Κοσμος

Βίντεο ντουκουμέντο από τη στιγμή της τρομοκρατικής επίθεσης στην Άγκυρα

Ερντογάν: Η Τουρκία δεν περιμένει πλέον τίποτα από την ΕΕ

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τρομοκρατική επίθεση στην Άγκυρα: Κάμερες κλειστού κυκλώματος κατέγραψαν τη στιγμή της επίθεσης στην καρδιά της τουρκικής πρωτεύουσας - Η πρώτη δήλωση Ερντογάν.
Στη δημοσιότητα έρχεται βίντεο από τη στιγμή της επίθεσης των τρομοκρατών στην Άγκυρα © Evrim Aydin/Anadolu Agency via Getty Images

Τρομοκρατική επίθεση στην Άγκυρα: Κάμερες κλειστού κυκλώματος κατέγραψαν τη στιγμή της επίθεσης στην καρδιά της τουρκικής πρωτεύουσας - Η πρώτη δήλωση Ερντογάν.

Βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή της τρομοκρατικής επίθεσης που σημειώθηκε το πρωί της Κυριακής στην Άγκυρα κατέγραψαν οι κάμερες κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης.

Στο βίντεο διακρίνονται οι δύο τρομοκράτες να αποβιβάζονται από αυτοκίνητο έξω από το κτίριο του τουρκικού υπουργείου Εσωτερικών. Το όχημα σταματάει στη μέση του δρόμου και κατεβαίνουν και οι δύο δράστες. Ο ένας τρέχει προς την πύλη του υπουργείου και ελάχιστα δευτερόλεπτα μετά σημειώνεται η έκρηξη, ενώ ο δεύτερος πηγαίνει στο πίσω μέρος του οχήματος και φαίνεται να χρησιμοποιεί κάποιο όπλο.

Μετά την επίθεση, το τουρκικό υπουργείο Εσωτερικών ανέφερε ότι οι τρομοκράτες πυροδότησαν εκρηκτικό μηχανισμό, τραυματίζοντας δύο αστυνομικούς, ενώ ο καμικάζι αυτοκτονίας και ακόμα ένας δράστης είναι επίσης νεκροί.

Όπως έγινε επίσης γνωστό, πυροτεχνουργοί που βρέθηκαν στο σημείο προχώρησαν σε ελεγχόμενη έκρηξη δύο ύποπτων πακέτων που βρέθηκαν κοντά στην περιοχή.

Η επίθεση, η οποία ήταν η πρώτη στην Άγκυρα από το 2016, έλαβε χώρα στην καρδιά της τουρκικής πρωτεύουσας, κοντά στο κοινοβούλιο. Μέχρι στιγμής δεν έχει αποδοθεί σε κάποια συγκεκριμένη οργάνωση, ενώ απαγορεύθηκε η μετάδοση πληροφοριών για την επίθεση.

Σημειώνεται ότι το τουρκικό κοινοβούλιο θα ξεκινούσε αργότερα σήμερα τις συνεδριάσεις του για τη νέα κοινοβουλευτική περίοδο και ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επρόκειτο να εκφωνήσει ομιλία.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cvx0scgmo6ll)

Ερντογάν: H Τουρκία δεν περιμένει πλέον τίποτα από την ΕΕ

«Οι τρομοκράτες δεν θα επιτύχουν ποτέ τους σκοπούς τους», δήλωσε σήμερα ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ενώπιον του κοινοβουλίου, μερικές ώρες μετά τη βομβιστική επίθεση μπροστά από το υπουργείο Εσωτερικών στην Άγκυρα.

«Οι κακούργοι που απειλούν την ειρήνη και την ασφάλεια των πολιτών δεν πέτυχαν τους σκοπούς τους και δεν θα τους επιτύχουν ποτέ», είπε, μετά τον τραυματισμό δύο αστυνομικών στην επίθεση, κατά την οποία οι δύο επιτιθέμενοι σκοτώθηκαν.

«Η Τουρκία δεν περιμένει πλέον τίποτα από την Ευρωπαϊκή Ένωση που μας έκανε να υπομένουμε στην πόρτα της 40 χρόνια», είπε σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο Τούρκος πρόεδρος.

«Τηρήσαμε όλες τις υποσχέσεις που έχουμε δώσει στην ΕΕ, όμως εκείνοι δεν τήρησαν σχεδόν καμία δική τους», είπε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά την έναρξη της νέας κοινοβουλευτικής περιόδου, προσθέτοντας πως δεν πρόκειται να ανεχθεί "νέες απαιτήσεις ή όρους στη διαδικασία ένταξης" της Τουρκίας.

Suicide bomber runs and detonates device in Turkish capital

ΥΠΕΞ: Καταδικάζουμε έντονα την τρομοκρατική επίθεση στην Άγκυρα

«Η Ελλάδα καταδικάζει έντονα τη σημερινή τρομοκρατική επίθεση στην Άγκυρα», αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών σε ανάρτησή του στο twitter.

«Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στο λαό και την κυβέρνηση της Τουρκίας και ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες», προσθέτει.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ