Κινηματογραφος

Reality: Η Σίντνι Σουίνι αναδεικνύει την υποκριτική της αξία

Κριτική για την ταινία της Τίνα Σάτερ

324257-668306.jpg
Κωνσταντίνος Καϊμάκης
ΤΕΥΧΟΣ 878
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Reality

Κριτική για την ταινία «Reality» της Τίνα Σάτερ με τους Σίντνι Σουίνι, Μαρσάντ Ντέιβις, Τζος Χάμιλτον

Η Ριάλιτι Γουίνερ είναι μια 25χρονη που βλέπει τον προσωπικό της χώρο να παραβιάζεται βίαια, όταν μια ομάδα από πράκτορες του FBI με ένταλμα έρευνας εισβάλουν στο σπίτι της στην Τζόρτζια. 

Τα αυθεντικά γεγονότα που συνοδεύουν την ιστορία της Ριάλιτι Γουίνερ (κατηγορήθηκε για τη διαρροή απόρρητων πληροφοριών που σχετίζονταν με την ανάμειξη των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών στις αμερικανικές εκλογές του 2016) παρουσιάζονται με μια αμεσότητα που αγγίζει τα όρια του σινεμά τεκμηρίωσης. Δεν είναι μόνο οι κοφτές και διφορούμενες κουβέντες των πρακτόρων που προκαλούν ένα αίσθημα ασφυξίας στην ηρωίδα. Είναι το κλίμα αβεβαιότητας και διαρκούς έντασης που οδηγούν το φιλμ (έξυπνος ο τίτλος, «παίζει» με το όνομα της ηρωίδας αλλά και με την αισθητική των τηλεοπτικών ριάλιτις) σε συνθήκες τρομολαγνείας που θυμίζουν το παιχνίδι της γάτας με το ποντίκι. Πολύ δυνατό το σκηνοθετικό ντεμπούτο της Τίνα Σάτερ και τρομερή ερμηνεία από τη Σίντνι Σουίνι του «Euphoria».

Reality | Official Trailer | Max

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Τιμοτέ Σαλαμέ στην ταινία «Marty Supreme» σε σκηνοθεσία Τζος Σάφντι
Marty Supreme: Το Όσκαρ στον κύριο Τιμοτέ Σαλαμέ, παρακαλώ

Η εντυπωσιακή παράσταση του 30χρονου ηθοποιού δίνει το έναυσμα στον σκηνοθέτη Τζος Σάφντι για να παρουσιάσει ένα σκληρό δράμα γύρω από την προσωπική μοναξιά και τη σημασία τού να κυνηγάς το όνειρό σου

Ύβρις της ανθρωπότητας
Η ύβρις της ανθρωπότητας: Το ντοκιμαντέρ του Γιώργου Αυγερόπουλου προκαλεί βαθιά ανησυχία

Ο δημιουργός ποντάρει στην αίσθηση που προκαλεί η δύναμη της εικόνας, που «αφηγείται» την καταστροφική κλιματική αλλαγή σε συνδυασμό με τον εξωφρενικό τρόπο που το παρελθόν συναντιέται με το μέλλον. 

Kontinental 25
Kontinental 25: Ο Ράντου Ζούντε εναντίον όλων

Με ειρωνικές μπηχτές για τα τετριμμένα πλέον ευρωπαϊκά συνθήματα περί ισότητας ή αδελφοσύνης και με οξεία ματιά πάνω στο θέμα της ατομικής ευθύνης, ο ρουμάνος σκηνοθέτης υπογράφει ένα στιβαρό δράμα

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY