Κινηματογραφος

Λεονάρντο ΝτιΚάπριο: Η ταινία Μια Μάχη Μετά την Άλλη άνοιξε με 22 εκατ. δολάρια στο box office

Το νέο θρίλερ του Πολ Τόμας Άντερσον αποθεώνεται από τους κριτικούς ως «ορισμός μιας γενιάς»

Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Το Μια Μάχη Μετά την Άλλη με τον Λεονάρντο ΝτιΚάπριο έκανε άνοιγμα 22 εκατ. δολαρίων στο box office, κερδίζοντας διθυράμβους και προβλέψεις για Όσκαρ.

Η ταινία με πρωταγωνιστή τον Λεονάρντο ΝτιΚάπριο «Μια Μάχη Μετά την Άλλη» βρέθηκε στην κορυφή του box office το πρώτο Σαββατοκύριακο προβολής της, συγκεντρώνοντας 22,4 εκατομμύρια δολάρια από 3.634 αίθουσες στη Βόρεια Αμερική.

Η ταινία δράσης με τον Λεονάρντο ΝτιΚάπριο πρόσθεσε άλλα 26,1 εκατομμύρια δολάρια διεθνώς, φτάνοντας τα παγκόσμια έσοδα στα 48,5 εκατομμύρια δολάρια.

Οι ειδικοί του box office έχουν μικτές απόψεις για τα αρχικά αποτελέσματα, καθώς ένα χαμηλό ντεμπούτο των $20 εκατομμυρίων είναι συνήθως απογοητευτικό για μια ταινία που κόστισε πάνω από $130 εκατομμύρια για την παραγωγή και άλλα $70 εκατομμύρια για την προώθηση.

Ωστόσο, η ταινία, σε σκηνοθεσία του Πολ Τόμας Άντερσον είναι πρωτότυπη, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να χρειαστεί περισσότερος χρόνος για να δημιουργήσει ενθουσιασμό σε σύγκριση με μια σειρά ταινιών (franchise).

Ο Ντέιβιντ Α. Γκρος, ο οποίος διευθύνει τη συμβουλευτική εταιρεία κινηματογράφου Franchise Entertainment Research, δήλωσε στο Variety: «Αυτή η ταινία έχει την ευκαιρία να φτάσει στην κερδοφορία εάν διαρκέσει αρκετά στις αίθουσες ή/και υπεραποδώσει στο εξωτερικό... Θα λάβει πολλές υποψηφιότητες για βραβεία, αλλά αυτό απέχει δύο με τρεις μήνες και είναι απίθανο να βοηθήσει αυτή την άμεση κυκλοφορία».

Ο Λεονάρντο ΝτιΚάπριο είχε δηλώσει προηγουμένως ότι πιστεύει πως οι αριθμοί του box office θα είναι πάντα «σημαντικοί». Ο 50χρονος ηθοποιός – ο οποίος είναι ένας από τους πιο ακριβοπληρωμένους αστέρες του κινηματογράφου στον κόσμο – αναγνωρίζει την ολοένα και αυξανόμενη σημασία των πλατφορμών streaming, αλλά πιστεύει ότι το box office θα παραμείνει πάντα ένα σημαντικό στοιχείο της κινηματογραφικής βιομηχανίας.

Η τελευταία κινηματογραφική προσφορά του Πολ Τόμας Άντερσον, Μια Μάχη Μετά την Άλλη, δημιούργησε επίσης συζητήσεις για Όσκαρ μεταξύ των κριτικών. Η ταινία, με πρωταγωνιστή τον Λεονάρντο ΝτιΚάπριο, ένα θρίλερ δράσης βασισμένο χαλαρά στο μυθιστόρημα «Vineland» του Τόμας Πίντσον του 1990, έγινε δεκτή με πέντε αστέρια σε όλες τις κριτικές και χαρακτηρίστηκε ακόμη και ως «η καθοριστική ταινία μιας γενιάς».

Ο Νικ Χάουελς της The Standard, βαθμολογώντας την ταινία με πέντε αστέρια, έγραψε: «Ο Άντερσον έχει σκηνοθετήσει την πιο cool, πιο ολοκληρωμένα αριστοτεχνική ταινία που είναι πιθανό να δείτε όλη τη χρονιά. Και η δόξα των Όσκαρ αναβλύζει από κάθε καρέ».

Ενώ ο Λεονάρντο ΝτιΚάπριο είναι συνήθως το δέλεαρ των blockbuster, το «εξαιρετικά απίθανο» έργο του Πολ Τόμας Άντερσον ήταν το θέμα στα χείλη των κριτικών, με πολλούς να κάνουν αναφορά σε προηγούμενες «αριστουργηματικές» του ταινίες, όπως τα Boogie Nights, Θα Χυθεί Αίμα και Αόρατη Κλωστή.

Δεν είναι μόνο οι κριτικοί που εκθειάζουν την ταινία, αλλά και οι στοιχηματικές εταιρείες, καθώς η Ladbrokes μετέτρεψε την απόδοση της ταινίας για το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας το 2026 από 12/1 την περασμένη εβδομάδα, σε ισόπαλη απόδοση.

Στο Μια Μάχη Μετά την Άλλη, ο ΝτιΚάπριο υποδύεται τον Μπομπ Φέργκιουσον, έναν ατημέλητο και ταραγμένο επαναστάτη που ζει σε μια κατάσταση «παράνοιας» εκτός δικτύου με την κόρη του Γουίλα, την οποία μοιράζεται με τον χαρακτήρα της Τεγιάνα Τέιλορ, την Περφίδια.

Η ταινία ακολουθεί τον Μπομπ καθώς επανασυνδέεται με μια ομάδα συμμάχων σε μια αποστολή για να εντοπίσει την κόρη του, με τον Μπενίσιο Ντελ Τόρο να υποδύεται τον σένσεϊ του, καθοδηγώντας τον σε μια ζωή χωρίς φόβο.

Στο θρίλερ υψηλού κινδύνου πρωταγωνιστεί επίσης ο Σον Πεν ως νέμεση του Μπομπ, ο Συνταγματάρχης Στίβεν Τζ. Λόκτζο και η Ρετζίνα Χολ ως η επαναστάτρια Ντιάντρα.

Κερδίζοντας επαίνους από τους κορυφαίους, ο Στίβεν Σπίλμπεργκ δήλωσε με ενθουσιασμό: «Τι τρελή ταινία, Θεέ μου. Υπάρχει περισσότερη δράση στην πρώτη ώρα αυτής, απ' ό,τι σε κάθε άλλη ταινία που έχεις σκηνοθετήσει ποτέ μαζί. Τα πάντα, είναι πραγματικά απίστευτο...».

Ο Ντέιβιντ Γκονζάλες του The Cinematic Reel έγραψε: «Αυτό αναδεικνύεται ως κάτι περισσότερο από μια απλή σπουδαία ταινία. Είναι η ταινία της στιγμής, η ταινία της χρονιάς, και ενδεχομένως η καθοριστική ταινία μιας γενιάς. Τελικά, ένα μνημειώδες κινηματογραφικό επίτευγμα».

Ένας χρήστης του X έγραψε: «Το Μια Μάχη Μετά την Άλλη του Πολ Τόμας Άντερσον είναι η πιο ριζοσπαστική ταινία που κυκλοφόρησε από ένα στούντιο του Χόλιγουντ εδώ και χρόνια, και μια από τις καλύτερες ταινίες που μπορεί να παρακολουθήσετε ποτέ».

(Με πληροφορίες Daily Mail)