Κινηματογραφος

Η «Χαμένη Λεωφόρος» του Ντέιβιντ Λιντς στην αίθουσα Cinobo Όπερα

Η προβολή της καλτ ταινίας θα γίνει ανήμερα των γενεθλίων του μεγάλου Αμερικανού σκηνοθέτη, το Σάββατο 20 Ιανουαρίου, σε μία εντυπωσιακή 4Κ ψηφιακή αποκατάσταση την οποία επιμελήθηκε ο ίδιος

Γιώργος Δήμος
Γιώργος Δήμος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Χαμένη Λεωφόρος: Η προβολή της καλτ ταινίας θα γίνει σε μία εντυπωσιακή 4Κ ανάλυση

Η ταινία «Χαμένη Λεωφόρος» του Ντέιβιντ Λιντς θα προβληθεί στον κινηματογράφο Cinobo Όπερα, σε 4Κ ψηφιακή αποκατάσταση, το Σάββατο 20 Ιανουαρίου 

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας, μετά την επιτυχία που γνώρισαν οι «sold-out» προβολές του στο πλέον κλειστό ΙΝΤΕΑΛ, μετακομίζει στην αίθουσα Cinobo Όπερα. Το πρόγραμμα προβολών για το 2024 ξεκινάει με μία από τις πιο αινιγματικές ταινίες της δεκαετίας του 1990, την «Χαμένη Λεωφόρο», του γνωστότερου εν ζωή εκπροσώπου του Υπερρεαλισμού στον κινηματογράφο, σκηνοθέτη Ντέιβιντ Λιντς.

Η προβολή της καλτ ταινίας θα γίνει ανήμερα των γενεθλίων του μεγάλου Αμερικανού σκηνοθέτη, το Σάββατο 20 Ιανουαρίου, σε μία εντυπωσιακή 4Κ ψηφιακή αποκατάσταση την οποία επιμελήθηκε ο ίδιος.

Η «Χαμένη Λεωφόρος» ανήκει στην τελευταία περίοδο της φιλμογραφίας του Λιντς, ο οποίος έχει σταματήσει να σκηνοθετεί ταινίες από το 2006. Διαθέτοντας τη νέο-νουάρ αισθητική που χαρακτηρίζει τις περισσότερες ταινίες του, η «Χαμένη Λεωφόρος» ξεκινάει με πρωταγωνιστή έναν μουσικό (Μπιλ Πούλμαν), ο οποίος λαμβάνει βιντεοκασέτες από έναν μυστηριώδη αποστολέα, με τον ίδιο και τη γυναίκα του (Πατρίσια Αρκέτ) στο σπίτι τους. Στη συνέχεια, όταν κατηγορείται άδικα για φόνο, εξαφανίζεται και αντικαθίσταται από έναν νεαρό μηχανικό (Μπαλτάζαρ Γκέτι) ζώντας μία τελείως διαφορετική ζωή. Στο σάουντρακ της ταινίας συμπεριλαμβάνονται μερικές από τις δημοφιλέστερες μπάντες της εποχής, συμπεριλαμβανομένων των David Bowie, Nine Inch Nails, Marilyn Manson και Smashing Pumpkins.

Η ταινία αυτή, όπως και το «Οδός Μαλχόλαντ» (2001) και το «Inland Empire» (2006), είναι αισθητά πιο σκοτεινές από την προηγούμενη δουλειά του Λιντς, αλλά και πιο σουρεαλιστικές, όσο αφορά το σενάριο και τις εικόνες που μας παραθέτουν. Το σινεμά του Λιντς αποτελεί πάντα μια αξέχαστη εμπειρία για τον θεατή, εισάγοντάς τον σε έναν άλλοτε ονειρικό και άλλοτε εφιαλτικό κόσμο.

Χαμένη Λεωφόρος (Lost Highway) Trailer | GR Subs

Πληροφορίες
Ημ/νία: Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2024 | Ώρα έναρξης: 23:30
Κινηματογράφος: CINOBO OΠΕΡΑ 1 | Ακαδημίας 57
Τιμή εισιτηρίου: 7€ | Προπώληση: more.com

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ