Κινηματογραφος

Το σημειωματάριο των φετινών Oscar

Οι λεπτομέρειες που δεν πέρασαν απαρατήρητες

80450-179984.jpeg
Έφη Πάλλη
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
88941-179349.jpg

Η πολυαναμενόμενη απονομή των Oscar για το 2015, είχε απ’ολα: λαμπερές εμφανίσεις, ατυχείς στυλιστικές επιλογές, πλούσιο θέαμα, αστεία αλλά και αμήχανα στιγμιότυπα, φαβορί και outsider, λακωνικούς και φλύαρους λόγους και φυσικά είχε τα highlights που δεν θα μπορούσαν να διαφύγουν της προσοχής μας.

Η πανέμορφη πρωταγωνίστρια του "Gone girl" που εμφανίστηκε με το εντυπωσιακό κόκκινο δαντελένιο φόρεμα δεν ένιωθε καθόλου άνετα μέσα σε αυτό. Στην προσπάθεια να φωτογραφιθεί στο κόκκινο χαλί, έδειχνε να περπατά σαν γκέισα και μας έκανε να βλέπουμε τις μικρές στροφές των γοφών της σαν σε slow motion.

image

H Νicole Kidman μέσα στο υπέρλαμπρο εκθαμβωτικά χρυσό φόρεμα της, ένιωθε μάλλον under-dressed και γι’ αυτό αποφάσισε να βάλει κοσμήματα αξίας 7 εκ. δολλαρίων. Αυτός ήταν ο λόγος που όποτε χτυπούσε παλαμάκια, ακουμπούσαν προσεκτικά μόνον οι παλάμες της, τεντώνοντας τα μακριά της δάχτυλα για να μην χτυπηθούν τα δαχτυλίδι, εκσφενδονηστεί κάνα διαμάντι και κάνει έρανο η Ακαδημία για χάρη της!

image

Η εξαιρετική και τόσο ταλαντούχα Julianne Moore ντύθηκε Casper - το φαντασματάκι με το φόρεμά της σε απόλυτο συνδυασμό με το κατάλευκο και διάφανο δέρμα της ενώ το μπούστο ήταν στο ίδιο ακριβώς κόψιμο με την συνυποψήφια Rosamound Pike. Η αγαπημένη Julianne που έχει κερδίσει επάξια τον τίτλο του fashion icon και πάντα μας ικανοποιεί με τις επιλογές της, δυστυχώς στη μεγάλη της βραδιά δεν τα κατάφερε.

image

Ο Sean Penn για ακόμη μια φορά επιβεβαίωσε το πόσο γοητευτικός μπορει να είναι ένας αντικειμενικά όχι-όμορφος άντρας. Κομψός, διακριτικός, μοιράζοντας αινιγματικά μειδιάματα μας ανακοίνωσε το όσκαρ καλύτερης ταινίας (και προφανώς και αστειεύτηκε, ας αφήσουμε στην άκρη όλες τις εύθικτες κοινωνιολογικές προσεγγίσεις της πλάκας) και σκεφτήκαμε πως δεν είναι τυχαίο ότι στο πλευρό του έχουν σταθεί εδώ και χρόνια οι πιο ποθητές γυναίκες της showbiz.

image

Ο Γιάνης Τρα...βόλτα (John Travolta) ήταν λάθος σε όλα. Λάθος το face lifting που του έχει κάνει το πρόσωπο σαν μάρμαρο Πεντελικό, αλαβάστρινο και ανέκφραστο. Για να μας αποδείξει πως έχει συναισθήματα, ρίχτηκε πρώτα στην Scarlet Johansson στο κόκκινο χαλί. Ύστερα έπιανε κι έπιανε το πρόσωπο της συμπαρουσιάστριάς του στην απονομή φέρνοντάς της σε μεγάλη αμηχανία και τέλος, όταν την παρουσίασε, αποκάλεσε λάθος το όνομά της.

image

Η Lady Gaga μπορεί να ντύθηκε βασίλισσα του πάγου με την γκρί κούπ και την λευκή τουλένια τουαλέτα αλλά έχουμε δυο σημαντικά στοιχεία να σημειώσουμε:

1) καταρχήν μετά από καιρό, ΝΤΥΘΗΚΕ

2) είχε μια αξιόλογη ερμηνεία και η βελούδινη φωνή της μας ψυιθίρισε πως στο μέλλον μπορούμε να περιμένουμε εξαιρετικά πράγματα από την ίδια.

Εν κατακλείδι, Scarlet Johansson αν κάποιος σου είπε "Αι κουρέψου" δεν εννοούσε κοντό τύπου φράχτη!

image

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Βασιλιάδες του κόσμου
Βασιλιάδες του κόσμου: Στο βασίλειο της Κολομβίας

Η ταινία από την Κολομβία, που κέρδισε το πρώτο βραβείου στο φεστιβάλ του Σαν Σεμπαστιάν, είναι μια μεστή, καλλιτεχνική δημιουργία γύρω από ένα μείζον πολιτικό ζήτημα στην ιστορία της πολύπαθης χώρας.

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.