Κινηματογραφος

Η νέα ταινία του Κέβιν Σπέισι μπορεί να προβληθεί στους κινηματογράφους μετά την αθώωσή του

Πρόκειται για το «Peter Five Eight»

62224-137655.jpg
Newsroom
6’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κέβιν Σπέισι
© EPA / ANDY RAIN

Κέβιν Σπέισι: Η νέα ταινία στους κινηματογράφους μετά την αθώωση - Το «Peter Five Eight» και η δικαστική περιπέτεια

Ο Κέβιν Σπέισι πριν από λίγες ημέρες απαλλάχθηκε από τις κατηγορίες για σεξουαλική επίθεση και πλέον ανοίγει ο δρόμος για την προβολή της πιο πρόσφατης ταινίας του στους κινηματογράφους

Η ταινία «Peter Five Eight», στην οποία ο Κέβιν Σπέισι έχει πρωταγωνιστικό ρόλο μετά από πέντε χρόνια, προβλήθηκε στις Κάννες το περασμένο καλοκαίρι και τον Νοέμβριο. Εκείνη την περίοδο ο Τζιν Φαλέιζ ο σεναριογράφος και σκηνοθέτης της ταινίας, εκτίμησε ότι ενώ οι ισχυρισμοί εναντίον του Σπέισι και της «προσωπικής του ζωής» εξετάζονται, δεν είναι κάτι ανησυχητικό.Τώρα, ο αντιπρόσωπος πωλήσεων της ταινίας είπε ότι η ταινία θα μπορούσε να είναι στους κινηματογράφους του Ηνωμένου Βασιλείου και των ΗΠΑ μέχρι το τέλος του έτους.

Ο Στραθ Χάμιλτον, συν-διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας διανομής TriCoast Worldwide, δήλωσε ότι είναι σε «σοβαρές συζητήσεις» με αγοραστές, προσθέτοντας: «Θα θέλαμε να έχουμε την ταινία στους κινηματογράφους τον Δεκέμβριο». Η ταινία, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας The Indepenent επικεντρώνεται σε μια υπουργό της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου που έχει σχέση με τον πρωθυπουργό και πέφτει θύμα απαγωγής, όταν της κλέβουν το αυτόνομο αυτοκίνητό της.

Ο Κέβιν Σπέισι δίνει τη φωνή στον κακό που έχει πάρει τον έλεγχο του αυτοκινήτου και εμφανίζεται μόνο ως φωνή.

Αθώος ο Κέβιν Σπέισι και για τις εννέα κατηγορίες για σεξουαλική επίθεση

Αθώος κρίθηκε ο Κέβιν Σπέισι και για τις εννέα κατηγορίες για σεξουαλικά αδικήματα, σύμφωνα με απόφαση του δικαστηρίου. Ο Κέβιν Σπέισι αντιμετώπιζε κατηγορίες για σεξουαλικά αδικήματα που φέρονται να σημειώθηκαν μεταξύ 2004 και 2013, κατά τη διάρκεια των οποίων υπηρετούσε ως καλλιτεχνικός διευθυντής στο θέατρο Old Vic του Λονδίνου.

Ο ίδιος δήλωσε αθώος σε όλες τις κατηγορίες.

Κέβιν Σπέισι Η πρώτη δήλωση μετά την αθώωση

Μετά την αθώωσή του για όλες τις κατηγορίες που του είχαν απαγγελθεί, ο Αμερικανός ηθοποιός δήλωσε ότι αισθάνεται ευγνωμοσύνη και «ταπεινότητα» για την ετυμηγορία.

«Φαντάζομαι ότι πολλοί από εσάς κατανοούν ότι θα πρέπει να επεξεργαστώ πολλά πράγματα έπειτα από αυτό που συνέβη σήμερα», είπε στους δημοσιογράφους που τον περίμεναν έξω από το δικαστήριο. «Ευγνωμονώ τους ενόρκους που αφιέρωσαν χρόνο για να μελετήσουν όλες τις αποδείξεις και τα γεγονότα προτού να πάρουν την απόφασή τους. Αποδέχομαι με ταπεινότητα την ετυμηγορία», είπε.

Νωρίτερα, ο ηθοποιός χαμογελούσε και συνομιλούσε με τους φρουρούς ασφαλείας, αλλά μόλις στάθηκε στο εδώλιο του δικαστηρίου για να ακούσει την ανάγνωση της ετυμηγορίας, το πρόσωπό του φαινόταν σκεπτικό. Όταν άκουσε την πρόεδρο των ενόρκων να λέει εννέα φορές «αθώος», ξέσπασε σε κλάματα. Στη συνέχεια αγκάλιασε τον διευθυντή και τη νομική του ομάδα, ακόμα δακρυσμένος, και ευχαρίστησε το προσωπικό του δικαστηρίου.

Ο Κέβιν Σπέισι γεννήθηκε το 1959 στο Νιου Τζέρσεϊ και μεγάλωσε στην Καλιφόρνια. Φοίτησε για μικρό χρονικό διάστημα σε στρατιωτική σχολή, απ’ όπου όμως τον έδιωξαν. Μεγάλωσε με έναν πατέρα που ο ίδιος πρόσφατα, σε μια από τις δίκες του στη Νέα Υόρκη, τον χαρακτήρισε «νεοναζιστή» και «υπέρμαχο της λευκής φυλής». Ο πατέρας του απεχθανόταν τους ομοφυλόφιλους και δεν εκτιμούσε καθόλου το πάθος του γιου του για το θέατρο. Αυτό ωστόσο δεν τον εμπόδισε να φοιτήσει στην περίβλεπτη σχολή τεχνών Τζούλιαρντ της Νέας Υόρκης, το 1979. Γνώρισε πολύ γρήγορα την επιτυχία και κέρδισε δύο Όσκαρ ερμηνείας, για τις ταινίες «Συνήθεις ύποπτοι» και American Beauty. Από το 2003 και για μια δεκαετία ανέλαβε καλλιτεχνικός διευθυντής του ιστορικού θεάτρου Ολντ Βικ του Λονδίνου, όπου ανέβασε έργα του Σαίξπηρ και σύγχρονων Αμερικανών θεατρικών συγγραφέων.

Η πτώση ήρθε τον Οκτώβριο του 2017, τρεις εβδομάδες αφού ξεκίνησε το κίνημα #MeToo, με καταγγελίες σε βάρος του παραγωγού Χάρβεϊ Γουάινστιν για σεξουαλική εκμετάλλευση δεκάδων γυναικών. Ο ηθοποιός Άντονι Ραπ υποστήριξε τότε ότι ο Σπέισι τον κακοποίησε σεξουαλικά όταν ήταν 14 ετών, το 1986. Ο σταρ ζήτησε αμέσως «ειλικρινά συγγνώμη» για την «εκτός τόπου συμπεριφορά του επειδή ήταν μεθυσμένος». Στη συνέχεια όμως ανακάλεσε και υποστήριξε ότι τη φράση αυτή του την υπαγόρευσε ο ατζέντης του. «Έμαθα το μάθημά μου, να μην ζητάω συγγνώμη για κάτι που δεν έκανα», είπε τον περασμένο Οκτώβριο στη δίκη του στη Νέα Υόρκη.

Οι κατηγορίες του Άντονι Ραπ και άλλων στις ΗΠΑ και τη Βρετανία τον εξοβέλισαν από το Χόλιγουντ. Μέσα σε δύο μήνες τον έδιωξαν από τη σειρά House of Cards και «διαγράφηκε» από την ταινία «Όλα τα λεφτά του κόσμου»: όλες οι σκηνές του ξαναγυρίστηκαν με τον Κρίστοφερ Πλάμερ στον ρόλο που ερμήνευε αρχικά ο Σπέισι.

Ο Σπέισι δεν καταδικάστηκε ποτέ. Στη Νέα Υόρκη κρίθηκε επίσης αθώος ενώ η κατηγορία για σεξουαλική επίθεση σε έναν 18χρονο εργαζόμενο σε μπαρ της Μασαχουσέτης μπήκε στο αρχείο το 2019.

Διαβάστε επίσης »»» Αθώος ο Κέβιν Σπέισι: και τώρα;

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ