- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής 2015
H ATHENS VOICE γιορτάζει με αφιέρωμα στα τραγούδια της Μελίνας. Ραντεβού στον κήπο του Βυζαντινού Μουσείου
Μετά από εκατοντάδες ονόματα της αθηναϊκής μουσικής σκηνής που πέρασαν από την πλατεία Κλαυθμώνος όλα αυτά τα χρόνια στο καθιερωμένο ραντεβού της Αthens Voice και της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής, φέτος αλλάζουμε αέρα στον υπέροχο Κήπο του Βυζαντινού Μουσείου.
Αφορμή αποτέλεσε η επέτειος των είκοσι χρόνων από την ίδρυση του δικτύου της Γιορτής και με τα τριάντα χρόνια από την καθιέρωση του θεσμού «Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης» με πρωτοβουλία της Μελίνας Μερκούρη, που το 1983 είχε δηλώσει πως «η Ευρώπη χρειάζεται ψυχή» και «μόνο ο πολιτισμός μπορεί να την προσφέρει».
Με αφετηρία την επέτειο αυτή, την Κυριακή 21 Ιουνίου, μεγαλύτερη μέρα του χρόνου, ετοιμάζουμε μια ξεχωριστή μουσική γιορτή με εκλεκτούς καλεσμένους.

Κ. Βήτα

Monsieur Minimal
Ο Κωνσταντίνος Βήτα με live electronics θα μας ταξιδέψει στο αστρικό του σύμπαν με επιλογές από τη δισκογραφία του, εκείνους τους μοναδικούς στίχους που έχουν σημαδέψει το dna κάθε γενιάς και ανεξίτηλα εκείνης που είχε μεγαλώσει παράλληλα με τη stereo nova τροχιά. Με πρώτο δείγμα το νέο του single «Μονοχρωμία», περιμένουμε με ανυπομονησία το νέο του δίσκο που θα βγει το φθινόπωρο.
Πριν τo live του Κ. Βήτα τέσσερις ακόμη μουσικοί και παραγωγοί που συμμετείχαν μαζί του στην επιτυχημένη συλλογή της Minos EMI «Πειράζοντας τη Μελίνα» θα παίξουν live improvisations των κομματιών τους. Οι Serafim Tsotsonis, Monsieur Minimal, Niadoka και Papercut ετοιμάζουν κάτι ξεχωριστό ειδικά για το αφιέρωμα αυτό, με ζωντανές εκδοχές των διασκευών τους.

Serafim Tsotsonis

Αγγελική Τουμπανάκη
Τη συναυλιακή μέρα θα ανοίξει η Μικτή Χορωδία Δήμου Κηφισίας υπό τη διεύθυνση του Γιώργου Αρβανίτη, ενώ οι δύο πολύ δυνατές φωνές Σάσα Παπαλάμπρου και Αγγελική Τουμπανάκη θα παίξουν τζαζ αυτοσχεδιασμούς.
Η μουσική αυτή γιορτή που συνδιοργανώνει η Αthens Voice με την ΑΜΚΕ ΜΕΣΟ τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, του Υπουργείου Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, του Ιδρύματος Μελίνα Μερκούρη, και γίνεται με την ευγενική χορηγία της πρωτοβουλίας SOPHIA Enjoy thinking, την υποστήριξη του Δήμου Αθηναίων και του ΟΠΑΝΔΑ, σε συνεργασία με το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο Αθηνών και την Minos-ΕΜΙ.

Niadoka

Papercut

Σάσα Παπαλάμπρου

Mικτή Χορωδία Δήμου Κηφισιάς
Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο, Βασ. Σοφίας 22, 213 2139500. Έναρξη: 19.00. Είσοδος ελεύθερη. Την Κυριακή 21 Ιουνίου.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τα κορυφαία μουσικά trend της χρονιάς, όπως αναδείχθηκαν από τους χρήστες της πλατφόρμας
Φήμες για πιθανή συνεργασία στο soundtrack της νέας ταινίας
Οι ηγέτες της νορβηγικής black metal σκηνής για ένα μοναδικό show στην Αθήνα, στο Floyd Live Music Venue
Το μουσικό σύνολο Les Arts Florissants ερμηνεύει Μπαχ με όργανα εποχής
Το ανδρόγυνο στιλ και οι πυρετικές κραυγές του ενσάρκωσαν το πνεύμα και τον ήχο της ροκ κοσμογονίας
Ο διαγωνισμός τραγουδιού θα πραγματοποιηθεί στην Αυστρία τον Μάιο
Ο πρόεδρος Χέρτσογκ χαιρετίζει την απόφαση της EBU
Υπήρξε βασικό μέλος των Blues Brothers, του συγκροτήματος των Τζον Μπελούσι και Νταν Ακρόιντ
Η σπουδαία καλλιτέχνιδα επιστρέφει στη χώρα μας
Ποιες χώρες ανακοίνωσαν ότι θα απέχουν από τον διαγωνισμό
Με το νέο του άλμπουμ «Ανάμεσα» ανανεώνει το ελληνικό τραγούδι. Πριν βρεθεί «Ανάμεσα σε φίλους» στο Παλλάς, ταξιδέψαμε μαζί του ακούγοντας και μιλώντας
Ένα από τα σημαντικότερα ονόματα του σύγχρονου metal ήχου
Οι παραγωγοί του Voice 102.5 μιλούν για το ραδιόφωνο
Σχέδιο με το σύνθημα «Another Prick in the Wall» μετά τις προσβλητικές δηλώσεις
Το βίντεο φαινόταν να προωθεί τη καμπάνια του κατά της παράνομης μετανάστευσης
Το πρόγραμμα της εορταστικής μουσικής βραδιάς - Με έργα από την Αναγέννηση έως τον 20ό αιώνα
Η ποπ σταρ μοιράστηκε το επίσημο τρέιλερ του φιλμ «The Eras Tour: The Final Show»
Μια ονειρική βραδιά για τους νοσταλγούς του πανκ ροκ των 90s
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.