνισμό
Με το νέο του άλμπουμ «Ανάμεσα» ανανεώνει το ελληνικό τραγούδι. Πριν βρεθεί «Ανάμεσα σε φίλους» στο Παλλάς, ταξιδέψαμε μαζί του ακούγοντας και μιλώντας
Ένα από τα σημαντικότερα ονόματα του σύγχρονου metal ήχου
Οι παραγωγοί του Voice 102.5 μιλούν για το ραδιόφωνο
Σχέδιο με το σύνθημα «Another Prick in the Wall» μετά τις προσβλητικές δηλώσεις
Το βίντεο φαινόταν να προωθεί τη καμπάνια του κατά της παράνομης μετανάστευσης
Το πρόγραμμα της εορταστικής μουσικής βραδιάς - Με έργα από την Αναγέννηση έως τον 20ό αιώνα
Η ποπ σταρ μοιράστηκε το επίσημο τρέιλερ του φιλμ «The Eras Tour: The Final Show»
Μια ονειρική βραδιά για τους νοσταλγούς του πανκ ροκ των 90s
Ο Ασάφ Αβιντάν μιλάει στην Athens Voice για τον νέο του δίσκο, τις δυσκολίες και όσα του έλειψαν από τις ζωντανές εμφανίσεις, λίγο πριν ανέβει στη σκηνή του Floyd
Η θέση των διαχειριστών των πνευματικών δικαιωμάτων του Μίκη με αφορμή το ζήτημα της περιοδείας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.