Κινηματογραφος

Η περιπέτεια στα γυρίσματα του «Άβυσσος» που κόντεψε να κοστίσει τη ζωή του Τζέιμς Κάμερον

Ο διάσημος σκηνοθέτης αποκάλυψε τους κινδύνους που διέτρεξε στα υποβρύχια γυρίσματα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τζέιμς Κάμερον: Η περιπέτεια στα γυρίσματα της ταινίας «Άβυσσος» που παραλίγο να του κοστίσει τη ζωή - Υποθαλάσσια γυρίσματα σε βάθος 30 μέτρων.
Ο Τζέιμς Κάμερον αποκάλυψε την περιπέτεια που έζησε κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας «Άβυσσος» © EPA/Peter Rae

Τζέιμς Κάμερον: Η περιπέτεια στα γυρίσματα της ταινίας «Άβυσσος» που παραλίγο να του κοστίσει τη ζωή - Υποθαλάσσια γυρίσματα σε βάθος 30 μέτρων.

Ο διάσημος σκηνοθέτης Τζέιμς Κάμερον αποκάλυψε μία περιπέτεια που έζησε κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας «Άβυσσος», σε μια sold-out συνάντηση ερωταπαντήσεων με το κοινό μετά τη νέα προβολή της ταινίας στο πλαίσιο του Beyond Fest.

Η ταινία γυρίστηκε στο Γκάφνι της Νότιας Καρολίνας, με τα γυρίσματα να πραγματοποιούνται σε ένα εγκαταλελειμμένο εργοστάσιο παραγωγής ενέργειας, όπως αναφέρει η Daily Mail. Ωστόσο για τις ανάγκες των γυρισμάτων κάποιοι από τους ηθοποιούς όπως ο Εντ Χάρις, υποχρεώθηκε σε υποβρύχια καταδυτική εκπαίδευση, ενώ ο 30χρονος τότε Κάμερον ήταν ήδη έμπειρος δύτης.

«Δουλεύαμε σε βάθος 30 μέτρων. Για να μπορώ να μετακινώ την κάμερα στον βυθό, φορούσα βάρη γύρω από τα πόδια μου και γύρω από τη μέση μου» είπε ο Κάμερον προσθέτοντας ότι κάποια στιγμή ο εξοπλισμός του άρχισε να καταρρέει και κανείς από το συνεργείο δεν το είχε αντιληφθεί. Μέχρι τη στιγμή που τον είδαν οι «δύτες άγγελοι (ασφαλείας)».

«Ο δύτης ασφαλείας μου βάζει έναν ρυθμιστή στο στόμα που δεν είχε ελέγξει. Είχε παραμείνει στον πυθμένα της δεξαμενής για τρεις εβδομάδες και είχε ένα σκίσιμο στο διάφραγμα. Έτσι πήρα μια βαθιά ανάσα… νερού», ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ το πλήθος άκουγε με κομμένη ανάσα.

«Σε εκείνο το σημείο οι δύτες σε κρατούν κάτω για να μην πάθεις εμβολή και αφήσεις τους πνεύμονές σου να υπερδιογκωθούν ανεβαίνοντας» εξήγησε, αν και σε αυτή την περίπτωση, παραλίγο να του κοστίσει τη ζωή.

«Επειδή δεν με άφηνε να φύγω, και δεν είχα τρόπο να του πω ότι ο ρυθμιστής δεν λειτουργούσε τον χτύπησα στο πρόσωπο. Έτσι κολύμπησα ως την επιφάνεια και επέζησα», είπε ο Κάμερον με το πλήθος να τον χειροκροτεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ