Κινηματογραφος

Εντυπωσιάζει η Έλεν Μίρεν στο τρέιλερ που κυκλοφόρησε για την ταινία «Golda»

Υποδύεται την πρώτη και μοναδική μέχρι σήμερα γυναίκα πρωθυπουργό του Ισραήλ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η ταινία Golda
Η ταινία Golda © IMDb

«Golda»:  Εντυπωσιακή η Έλεν Μίρεν στο τρέιλερ της ταινίας - Υποδύεται την πρώτη και μοναδική μέχρι σήμερα γυναίκα πρωθυπουργό του Ισραήλ 

Η βραβευμένη με Οσκαρ ηθοποιός Έλεν Μίρεν υποδύεται την «Σιδηρά Κυρία» του Ισραήλ, Γκόλντα Μεΐρ στην νέα ταινία του Γκι Νατίβ «Golda».

Η διάσημη ηθοποιός «μεταμορφώνεται» εντυπωσιακά για το ρόλο της καθώς υποδύεται την πρώτη και μοναδική μέχρι σήμερα γυναίκα πρωθυπουργό του Ισραήλ που κυβέρνησε τη χώρα από τις 17 Μαρτίου 1969 έως τις 3 Ιουνίου 1974. Κατά την διάρκεια της διακυβέρνησής της είχε να χειριστεί ανάμεσα σε άλλα, κρίσιμα γεγονότα τη σφαγή του Μονάχου το 1972 και τον αιματηρό πόλεμο του Γιομ Κιππούρ.

Σύμφωνα με την επίσημη σύνοψη, η ταινία επικεντρώνεται στους χειρισμούς της εν μέσω «19 τεταμένων ημερών» γύρω από τον πόλεμο του Γιομ Κιπούρ το 1973.

Η αίσθηση του κινδύνου και της αβεβαιότητας αποτυπώνεται στο τρέιλερ της ταινίας που δόθηκε στην δημοσιότητα από την «Bleecker Street» με το βάρος της μοίρας του Ισραήλ να βρίσκεται στους ώμους της Γκόλντα, ενώ τις εντυπώσεις κλέβει και ο Λιβ Σράιμπερ υποδυόμενος τον Χένρι Κίσινγκερ.

«Ξέρετε πόσοι άνθρωποι πέθαναν;», ακούγεται να ρωτά ο Σράιμπερ τη Μίρεν στο τρέιλερ. Με εκείνη να του λέει χαρακτηριστικά. «Όλα αυτά τα αγόρια, θα κουβαλάω αυτόν τον πόνο στον τάφο μου».

To πρωταγωνιστικό καστ συμπληρώνουν μεταξύ άλλων οι Ζεντ Τζόσεφ, Έμα Ντέιβις, Καμίλ Κοτέν και Εντ Στόπαρντ.

Σύμφωνα με το Variety, η ταινία έκανε πρεμιέρα τον Φεβρουάριο στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου και απέσπασε μικτές κριτικές ενώ αναμένεται στις αίθουσες στις 25 Αυγούστου.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε το trailer:

GOLDA | Official Trailer | Bleecker Street

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ