Κοσμος

Ισχυρή έκρηξη στην Άγκυρα - Για τρομοκρατική επίθεση κάνει λόγο το υπουργείο Εσωτερικών

Κοντά στο κτίριο του κοινοβουλίου - Οχήματα της αστυνομίας και ασθενοφόρα στο σημείο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τουρκία: Ισχυρή έκρηξη στην Άγκυρα, κοντά στο κοινοβούλιο - Για τρομοκρατική επίθεση κάνει λόγο το υπουργείο Εσωτερικών.
Ισχυρή έκρηξη ακούστηκε το πρωί στην Άγκυρα, κοντά στο τουρκικό κοινοβούλιο © Tolga Bozoglu/EPA

Τουρκία: Ισχυρή έκρηξη στην Άγκυρα, κοντά στο κοινοβούλιο - Για τρομοκρατική επίθεση κάνει λόγο το υπουργείο Εσωτερικών.

Ισχυρή έκρηξη ακούστηκε σήμερα το πρωί στην Άγκυρα, κοντά στο τουρκικό κοινοβούλιο το οποίο θα ξεκινούσε αργότερα τις συνεδριάσεις του για τη νέα κοινοβουλευτική περίοδο, σύμφωνα με την ανταποκρίτρια του AFP.

Όπως μεταδίδουν τουρκικά μέσα ενημέρωσης, στη συνοικία όπου βρίσκεται το κτίριο του κοινοβουλίου αλλά και πολλά υπουργεία ακούστηκαν επίσης πυροβολισμοί. Στο σημείο έχουν σπεύσει πολλά οχήματα της αστυνομίας και ασθενοφόρα.

«Τρομοκρατική επίθεση» στην καρδιά της Άγκυρας, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών

Η έκρηξη που σημειώθηκε σήμερα το πρωί στο κέντρο της Άγκυρας, κοντά στο κοινοβούλιο, ήταν «τρομοκρατική επίθεση», ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών της Τουρκίας.

«Δύο τρομοκράτες εμφανίστηκαν με ελαφρύ στρατιωτικό όχημα περίπου στις 09:30 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) μπροστά από την πύλη εισόδου της Γενικής Διευύθυνσης Ασφαλείας του υπουργείου Εσωτερικών και εξαπέλυσαν επίθεση με βόμβα», διευκρίνισε το υπουργείο.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ένας από τους δράστες της επίθεσης «εξουδετερώθηκε» και ο άλλος σκοτώθηκε όταν πυροδότησε τα εκρηκτικά που έφερε. Δύο αστυνομικοί έχουν τραυματιστεί.

Όπως μετέδωσαν νωρίτερα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, στη συνοικία όπου βρίσκεται το κτίριο του κοινοβουλίου αλλά και πολλά υπουργεία ακούστηκαν εκτός από την έκρηξη και πυροβολισμοί. Στο σημείο έχουν σπεύσει πολλά οχήματα της αστυνομίας και ασθενοφόρα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ