- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Φύλακες του Γαλαξία 3: Το διαγαλαξιακό πάρτι της Marvel ολοκληρώνεται
Κριτική για την ταινία του Τζέιμς Γκαν
Κριτική για την ταινία «Φύλακες του Γαλαξία 3» του Τζέιμς Γκαν με πρωταγωνιστές τους Κρις Πρατ, Ζόι Σαλντάνα, Ντέιβ Μπαουτίστα, Κάρεν Γκίλαν, Πομ Κλεμέντιεφ, Σιλβέστερ Σταλόνε
Ο Πίτερ Κουιλ και οι κολλητοί του δεν μπορούν να απολαύσουν λίγες στιγμές ξεγνοιασιάς μετά τον θάνατο του Γιόντου και την ειρήνη που επικρατεί στον Γαλαξία ύστερα από τις καταστροφές που επέφερε ο Θάνος. Ένα μυστικό από το παρελθόν του Ρόκετ βγαίνει στην επιφάνεια και τους αναγκάζει να μπλέξουν σε μια ακόμη φρενήρη περιπέτεια από την έκβαση της οποίας θα εξαρτηθεί η ζωή του τριχωτού φίλου τους.
Σε δαιμονιώδη φόρμα ο Τζέιμς Γκαν, δημιουργός και των δύο προηγούμενων φιλμ της σειράς, ολοκληρώνει την τριλογία εντυπωσιακά και άκρως διασκεδαστικά, συνδέοντας την ανάλαφρη κωμική διάσταση των χαρακτήρων με (απρόσμενα για το είδος της υπερηρωικής περιπέτειας) ψήγματα ατόφιας συγκίνησης που πηγάζουν από τις προσωπικές ιστορίες τους. Ειδικά η περίπτωση του Ρόκετ και του τραυματικού παρελθόντος του είναι τα στοιχεία εκείνα που δίνουν το συναισθηματικό καύσιμο στο volume 3 των δημοφιλών Φυλάκων, με τις μεταξύ τους σχέσεις να περνούν πλέον σε άλλο επίπεδο. Δεν είναι μόνο η προσπάθεια του Κουιλ να τα ξαναφτιάξει με την Γκαμόρα (η οποία όχι μόνο δεν θυμάται τίποτα από την εποχή της σχέσης τους αλλά είναι ξεκάθαρο ότι αδιαφορεί πλήρως για εκείνον μπερδεύοντας ακόμη και το όνομά του, τον αποκαλεί Κουιν!) ή το ταίριασμα του Ντραξ με τη Μάντις, αλλά και η προσπάθεια όλων σχεδόν των ηρώων να βρουν νέο νόημα στη ζωή τους. Εξαίρεση ο Γκρουτ που δείχνει απόλυτα συμφιλιωμένος με τη μονότονη καθημερινότητά του. Μέχρι να συμβεί πάντως αυτό και να φτάσουν οι ήρωές μας στο κρίσιμο σταυροδρόμι της ζωής τους, θα πρέπει πιο πριν να σώσουν τον Ρόκετ από βέβαιο θάνατο. Η εμφάνιση και κυρίως η ιστορία ενός νέου μεγαλομανή κακού (ο Υψηλός Διαμορφωτής δεν είναι μόνο ο δημιουργός των Ηγεμόνων ή των Ολέθριων αλλά και το πρόσωπο κλειδί που σχετίζεται με το σκοτεινό παρελθόν του Ρόκετ) ο οποίος οραματίζεται έναν κόσμο χωρίς βία και οργή, κρύβει πολλά ενδιαφέροντα στοιχεία. Ο νέος επίδοξος άρχοντας του Γαλαξία έχει στόχο, μέσω της γενετικής τεχνολογίας, να δημιουργήσει την Ουτοπία –μια κοινωνία ανώτερων ειρηνικών όντων– αλλά τα πειράματά του δεν ακολουθούν ούτε τη νόμιμη ούτε την ηθική οδό. Το «Guardians 3» είναι ένα φιλμ για τη φιλία (θαυμάσια τα φλας μπακ από την παιδική ηλικία του Ρόκετ), την οικολογία και την ενηλικίωση που ποντάρει στη μαγική συνταγή και τις ακαταμάχητες μουσικές της Marvel η οποία μετά από αρκετό καιρό μπορεί να ισχυριστεί ότι έφτιαξε και πάλι μια ταινία της προκοπής.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Γίνεται η πρώτη μαύρη ηθοποιός με δύο υποψηφιότητες στην κατηγορία μιούζικαλ/κωμωδίας
Ο ηγέτης των Rolling Stones σε ένα ιδιαίτερα προκλητικό φιλμ που αρχικά έμεινε εκτός διανομής
Frankenstein, Γκράντε, Ερίβο και «Adolescence» κλέβουν την παράσταση
Ο βραβευμένος με Όσκαρ δημιουργός του Ανόρα τοποθετείται
Η 91χρονη θρυλική ηθοποιός μιλά για την επιδείνωση της όρασης και της μνήμης της
Προάγγελος των Όσκαρ τα βραβεία της Ένωσης Κριτικών Κινηματογράφου Λος Άντζελες
Το αστικό δράμα του σκηνοθέτη «νίκησε» δύο κακοκαιρίες και το κοινό γεμίζει τις κινηματογραφικές αίθουσες της χώρας
Η πρωτότυπη ταινία διαφέρει σε κάποια στοιχεία από την Ειδική Έκδοση του 1997
Η δύο φορές υποψήφια για Όσκαρ ηθοποιός διαπραγματεύεται τον ρόλο της στο πολυαναμενόμενο σίκουελ
Ίσως όμως η μεγαλύτερη ανησυχία να αφορά τη δημιουργικότητα
Στους κινηματογράφους 6 Μαρτίου 2026 - Πότε θα προβληθεί στο Netflix
Ο διάσημος σκηνοθέτης αποκάλυψε τη λίστα του - Το «Black Hawk Down» στην πρώτη θέση
Τι έγραψαν ηθοποιοί και σκηνοθέτες για την τοποθέτησή του
Η κακοκαιρία ανέβαλε την πολυαναμενόμενη παρουσία της διάσημης ηθοποιού στην ταινία για τη Μαρία Κάλλας
Το έργο του Μάικ Φλάναγκαν επαναφέρει στο νου συγκινητικές στιγμές του σινεμά
Οι δηλώσεις του προκάλεσαν αμέσως αντιδράσεις στα social media
Η διάσημη ηθοποιός θα παραστεί στην προβολή της διεθνούς παραγωγής «Μαρία Κάλλας – Μόνικα Μπελούτσι: Μια Συνάντηση» στο Παλλάς
Πρεμιέρα τον Απρίλιο του 2026
Ένα μινιμαλιστικό αλλά και άρτιο στις λεπτομέρειές του οικογενειακό δράμα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.