- CITY GUIDE
- PODCAST
-
18°
O Έντριεν Μπρόντι έσπασε το ρεκόρ για τον πιο μακροσκελή λόγο στην ιστορία των Όσκαρ
Ο 51χρονος ηθοποιός μίλησε για 5 λεπτά και 40 δευτερόλεπτα
Σύμφωνα με το Βιβλίο Guinness, ο λόγος του Άντριεν Μπρόντι είναι ο πιο μακροσκελής στην ιστορία των Όσκαρ
Οι διοργανωτές των Βραβείων Όσκαρ έδωσαν ιδιαίτερη σημασία στη λακωνικότητα της φετινής απονομής, περιορίζοντας τις ευχαριστήριες ομιλίες στα 45 δευτερόλεπτα για όλους τους προσκεκλημένους.
Ακόμη και ο ίδιος ο παρουσιαστής των Όσκαρ, Κόναν Ο' Μπράιαν, αναφέρθηκε στην ανάγκη για μεγαλύτερη συντομία - τραγουδώντας ένα χιουμοριστικό μουσικοχορευτικό νούμερο με τίτλο «I Won't Waste Time».
Ως αποτέλεσμα, οι τιμώμενοι καλλιτέχνες της βραδιάς κλήθηκαν να παραδώσουν τις ομιλίες τους εξαιρετικά γρήγορα, με πολλούς από αυτούς να αναγκάζονται να τις διακόψουν απότομα ή και να μην προλαβαίνουν να μιλήσουν καθόλου.
Παρ' όλα αυτά, ο Νεοϋορκέζος ηθοποιός Έντριεν Μπρόντι δεν πτοήθηκε από τα δρακόντεια μέτρα του event: Ο 51χρονος καλλιτέχνης παρέλαβε το βράδυ της Κυριακής το δεύτερό του Όσκαρ, στην κατηγορία Α' Ανδρικού Ρόλου για την ερμηνεία του στην ταινία «The Brutalist» - και άδραξε την ευκαιρία για να παραδώσει έναν ευχαριστήριο λόγο που έφτασε σχεδόν τα έξι λεπτά σε διάρκεια.
Όταν η ορχήστρα της διοργάνωσης ξεκίνησε να παίζει ως ένδειξη πως ο ηθοποιός έπρεπε να σταματήσει, ο Μπρόντι τους διέταξε να διακόψουν τη μουσική, λέγοντας «το έχω ξακανάνει αυτό, δεν είναι η πρώτη μου φορά, εντάξει; Θα είμαι σύντομος».
Η ομιλία του Μπρόντι κατέληξε να μετράει 5 λεπτά και 40 δευτερόλεπτα.
Σύμφωνα με το Βιβλίο Guinness, ο λόγος του Μπρόντι είναι ο πιο μακροσκελής στην ιστορία του θεσμού, καταρρίπτοντας το ρεκόρ που είχε θέσει η Γκριρ Γκάρσον 82 ολόκληρα χρόνια πριν, το 1943.
Η αείμνηστη ηθοποιός βραβεύτηκε για την ερμηνεία της στην ταινία «Mrs. Miniver», και ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους μιλώντας για 5 λεπτά και 30 δευτερόλεπτα.
Δυστυχώς, τα Όσκαρ δεν προβάλλονταν ακόμη στην τηλεόραση το 1943, και δεν υπάρχει πλήρης ραδιοφωνική ηχογράφηση της ομιλίας της Γκάρσον. Πολλοί ιστορικοί διαφωνούν με το Βιβλίο Guinness, λέγοντας πως η ομιλία της ηθοποιού διήρκησε στην πραγματικότητα πολύ περισσότερο, αγγίζοντας τα 7 ολόκληρα λεπτά διάρκειας.
Σε κάθε περίπτωση, η φετινή ομιλία του Μπρόντι ήταν ιδιαίτερα μακροσκελής και προκάλεσε έντονες αντιδράσεις, τόσο από τους παρευρισκόμενους, όσο και από τους τηλεθεατές του event.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στο πλευρό της ο Τομ Χόλαντ και η Μάργκαρετ Κουάλεϊ σε σκηνοθεσία Πολ Κινγκ
Το «εξωφρενικό crowd pleaser» στο Artbox Fargani
Γεννημένη στη Χίο το 1945 με καταγωγή από το Αϊβαλί είχε μακρά καριέρα στο θέατρο και τον κινηματογράφο
Η πρώτη ταινία «Saw» έκανε πρεμιέρα το 2004 στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Sundance
Το χολιγουντιανό πρωταγωνιστικό δίδυμο ενώνει τις δυνάμεις του για τέταρτη φορά
Ανακοινώθηκε ο φετινός προγραμματισμός στο Γαλλικό Ινστιτούτο
Η νέα ταινία του Αλεχάντρο Γκ. Ινιάριτου προκαλεί αντικρουόμενες αντιδράσεις
Ο συγγραφέας του τελευταίου μυθιστορήματος σχολιάζει τα ονόματα που ακούγονται για τον ρόλο
Ένα συναρπαστικό ταξίδι στην άβυσσο μιας αινιγματικής κακοποιού
Καθαρόαιμη περιπέτεια κλιμακούμενου σασπένς και αμείωτης δράσης, που απευθύνεται τόσο στους φαν του Μπραντ Πιτ όσο και στους ζωόφιλους.
Χειμαρρώδης περιπέτεια που ποντάρει στην ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα η οποία σχηματίζεται από τα υπαρξιακά άγχη των ηρώων
Παρότι το υλικό για κάτι πιο καινοτόμο είναι εκεί, η σκηνοθέτρια Τζόρτζια Όκλεϊ προτιμά να βασιστεί μόνο στις αψεγάδιαστες ερμηνείες και το υψηλό επίπεδο της καλλιτεχνικής διεύθυνσης.
Το φιλμ απέσπασε τρεις υποψηφιότητες στα βραβεία Goya
Στήριξη του Ελληνικoύ σινεμά, των νέων δημιουργών και της σύγχρονης κινηματογραφικής δημιουργίας
Έντονες επικρίσεις δέχεται ο σκηνοθέτης Βέρνερ Χέρτζογκ για την αμφιλεγόμενη επιλογή του
Ένα προσωπικό ταξίδι στην οπτικοακουστική μνήμη του Λιβάνου, φτιαγμένο εξολοκλήρου από αρχειακό υλικό
Ο σταρ του Χόλιγουντ δηλώνει πως η ΑΙ δεν θα φέρει το τέλος του κινηματογράφου
Πρεμιέρα στις αμερικανικές αίθουσες στις 13 Νοεμβρίου
Μια 13χρονη και μια υποψήφια Playmate
H βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός θα παραλάβει το Womenlands Excellence Award
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.