Κινηματογραφος

«Ευτυχία»: Στο Netflix η ταινία του Άγγελου Φραντζή για τη μεγάλη στιχουργό

Έχει ήδη σκαρφαλώσει στο Top 10 της ελληνικής έκδοσης της πλατφόρμας streaming

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ευτυχία του Άγγελου Φραντζή
Ευτυχία του Άγγελου Φραντζή

Η βραβευμένη βιογραφική ταινία για την Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου είναι πλέον διαθέσιμη στην πλατφόρμα του Netflix

Μετά τον El Greco και τον Καζαντζάκη του Γιάννη Σμαραγδή, άλλη μια ελληνική ταινία προστέθηκε στο Netflix. Πρόκειται για την ταινία «Ευτυχία», σε σκηνοθεσία Άγγελου Φραντζή, η οποία αφορά στη στιχουργό Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου.

Μάλιστα και οι τρεις προαναφερθείσες ταινίες φιγουράρουν αυτή τη στιγμή στο Top 10 του ελληνικού Netflix.

My Name Is Eftihia is now available on Netflix! Enjoy!!! #eftihia #mynameiseftihia #netflix

Posted by Tanweer Productions on Tuesday, August 15, 2023

Μια θυελλώδης ζωή, μια υπέροχη ταινία

Σε σκηνοθεσία Άγγελου Φραντζή και με τις Καρυοφυλλιά Καραμπέτη και Κάτια Γκουλιώνη στον πρωταγωνιστικό ρόλο της Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου, η ταινία αγαπήθηκε από κοινό και κριτικούς, λαμβάνοντας μάλιστα 8 Βραβεία Ίρις από την Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου.

Η ταινία εξιστορεί τα γεγονότα γύρω από τη θυελλώδη ζωή της αντισυμβατικής Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου, της μεγαλύτερης στιχουργού του ελληνικού λαϊκού ρεπερτορίου. Η ταινία, που κυκλοφόρησε το 2019, ξεκινά με τον ξεριζωμό της από την Σμύρνη, τον ερχομό στην Ελλάδα, την ξενιτιά, τους έρωτες, και τις μεγαλύτερες δημιουργίες της καλλιτέχνιδας ως και τον θάνατο της.

Η Ευτυχία Παπαγιανοπούλου συνεργάστηκε με όλα τα μεγάλα ονόματα της εποχής της.

Βασίλης Τσιτσάνης, Απόστολος Καλδάρας, Μανώλης Χιώτης, Αντώνης Ρεπάνης, Μάνος Χατζιδάκις «έντυσαν» με μουσική τους υπέροχους στίχους της.

ΕΥΤΥΧΙΑ - Official Trailer

Η περιγραφή της ταινίας

«Παντρεύτηκε όταν ήταν πολύ μικρή και γρήγορα έγινε μητέρα δύο μικρών κοριτσιών. Ταξίδεψε από τη Σμύρνη στην Ελλάδα, έχοντας μόνο ένα μικρό μαξιλάρι πιασμένο ανάμεσα στα χέρια της.

Στο πλοίο που την πήρε μακριά από το σπίτι της για πάντα, αποφάσισε ότι δεν θα άφηνε ποτέ τη ζωή να της περάσει. Ορκίστηκε να ζήσει με τους δικούς της όρους.

Το όνομά της σημαίνει ευτυχία, αλλά η μοίρα φρόντισε να ξέρει πολύ λίγα από αυτήν. Προκαλούσε τον θάνατο κάθε μέρα της ζωής της, ελπίζοντας να αποκρούσει την ψυχρή, αδίστακτη λαβή του.

Κράτησε τον εαυτό της και τα παιδιά της στη ζωή μέσα από τη σφαγή στη Σμύρνη, κι έτσι αποφάσισε να αντιμετωπίσει τον Θάνατο σε ένα παιχνίδι τράπουλας.

Ζούσε κάθε μέρα της ζωής της σαν να ήταν η τελευταία της. Έγραφε ασταμάτητα σε όποια επιφάνεια έβρισκε», είναι η περιγραφή της ταινίας από την εταιρία παραγωγής Tanweer.

Καριοφυλλιά Καραμπέτη / Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου
Η Καριοφυλλιά Καραμπέτη ως Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου

Πρωταγωνιστούν: Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, Κάτια Γκουλιώνη, Ντίνα Μιχαηλίδου, Πυγμαλίων Δαδακαρίδης, Παύλος Ορκόπουλος, Ευαγγελία Συριοπούλου, Γιάννης Δρακόπουλος, Θάνος Τοκάκης, Λίλα Μπακλέση, Ευγενία Σαμαρά, Φοίβος ​​Δελληβοριάς, Αντρέας Κωνσταντίνου, Κρατερός Κατσούλης, Κατερίνα Διδασκάλου, Χρύσα Ρώπα, Ματθίλδη Μαγγίρα, Αντώνης Λουδάρος, Χάρης Μαυρουδής.

Στην ταινία ακούγονται μερικά από τα σπουδαιότερα τραγούδια της Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου, όπως «Όνειρο απατηλ», «Είμαι αητός χωρίς φτερά», «Είσαι η ζωή μου», «Μαντουμπάλα», «Δύο πόρτες έχει η ζωή», «Ρίχτε στο γυαλί φαρμάκι».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ