Κινηματογραφος

«Sly»: Με το ντοκιμαντέρ για τη ζωή του Σιλβέστερ Σταλόνε κλείνει το Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο

Τον Σεπτέμβριο κάνει πρεμιέρα το φιλμ που τιμά την πορεία ενός αληθινού ειδώλου

62224-137655.jpg
Newsroom
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σιλβέστερ Σταλόνε: Με το ντοκιμαντέρ «Sly» για τη ζωή του Αμερικανού ηθοποιού και σκηνοθέτη θα κλείσει η αυλαία του Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο.
Την παγκόσμια πρεμιέρα του κάνει στο Τορόντο το ντοκιμαντέρ για τη ζωή του Σιλβέστερ Σταλόνε © EPA/Caroline

Σιλβέστερ Σταλόνε: Με το ντοκιμαντέρ «Sly» για τη ζωή του Αμερικανού ηθοποιού και σκηνοθέτη θα κλείσει η αυλαία του Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο.

Με το ντοκιμαντέρ «Sly» για τον Σιλβέστερ Σταλόνε θα κλείσει το 48ο ετήσιο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο (TIFF) 2023.

Η ταινία θα κάνει παγκόσμια πρεμιέρα στις 16 Σεπτεμβρίου στο Roy Thomson Hall.

«Η ιστορία του Σταλόνε είναι μια ιστορία επιμονής και θριάμβου και για το ανεξίτηλο σημάδι που άφησε στον κόσμο του κινηματογράφου και είναι μεγάλη τιμή που θα τη μοιραστούμε με το κοινό μας ως ταινία της βραδιάς λήξης» δήλωσε ο Κάμερον Μπέιλι, διευθύνων σύμβουλος του TIFF.

Τιμώντας την κληρονομιά ενός αληθινού ειδώλου, το ντοκιμαντέρ «Sly» ταξιδεύει το κοινό σε ένα προσωπικό ταξίδι στη ζωή του Σταλόνε, η επίδραση του οποίου στον κινηματογράφο εκτείνεται σχεδόν μισό αιώνα.

Το «Sly» είναι μια απρόσμενη και ειλικρινής έρευνα για τον άνθρωπο πίσω από τον μεγάλο σταρ των ταινιών δράσης, επισήμανε.

Sly | Sylvester Stallone Documentary | Official Teaser | Netflix

«Sly»: Το ντοκιμαντέρ - ρετροσπεκτίβα του Netflix για τον μύθο του Σιλβέστερ Σταλόνε

Σε σκηνοθεσία Θομ Ζίνι το ντοκιμαντέρ καταγράφει τα δύσκολα χρόνια του Σταλόνε ως ανήσυχο παιδί στη Νέα Υόρκη, που αποσπούσε την προσοχή του από τον έξω κόσμο γράφοντας σενάρια ταινιών.

Η καριέρα του εκτοξεύτηκε όταν ο «Rocky», ένας ρόλος που δημιούργησε και έδωσε αγώνα για να τον υποδυθεί, εκτόξευσε τη φήμη του.

Μαζί με το εξαιρετικά επιτυχημένο franchise «Rocky», ο Σταλόνε κέρδισε διεθνή προβολή με τις σειρές «Rambo», «Demolition Man», «The Expendables» και το spinoff του «Rocky», «Creed», το οποίο χάρισε στον ηθοποιό υποψηφιότητα για Όσκαρ το 2016.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ