Κινηματογραφος

Ο Κουεντίν Ταραντίνο αποκάλυψε ποια ταινία του είναι η αγαπημένη του, ποια η καλύτερη και ποια η πιο χαρακτηριστική του

Για ποια είπε πως «κανείς άλλος δεν θα μπορούσε να την έχει γυρίσει»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Κουεντίν Ταραντίνο αποκάλυψε ποια ταινία του είναι η αγαπημένη του, ποια η καλύτερη και ποια η πιο χαρακτηριστική του
Ο Κουεντίν Ταραντίνο αποκάλυψε ποια ταινία του είναι η αγαπημένη του, ποια η καλύτερη και ποια η πιο χαρακτηριστική του © EPA

Ο Κουεντίν Ταραντίνο αποκάλυψε ποια ταινία του είναι η αγαπημένη του, ποια η καλύτερη και ποια η πιο χαρακτηριστική του - Για ποια είπε πως «κανείς άλλος δεν θα μπορούσε να την έχει γυρίσει»

Ακόμα και ο Κουέντιν Ταραντίνο έχει αγαπημένη ταινία του... Ταραντίνο.

Μιλώντας στο podcast The Church of Tarantino, ο δύο φορές βραβευμένος με Όσκαρ αποκάλυψε ποια ταινία θεωρεί καλύτερη, ποια αγαπά περισσότερο και ποια είναι, όπως είπε, «η απόλυτη ταινία Ταραντίνο». «Το Once Upon a Time in Hollywood είναι η αγαπημένη μου, το Inglourious Basterds η καλύτερη μου, αλλά πιστεύω πως το Kill Bill είναι η πιο χαρακτηριστική μου ταινία. Κανείς άλλος δεν θα μπορούσε να την έχει γυρίσει, κάθε της πτυχή προέρχεται κατευθείαν από τη φαντασία και τις εμμονές μου. Ήταν η ταινία που γεννήθηκα για να κάνω. Το Inglourious Basterds είναι το αριστούργημά μου, όμως το Once Upon a Time in Hollywood παραμένει το αγαπημένο μου», σημείωσε.

Ο δημιουργός του Pulp Fiction αναφέρθηκε και στα σενάριά του. Όπως είπε, το καλύτερο που έχει γράψει είναι το Inglourious Basterds, με τα Hateful Eight και Once Upon a Time in Hollywood να ακολουθούν. Μάλιστα, τόνισε ότι στο Hateful Eight έκανε την καλύτερη σκηνοθετική «υπηρεσία» στο υλικό του, καθώς το σενάριο ήταν τόσο στέρεο που του επέτρεψε να το αποδώσει με τον πιο ολοκληρωμένο τρόπο.

Παρά την αγάπη του για το Once Upon a Time in Hollywood, ο Ταραντίνο αποκάλυψε πως απέρριψε την πρόταση να σκηνοθετήσει το σίκουελ The Adventures of Cliff Booth που θα γυριστεί για το Netflix από τον Ντέιβιντ Φίντσερ. Όπως είπε, δεν ήθελε η δέκατη και τελευταία του ταινία να είναι συνέχεια προηγούμενου έργου. «Το τελευταίο φιλμ πρέπει να με βγάλει σε αχαρτογράφητα νερά. Να μην ξέρω τι κάνω», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Τέλος, αναφέρθηκε στο πολυσυζητημένο πρότζεκτ The Movie Critic, το οποίο τελικά εγκατέλειψε. Όπως εξήγησε, ήταν υπερβολικά κοντά στο Once Upon a Time in Hollywood, καθώς βασιζόταν ξανά στην αναπαράσταση του παλιού Λος Άντζελες χωρίς τη χρήση CGI. «Στην προηγούμενη ταινία έπρεπε να βρούμε λύσεις, δεν ήταν σίγουρο ότι θα τα καταφέρναμε. Στο The Movie Critic ήξερα ήδη τον τρόπο. Έμοιαζε πάρα πολύ με το τελευταίο που είχα κάνει και δεν με ενθουσίαζε πια», κατέληξε.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Τιμοτέ Σαλαμέ στην ταινία «Marty Supreme» σε σκηνοθεσία Τζος Σάφντι
Marty Supreme: Το Όσκαρ στον κύριο Τιμοτέ Σαλαμέ, παρακαλώ

Η εντυπωσιακή παράσταση του 30χρονου ηθοποιού δίνει το έναυσμα στον σκηνοθέτη Τζος Σάφντι για να παρουσιάσει ένα σκληρό δράμα γύρω από την προσωπική μοναξιά και τη σημασία τού να κυνηγάς το όνειρό σου

Ύβρις της ανθρωπότητας
Η ύβρις της ανθρωπότητας: Το ντοκιμαντέρ του Γιώργου Αυγερόπουλου προκαλεί βαθιά ανησυχία

Ο δημιουργός ποντάρει στην αίσθηση που προκαλεί η δύναμη της εικόνας, που «αφηγείται» την καταστροφική κλιματική αλλαγή σε συνδυασμό με τον εξωφρενικό τρόπο που το παρελθόν συναντιέται με το μέλλον. 

Kontinental 25
Kontinental 25: Ο Ράντου Ζούντε εναντίον όλων

Με ειρωνικές μπηχτές για τα τετριμμένα πλέον ευρωπαϊκά συνθήματα περί ισότητας ή αδελφοσύνης και με οξεία ματιά πάνω στο θέμα της ατομικής ευθύνης, ο ρουμάνος σκηνοθέτης υπογράφει ένα στιβαρό δράμα

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY