- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Η ηλεκτρονική fusion των Jerusalem in my Heart στην Αθήνα
Ένας Λιβανέζος μουσικός εξερευνά τα όρια της Αραβικής παράδοσης
Από το Σουλτανάτο του Ομάν στο Μοντρεάλ, ο Radwan Ghazi Moumneh είναι ο μουσικός πίσω από τον παράξενο ήχο των Jerusalem in my Heart. Με punk καταβολές και αγάπη για τον πειραματισμό με τα εφέ και με όργανα άλλα από τα κλασικά ντραμς, μπάσο και κιθάρες, ο Radwan αποφάσισε να ασχοληθεί με τις κασέτες και τις λούπες με σκοπό να δημιουργήσει ένα συγκεκριμένο αισθητικό αποτέλεσμα.
Την ίδια στιγμή ανακάλυψε ένα ολόκληρο κύμα κυκλοφορίας ηχογραφημένων κασετών στη Συρία, που βασιζόταν σε ζωντανές ηχογραφήσεις τοπικών τραγουδιστών που τραγουδούν σε γάμους και γλέντια. Ο εξοπλισμός που χρησιμοποιούταν για τις εν λόγω παραγωγές ήταν τόσο κακής ποιότητας που όλα ακούγονταν τόσο παραμορφωμένα από τη χρήση των εφέ. Το αποτέλεσμα ήταν εντελώς ψυχεδελικό και αυτό αποτυπώθηκε στον ήχο των Jerusalem in my Heart, μιας και η πρώτη τους κυκλοφορία το 2013 είναι γεμάτη υπερβολικό echo και παραμορφώσεις. Το νέο τους άλμπουμ If He Dies, If If If If If If διευρύνει το χαρακτηριστικό τους Arabic-electronic fusion.
Ο Radwan Ghazi Moumneh βρίσκει οξύμωρο πώς η μουσική από την Ανατολή πρέπει να γίνει cool πρώτα στη Δύση για να γίνει cool και στην Ανατολή, όπως έγινε με την περίπτωση του Omar Souyleyman, ο οποίος στη χώρα του δεν είχε την ίδια αναγνώριση πριν κυκλοφορήσει τη μουσική του μέσω της δυτικής Sublime Frequencies.
Οι Jerusalem in my Ηeart ξεκίνησαν περισσότερο ως ένα live performance project, χωρίς να είναι ένας συμβατικός συνδυασμός μουσικής με κάποια visuals. Η κάθε παράσταση παίζει πάντα με την αρχιτεκτονική του χώρου, προσφέροντας μία πολυδιάστατη εμπειρία.
Jerusalem In My Heart - 'If He Dies, If If If If If If"
New album out 04 September 2015 on Constellation
Οι JIMH αυτή τη στιγμή περιοδεύουν με τον Rawdan Ghazi Moumneh στο μουσικό κομμάτι και τον κινηματογραφιστή Charles - André Coderre στα visuals, όπου στήνει μία οπτική εγκατάσταση προβάλλοντας χειροποίητα visuals και χρησιμοποιώντας φιλμ 16 mm & slides των 35 mm, σε πολλές site - specific εγκαταστάσεις οθόνης. Από τις 23 Νοεμβρίου θα συνεχίσουν την περιοδεία τους στην Ευρώπη μαζί με τους Suuns.
Την Δευτέρα 16 Νοεμβρίου θα εμφανιστούν στο Bios.Tesla (21.30/FREE)

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αποκαλυπτήρια του έργου που απεικονίζει τον σερ Έλτον Τζον, τον σύζυγό του, τα παιδιά τους και τα αγαπημένα τους λαμπραντόρ
Το «Long Long Road» θα περιλαμβάνει συνεργασίες με τους Μπίλι Στρινγκς και Σέριλ Κρόου
Ένα πρότζεκτ που ταξιδεύει σε σχολεία της Ελλάδας, μυώντας τους μαθητές γυμνασίων στον κόσμο της όπερας
Ο 30χρονος ράπερ σχεδιάζει να επανατοποθετήσει το πανάκριβο κόσμημα με νέους μηχανισμούς στήριξης
Οι παραγωγοί του Voice 102.5 μιλούν για το ραδιόφωνο
H τραγουδίστρια επιστρέφει με περιοδεία για πρώτη φορά μετά από 18 χρόνια
Ο 70χρονος ρόκερ μιλά ανοιχτά για την εξάρτηση και τις ακραίες επιλογές που έκανε για να ξεφύγει από τα ναρκωτικά
Ξεχωρίζουμε τη συνάντηση της Χάρις Αλεξίου με τις Rainbow Mermaids στο Μουσείο Μαρία Κάλλας
Η viral «τραγουδο-ηθοποιός» μιλάει για τη διαδρομή της, τη σχέση της με τη μουσική και τις λέξεις αλλά και για τα «Πυροτεχνήματα»
Η μεγάλη γιορτή της μουσικής ξεκινά στις 7 Μαρτίου και ολοκληρώνεται στις 3 Απριλίου
Ο σολίστας Κίριλ Γκερσταϊν συμπράττει με την Chamber Orchestra of Europe σε δυο μοναδικές συναυλίες
11,5 εκατομμύρια άνθρωποι έκαναν sign-up για τα εισιτήρια presale
...και πώς οι πλατφόρμες το συνέδεσαν απευθείας με την υπόθεση Έπσταϊν
Πότε αναμένεται να κυκλοφορήσει
Φινλανδία, Δανία, Ιταλία και Αυστραλία επέλεξαν τραγούδι και...ανεβαίνουν
Παράλληλα το συγκρότημα Wolf Alice κέρδισε το βραβείο καλύτερου συγκροτήματος
Καθοριστικό ρόλο στην αλλαγή της δημόσιας εικόνας της έπαιξε και το podcast Miss Me
Οι ραπ πιονέροι της Native Tongues επιστρέφουν με ένα πολύ προσωπικό άλμπουμ
Ροκ, πορτογαλικά fados, κλασικά ακούσματα και έθνικ
Ένα πολύ μεγάλο όνομα της παγκόσμιας soul σκηνής
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.