«Κόλαφος» οι κριτικές για το ντοκιμαντέρ της Μελάνια Τραμπ
H «Telegraph» το χαρακτήρισε «Βόρεια Κορέα με Ralph Lauren»
«Κόλαφος» οι κριτικές για το ντοκιμαντέρ της Μελάνια Τραμπ
Χλιαρές έως αρνητικές είναι οι πρώτες κριτικές για το ντοκιμαντέρ «Melania», που ακολουθεί τη ζωή της Μελάνια Τραμπ, πρώτης κυρίας των ΗΠΑ και έκανε πρεμιέρα στις αίθουσες στις 30 Ιανουαρίου.
Η ταινία, σε σκηνοθεσία του Μπρετ Ράτνερ, εστιάζει στις 20 ημέρες πριν από την επιστροφή της Μελάνια Τραμπ στον Λευκό Οίκο, επιχειρώντας μια πιο προσωπική ματιά στην καθημερινότητά της. Πρόκειται για την πρώτη παραγωγή της νέας εταιρείας της, Muse Films, ενώ σηματοδοτεί και την επιστροφή του Ράτνερ στον κινηματογράφο μετά το 2014.
Οι περισσότερες κριτικές τοποθετούν την ταινία χαμηλά, κάνοντας λόγο για υπερβολικά εξωραϊσμένη προσέγγιση και έλλειψη ουσιαστικής διείσδυσης στον χαρακτήρα της πρωταγωνίστριας. Ο κριτικός κινηματογράφου του USA Today, Μπράιαν Τρούιτ, βαθμολόγησε το έργο με 1,5 αστέρι στα 4, σημειώνοντας ότι το ντοκιμαντέρ λειτουργεί περισσότερο ως κολακευτικό πορτρέτο παρά ως αποκαλυπτική καταγραφή. Όπως γράφει, η απουσία άμεσης συνομιλίας της Μελάνια Τραμπ με την κάμερα δημιουργεί απόσταση και αποδυναμώνει τη δραματουργία. Σύμφωνα με την Τelegraph, «μοιάζει περισσότερο branding παρά ντοκιμαντέρ, η ταινία της Μελάνια Τραμπ θυμίζει προπαγάνδα τύπου Βόρειας Κορέας, απλώς με καλύτερο φωτισμό και υπογραφή Ralph Lauren».
Ανάλογη ήταν η στάση και άλλων μέσων. Το Variety χαρακτήρισε την ταινία υπερβολικά «σκηνοθετημένη» και κοντά στη λογική διαφημιστικού, ενώ το Hollywood Reporter σχολίασε ότι η παραγωγή εξυμνεί σε τέτοιο βαθμό το πρόσωπό της ώστε αφήνει ελάχιστο χώρο για κριτική ματιά. Κριτικοί μίλησαν ακόμη και για «άχρωμη προπαγάνδα» που δυσκολεύεται να δικαιολογήσει την ύπαρξή της ως κινηματογραφικό έργο.
Υπήρξαν πάντως και πιο επιεικείς φωνές. Η κριτικός Μελάνι ΜακΝτόνα από το London Evening Standard έδωσε τρία στα πέντε αστέρια, επισημαίνοντας ότι το φιλμ πρέπει να ιδωθεί ως ελεγχόμενο αυτοπορτρέτο: μια συνειδητά επιμελημένη εικόνα που η ίδια η Μελάνια επιλέγει να παρουσιάσει στο κοινό.
Η ταινία έκανε πρεμιέρα σε επίσημη εκδήλωση στην Ουάσιγκτον παρουσία πολιτικών και διασημοτήτων, ωστόσο η υποδοχή της από τον κριτικό κόσμο δείχνει ότι δυσκολεύεται να ξεφύγει από την κατηγορία του πολιτικού προφίλ και να σταθεί ως ανεξάρτητο κινηματογραφικό έργο.
Πηγή: USA Today
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
H «Telegraph» το χαρακτήρισε «Βόρεια Κορέα με Ralph Lauren»
Από το βωβό σινεμά στον Νόλαν - Η κινηματογραφική πορεία της «Οδύσσειας»
Ιστορική διάκριση για τον κυπριακό κινηματογράφο
Aπό το αρχείο του Studio Κλεισθένης για την Athens Voice
Στα 71 της χρόνια άφησε την τελευαία της πνοή η «μητέρα» του Κέβιν ΜακΚάλιστερ
Η ηθοποιός έφυγε από τη ζωή στα 71 της χρόνια
Ο Νόα Σεντινέο διαδέχεται τον Σιλβέστερ Σταλόνε στο prequel που αποκαλύπτει τις ρίζες του ήρωα
Σκληρή κριτική από τον παρουσιαστή - Τι είπε για την εμπορική αποτυχία και το τεράστιο κόστος παραγωγής και προώθησης
Η 25χρονη ηθοποιός παραδέχτηκε δημόσια ότι δεν είχε διαβάσει το βιβλίο πριν δεχτεί τον ρόλο
Ο διάσημος ράπερ έδωσε τον τίτλο «Κυνόδοντα» σε τραγούδι του, εξαιτίας του θαυμασμού τους προς τον Έλληνα σκηνοθέτη
Ευγνωμοσύνη, περιφρόνηση και αξιοπρέπεια ήταν τα συσταστικά της απάντησης του ηθοποιού
Ένα υπέρ το δέον αργόσυρτο υπαρξιακό δράμα
Ρεαλισμός και σασπένς συνθέτουν το από κοινού ντεμπούτο των Σαρλότ Ντεβιγιέ και Αρνό Ντιφεΐς
Ανάλαφρο αλλά και στιβαρό, ψυχαγωγικό αλλά και επιμορφωτικό, χιουμοριστικό αλλά και συγκινητικό, το ντοκιμαντέρ δεν είναι ένα απλό χρονικό που αφορά το making of μιας ξεχωριστής παράστασης
Μερικές φορές το όνειρο και ο εφιάλτης αλληλεπιδρούν στη ζωή
Ο μύθος και οι ιστορίες μας είναι η ύψιστη και μόνη παρηγοριά μας
Για την ταινία «One Battle After Another»
Τα «βρετανικά Όσκαρ» θα απονεμηθούν στο Λονδίνο στις 22 Φεβρουαρίου
«Το να κρατάς κακίες είναι μια μορφή αυτοτραυματισμού», δήλωσε ο ηθοποιός
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.