- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Κυκλοφόρησε το τρέιλερ για το «Anemone», η πρώτη ταινία του Ντάνιελ Ντέι Λιούις μετά από 8 χρόνια
Πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Νέας Υόρκης τον Σεπτέμβριο
Κυκλοφόρησε το τρέιλερ για το «Anemone», η πρώτη ταινία του Ντάνιελ Ντέι Λιούις μετά από 8 χρόνια
Κυκλοφόρησε το τρέιλερ για την ταινία «Anemone», την πρώτη ταινία μετά από οκτώ χρόνια του τρεις φορές βραβευμένου με Όσκαρ Ντάνιελ Ντέι-Λιούις. Η ταινία αποτελεί το σκηνοθετικό ντεμπούτο του γιου του Ντέι-Λιούις, Ρόναν Ντέι-Λιούις.
Σύμφωνα με το Focus Features, η ταινία θα κάνει πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Νέας Υόρκης τον Σεπτέμβριο. Εκτός από τον Ντάνιελ Ντέι-Λιούις, στην ταινία πρωταγωνιστούν επίσης οι Σον Μπιν, Σάμιουελ Μπότομλι, Σάφια Όουκλι-Γκριν και Σαμάνθα Μόρτον.
Η σύνοψη της ταινίας που παρέχεται από το Focus Features είναι σύντομη, καθώς αναφέρει απλώς ότι η ταινία «εξερευνά τους πολύπλοκους και βαθιούς δεσμούς που υπάρχουν μεταξύ αδελφών, πατέρων και γιων». Με βάση την ατμόσφαιρα του τρέιλερ, ωστόσο, η ταινία αναμένεται να είναι θρίλερ.
Ενώ το γεγονός ότι η σκηνοθεσία είναι του γιου του Ντάνιελ Ντέι-Λιούις και μπορεί να προκαλέσει αντιδράσεις, ο εμβληματικός ηθοποιός ήταν φημισμένα επιλεκτικός με τα έργα που επέλεγε ακόμη και πριν συνταξιοδοτηθεί, πράγμα που σημαίνει ότι η ταινία θα πρέπει να έχει καλλιτεχνική αξία πέρα από το να σκηνοθετείται απλώς από τον γιο του. Από τότε που κέρδισε το πρώτο του βραβείο Όσκαρ για την ταινία «My Left Foot» το 1989, για παράδειγμα, ο Ντάνιελ Ντέι-Λιούις έχει πρωταγωνιστήσει σε μόλις 12 ταινίες, με το «Anemone», να είναι η 13η.
Θεωρείται ευρέως ως ένας από τους σπουδαιότερους ηθοποιούς που έζησαν ποτέ, ο 68χρονος Ντάνιελ Ντέι-Λιούις έχει κερδίσει τρία βραβεία Όσκαρ Α' Ανδρικού Ρόλου (My Left Foot, There Will Be Blood, Lincoln), τέσσερα βραβεία BAFTA και τρία βραβεία SAG.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αέρας Χόλιγουντ στο κέντρο της Αθήνας
Το αριστούργημα του Νίκου Κούνδουρου με τη μοναδική ερμηνεία του Ντίνου Ηλιόπουλου
Μετά το «Mirai» ο διάσημος Μαμόρου Χοσόντα μας ταξιδεύει σε νέους, συναρπαστικούς κόσμους
Το φιλμ πετυχαίνει να μας κλέψει την καρδιά όχι μόνο για τα επίκαιρα μηνύματά του αλλά και για την τρυφερότητα που επιδεικνύει
Διακρίθηκε και στις Νύχτες Πρεμιέρας 2025, κερδίζοντας το Βραβείο Κοινού
Η Τζέσι Μπάκλεϊ βρίσκει ακόμη έναν δυνατό ρόλο, που θα συζητιέται για καιρό, ενώ ο Κρίστιαν Μπέιλ παίζει με την άνεση του ηθοποιού που τα καταφέρνει όλα.
Ποιες εταιρείες παραγωγής κυριαρχούν στην βιομηχανία του θεάματος
Οι πολλές εκδοχές ενός από τα σημαντικότερα μυθιστορήματα της γοτθικής λογοτεχνίας
Η Μπερλινάλε στο μάτι του κυκλώνα
Πολιτική, Ιστορία, σινεφίλ ιστορίες αλλά και Ζιλιέτ Μπινός στη διοργάνωση, που περιλαμβάνει ένα χορταστικό μενού 252 ταινιών μικρού και μεγάλου μήκους
Mια χώρα υπό δικτατορία κι ένα παιδί που προσπαθεί να καταλάβει τον κόσμο γύρω του
Έτοιμο το πρώτο προσχέδιο από τον σεναριογράφο του House of Cards
Η ταινία βασίζεται στο αδημοσίευτο κείμενο του Ιάκωβου Καμπανέλλη «Οδοιπορικό Μαουτχάουζεν – Μάιος 1988»
«Ζητώ συγγνώμη αν αυτό αποτελεί σοκ, ήταν και για μένα» έγραψε ο ηθοποιός σε ανάρτησή του
Οι διαχρονικές παρεξηγήσεις για τη μεγαλύτερη ιστορία αγάπης που, τελικά, δεν ήταν τέτοια
Τι είπαν οι Ματ Μπετινέλι-Όλπιν και Τάιλερ Γκίλετ
Είναι μια χαρά εκείνος και η οικογένειά του, λέει πηγή από το περιβάλλον του
Ένα podcast που δεν έχει συγκεκριμένο αντικείμενο, γιατί το θέμα του το διαμορφώνουν κάθε φορά οι ακροατές του, στέλνοντας τις (επί παντός επιστητού) ερωτήσεις τους στους συντελεστές
Ο 64χρονος ηθοποιός πάσχει από τη νόσο του Πάρκινσον από το 1991
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.