Κινηματογραφος

«Ύμνοι» Μητσοτάκη για Λάνθιμο: Πρωτοπόρος Έλληνας μεταξύ των κορυφαίων του διεθνούς κινηματογράφου

«Είμαστε όλοι υπερήφανοι. Συγχαρητήρια και πάλι!» τονίζει ο πρωθυπουργός

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Γιώργος Λάνθιμος
© ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Μητσοτάκης για Λάνθιμο: Πρωτοπόρος Έλληνας μεταξύ των κορυφαίων του διεθνούς κινηματογράφου

Τα συγχαρητήριά του στον Γιώργο Λάνθιμο για τη διάκρισή του στις Χρυσές Σφαίρες με την ταινία «Poor Things», έστειλε μέσω ανάρτησης στο Facebook ο Κυριάκος Μητσοτάκης, χαρακτηρίζοντας τον Έλληνα σκηνοθέτη ως «ένα πρωτοπόρο μεταξύ των κορυφαίων του διεθνούς κινηματογράφου».

«Δικαιώνεται, έτσι, η τολμηρή ματιά του δημιουργού στην προσέγγιση επίκαιρων και, ταυτόχρονα, διαχρονικών θεμάτων μέσα από εκφραστικούς τρόπους με το δικό του μοναδικό στίγμα. Αποδεικνύοντας ότι το σινεμά παραμένει τέχνη για τους πολλούς, που γεφυρώνει την προσωπική αναζήτηση με τους κοινούς προβληματισμούς», σημειώνει.

«Είμαστε όλοι υπερήφανοι. Συγχαρητήρια και πάλι!» καταλήγει ο πρωθυπουργός.

Ένας πρωτοπόρος Έλληνας μεταξύ των κορυφαίων του διεθνούς κινηματογράφου! Μπράβο στον Γιώργο Λάνθιμο για τη διάκρισή του...

Posted by Kyriakos Mitsotakis on Monday, January 8, 2024

Συγχαρητήρια Μενδώνη στον Γιώργο Λάνθιμο

Τον Γιώργο Λάνθιμο συνεχάρη με ανακοίνωσή της και η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, κάνοντας λόγο για νέους δρόμους έκφρασης, στην κινηματογραφική τέχνη που ανοίγει ο δημιουργός.

Ειδικότερα, στην ανακοίνωσή της η υπουργός Πολιτισμού αναφέρει ότι «Με τις δυο «Χρυσές Σφαίρες» που απονεμήθηκαν στον Γιώργο Λάνθιμο, για την ταινία του "Poor Things", σε συνέχεια του «Χρυσού Λέοντα» με τον οποίο τιμήθηκε στο Φεστιβάλ Βενετίας, αναγνωρίζεται η απίθανη δημιουργικότητά του, καθώς ανοίγει νέους δρόμους έκφρασης, στην κινηματογραφική τέχνη. Ο Γιώργος Λάνθιμος με τις δημιουργίες του, πρωταγωνιστεί ίσως στην πιο ανταγωνιστική αγορά της εποχής μας. Πιστεύω πώς η απονομή των δύο χρυσών σφαιρών αποτελούν έναν λαμπρό πρόλογο στα όσα επακολουθούν».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ