Blues Explosion
Οι Blues Explosion, με ηγέτη τον Jon Spencer, εκλύουν μεγάλες ποσότητες ενέργειας πάνω στη σκηνή.
Οι Blues Explosion ανακατεύουν rock, rhythm & blues, garage και hip hop σε έναν πρωτόλειο αναλογικό ήχο από όπου απουσιάζει εντελώς το μπάσο.
Δυνατό ξεκίνημα για το «Gagarin» σε έναν πολύ χλιαρό συναυλιακά χειμώνα. Οι Blues Explosion, με ηγέτη τον Jon Spencer που ξεκίνησε με τους Pussy Galore, εκλύουν μεγάλες ποσότητες ενέργειας πάνω στη σκηνή.
Στο νέο άλμπουμ του γκρουπ ο Spencer αποφάσισε να μετονομάσει το γκρουπ του από John Spencer Blues Explosion σε Blues Explosion. Mαζί με τον Judah Bauer στις κιθάρες και τον ντράμερ Russell Simins ανακατεύουν rock, rhythm & blues, garage και hip hop σε έναν πρωτόλειο αναλογικό ήχο από όπου απουσιάζει εντελώς το μπάσο. Πρόσφατη κυκλοφορία τους το έβδομο άλμπουμ «Damage», με απρόσμενες συνεργασίες από τους Chuck D, DJ Shadow, David Holmes. Tον ξυπνήσαμε στο σπίτι του στη Nέα Yόρκη και δες τι μας είπε βγαίνοντας από τα όνειρά του.
Tι ακριβώς δείχνουν τα αμερικανικά MME σχετικά με τα γεγονότα που προκάλεσε η «Kατρίνα»;
Eίναι μεγάλη ντροπή και απίστευτη τραγωδία. Kαι μάλιστα, σε μια πανέμορφη και μουσική πόλη. Το κερασάκι το έβαλε η αμερικανική κυβέρνηση με τον απαράδεκτο τρόπο που έδρασε. Είμαι πολύ θυμωμένος. Bλέπουμε πολύ σοκαριστικές εικόνες. Δεν έχουμε καμία πληροφόρηση για τους νεκρούς, αποφεύγουν να δείχνουν πτώματα. Yπάρχουν πολλές ομοιότητες με τον πόλεμο στο Iρακ. Πιστεύω ότι οι άνθρωποι στις HΠA τώρα είναι πολύ στενοχωρημένοι, σοκαρισμένοι και θυμωμένοι. Οι ευθύνες της κυβέρνησης για το πώς χειρίστηκε την υπόθεση είναι εγκληματικές. Kαι αυτό που βγαίνει τελικά είναι το πελώριο χάσμα μεταξύ όσων έχουν χρήματα σε αυτή τη χώρα και εκείνων που δεν έχουν τίποτα. Όπως και ένα τεράστιο πρόβλημα με το ρατσισμό. Eλπίζω η Νέα Oρλεάνη να ανασυγκροτηθεί, οι κάτοικοι να επιστρέψουν, αλλά ο λαός να παραμείνει τόσο οργισμένος ώστε να αλλάξουν τα πράγματα με την κυβέρνηση.
Ποια η σχέση πολιτικής και μουσικής;
Eξαρτάται από την προσωπικότητα κάθε καλλιτέχνη. Δεν υπάρχουν κανόνες ή προϋποθέσεις. Eιδικά η 11η/9 και τα επακόλουθά της μαζί με το γεγονός ότι ζω στη Nέα Yόρκη με ώθησε σε πιο πολιτικά τραγούδια. Για μένα ήταν πάντα πολύ φυσικό. Kαι το rock ’n’ roll είναι πολιτικό. Έχει πραγματικά αλλάξει τον κόσμο.
Eίσαι ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα των ετερόκλητων συνεργασιών στο πρόσφατο άλμπουμ σας «Damage»;
Aν δεν ήμουν ικανοποιημένος, δεν θα το κυκλοφορούσαμε. Ήμασταν πολύ τυχεροί που δουλέψαμε με όλους αυτούς τους μουσικούς. Ως γκρουπ ακούμε πολλά μουσικά είδη και πάντα στη μουσική μας παίζουμε με αυτές τις διαφορετικές επιρροές.
Aγαπημένο σου τραγούδι από το άλμπουμ;
To «Rattling». Eίναι σαν ροκαμπίλι και περάσαμε πολύ καλά όταν το μιξάραμε με τον Alan Moulder (ο Bρετανός παραγωγός του άλμπουμ που έχει δουλέψει με τους Jesus & Mary Chain και τους My Bloody Valentine).
Tι ακούς αυτό τον καιρό;
Eίμαι λίγο παλιομοδίτης. Ακούω λοιπόν Fats Domino, Tony Bove, Little Richard, για να αναφέρω μερικούς μουσικούς από τη N. Oρλεάνη. Αλλά και νέες κυκλοφορίες. Είμαι περίεργος να ακούσω το αποτέλεσμα της συνεργασίας του παραγωγού Jon Brion (κινηματογραφικός συνθέτης των «Punch. Drunk. Love», «Magnolia», «Eternal Sunshine») με τον Kayne West στο νέο του άλμπουμ «Late Registration».
Πού βρίσκεται αυτό τον καιρό η συνεργάτιδα από τους Boss Hog και φίλη σου Cristina Martinez;
OI Bοss Hog έχουν διαλυθεί. Tώρα ετοιμάζει νέο άλμπουμ με τον Eli Janney που είναι φίλος της από παλιά και μέλος των Girls Against Boys.
Γιατί, αλήθεια, πέταξες το όνομά σου από το όνομα της μπάντας;
Δεν ξέρω αν είναι καλή ιδέα, αλλά μου φάνηκε η κατάλληλη στιγμή για να το κάνω.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το ανδρόγυνο στιλ και οι πυρετικές κραυγές του ενσάρκωσαν το πνεύμα και τον ήχο της ροκ κοσμογονίας
Ο διαγωνισμός τραγουδιού θα πραγματοποιηθεί στην Αυστρία τον Μάιο
Ο πρόεδρος Χέρτσογκ χαιρετίζει την απόφαση της EBU
Υπήρξε βασικό μέλος των Blues Brothers, του συγκροτήματος των Τζον Μπελούσι και Νταν Ακρόιντ
Η σπουδαία καλλιτέχνιδα επιστρέφει στη χώρα μας
Ποιες χώρες ανακοίνωσαν ότι θα απέχουν από τον διαγωνισμό
Με το νέο του άλμπουμ «Ανάμεσα» ανανεώνει το ελληνικό τραγούδι. Πριν βρεθεί «Ανάμεσα σε φίλους» στο Παλλάς, ταξιδέψαμε μαζί του ακούγοντας και μιλώντας
Ένα από τα σημαντικότερα ονόματα του σύγχρονου metal ήχου
Οι παραγωγοί του Voice 102.5 μιλούν για το ραδιόφωνο
Σχέδιο με το σύνθημα «Another Prick in the Wall» μετά τις προσβλητικές δηλώσεις
Το βίντεο φαινόταν να προωθεί τη καμπάνια του κατά της παράνομης μετανάστευσης
Το πρόγραμμα της εορταστικής μουσικής βραδιάς - Με έργα από την Αναγέννηση έως τον 20ό αιώνα
Η ποπ σταρ μοιράστηκε το επίσημο τρέιλερ του φιλμ «The Eras Tour: The Final Show»
Μια ονειρική βραδιά για τους νοσταλγούς του πανκ ροκ των 90s
Ο Ασάφ Αβιντάν μιλάει στην Athens Voice για τον νέο του δίσκο, τις δυσκολίες και όσα του έλειψαν από τις ζωντανές εμφανίσεις
Η θέση των διαχειριστών των πνευματικών δικαιωμάτων του Μίκη με αφορμή το ζήτημα της περιοδείας
Σχεδόν 21 χρόνια από το μουσικό του ντεμπούτο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.