- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Μπαράκ Ομπάμα, ο σινεφίλ - Πώς τρόμαξε σκηνοθέτη με τις «παρατηρήσεις» του για το σενάριο
Τι αποκάλυψε ο Σαμ Έσμπαϊλ
Μπαράκ Ομπάμα: Οι «παρατηρήσεις» σε σκηνοθέτη για σενάριο ταινίας - Τι αποκάλυψε ο Σαμ Έσμπαϊλ
Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα έστειλε «πολλές σημειώσεις σεναρίου» στον Σαμ Έσμπαϊλ, σκηνοθέτη της επερχόμενης ταινίας καταστροφής «Leave the World Behind».
Το θρίλερ είναι διασκευή του ομώνυμου μυθιστορήματος του Ρούμαν Αλάμ του 2020, το οποίο ο Ομπάμα είχε συμπεριλάβει στη λίστα των προτεινόμενων για ανάγνωση βιβλίων το καλοκαίρι του 2021.
Με πρωταγωνιστές τους Τζούλια Ρόμπερτς, Μαχερσάλα Άλι και Ίθαν Χοκ η ταινία είναι η πρώτη μυθοπλασίας από την εταιρεία παραγωγής Higher Ground Productions των Μπαράκ και Μισέλ Ομπάμα.
Σε νέα συνέντευξη στο Vanity Fair, ο σκηνοθέτης αναφέρθηκε στη διαδικασία μεταφοράς του βιβλίου στην οθόνη.
«Ο πρόεδρος Ομπάμα, έχοντας την εμπειρία που έχει, μπόρεσε να με γειώσει λίγο»
«Στα αρχικά προσχέδια του σεναρίου, σίγουρα προώθησα τα πράγματα πολύ πιο μακριά από ό,τι ήταν στην ταινία και ο πρόεδρος Ομπάμα, έχοντας την εμπειρία που έχει, μπόρεσε να με γειώσει λίγο στο πώς θα μπορούσαν να εξελιχθούν τα γεγονότα στην πραγματικότητα» εξήγησε ο Σαμ Έσμαϊλ.
«Γράφω αυτό που πιστεύω ότι είναι μυθοπλασία, ως επί το πλείστον, προσπαθώ να το κρατήσω όσο το δυνατόν πιο πιστό στη ζωή, αλλά υπερβάλλω και δραματοποιώ. Και το να ακούω έναν πρώην πρόεδρο να λέει "είσαι ανακριβής σε μερικές λεπτομέρειες". Νόμιζα ότι ήμουν ανακριβής πολύ ! Το γεγονός ότι το είπε αυτό με τρόμαξε» τόνισε.
«Είχε πολλές σημειώσεις για τους χαρακτήρες» ανέφερε ο σκηνοθέτης. «Πρέπει να πω ότι είναι μεγάλος λάτρης του κινηματογράφου και δεν έδινε απλώς σημειώσεις για πράγματα που προέρχονταν από το παρελθόν του. Έδινε σημειώσεις ως θαυμαστής του βιβλίου και ήθελε να δει μια πραγματικά καλή ταινία» υπογράμμισε.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Γίνεται η πρώτη μαύρη ηθοποιός με δύο υποψηφιότητες στην κατηγορία μιούζικαλ/κωμωδίας
Ο ηγέτης των Rolling Stones σε ένα ιδιαίτερα προκλητικό φιλμ που αρχικά έμεινε εκτός διανομής
Frankenstein, Γκράντε, Ερίβο και «Adolescence» κλέβουν την παράσταση
Ο βραβευμένος με Όσκαρ δημιουργός του Ανόρα τοποθετείται
Η 91χρονη θρυλική ηθοποιός μιλά για την επιδείνωση της όρασης και της μνήμης της
Προάγγελος των Όσκαρ τα βραβεία της Ένωσης Κριτικών Κινηματογράφου Λος Άντζελες
Το αστικό δράμα του σκηνοθέτη «νίκησε» δύο κακοκαιρίες και το κοινό γεμίζει τις κινηματογραφικές αίθουσες της χώρας
Η πρωτότυπη ταινία διαφέρει σε κάποια στοιχεία από την Ειδική Έκδοση του 1997
Η δύο φορές υποψήφια για Όσκαρ ηθοποιός διαπραγματεύεται τον ρόλο της στο πολυαναμενόμενο σίκουελ
Ίσως όμως η μεγαλύτερη ανησυχία να αφορά τη δημιουργικότητα
Στους κινηματογράφους 6 Μαρτίου 2026 - Πότε θα προβληθεί στο Netflix
Ο διάσημος σκηνοθέτης αποκάλυψε τη λίστα του - Το «Black Hawk Down» στην πρώτη θέση
Τι έγραψαν ηθοποιοί και σκηνοθέτες για την τοποθέτησή του
Η κακοκαιρία ανέβαλε την πολυαναμενόμενη παρουσία της διάσημης ηθοποιού στην ταινία για τη Μαρία Κάλλας
Το έργο του Μάικ Φλάναγκαν επαναφέρει στο νου συγκινητικές στιγμές του σινεμά
Οι δηλώσεις του προκάλεσαν αμέσως αντιδράσεις στα social media
Η διάσημη ηθοποιός θα παραστεί στην προβολή της διεθνούς παραγωγής «Μαρία Κάλλας – Μόνικα Μπελούτσι: Μια Συνάντηση» στο Παλλάς
Πρεμιέρα τον Απρίλιο του 2026
Ένα μινιμαλιστικό αλλά και άρτιο στις λεπτομέρειές του οικογενειακό δράμα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.