- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Το «Naatu Naatu» έγινε το πρώτο τραγούδι ταινίας του Tollywood που κερδίζει Όσκαρ
Ιστορική νίκη για τον Ινδικό κινηματογράφο και το «RRR»
Όσκαρ 2023: Το «Naatu Naatu» από το «RRR» έγινε το πρώτο τραγούδι από ταινία του Tollywood που κέρδισε βραβείο Καλύτερου Πρωτότυπου Τραγουδιού.
Το «Naatu Naatu» από την ταινία «RRR» έγινε το πρώτο τραγούδι από ταινία του Τόλιγουντ, ινδικού κινηματογράφου στη γλώσσα τελούγκου, που κέρδισε Όσκαρ Καλύτερου Πρωτότυπου Τραγουδιού.
Νικητές αναδείχθηκαν ο βετεράνος συνθέτης M.M. Ο Keeravani, ο οποίος συνέγραψε όλα τα τραγούδια της ταινίας, καθώς και την πρωτότυπη μουσική της και o στιχουργός Chandrabose.
Ο θρίαμβος τους ακολούθησε μια πολύ δυναμική ερμηνεία του τραγουδιού τους «Naatu Naatu», που ήταν ένα από τα σημαντικότερα στιγμιότυπα της τελετής απονομής των βραβείων Όσκαρ.
Ο Keeravani ενθουσίασε το κοινό εκθειάζοντας τους Carpenters και ερμηνεύοντας κλασική επιτυχία τους.
‘Naatu Naatu’ (from RRR) wins the Oscar for Best Original Song. #Oscars pic.twitter.com/snpyX4vvbu
— Pop Base (@PopBase) March 13, 2023
«Μεγάλωσα ακούγοντας τους Carpenters και τώρα είμαι εδώ με Όσκαρ» ανέφερε όταν ανέβηκε στη σκηνή για να παραλάβει το Όσκαρ και στη συνέχεια άρχισε να τραγουδά την ποπ επιτυχία του αμερικανικού ντουέτου της δεκαετίας του '70 «Top of the World» (Στην Κορυφή του Κόσμου).
«Υπήρχε μόνο μια επιθυμία στο μυαλό μου: Το "RRR" έπρεπε να κερδίσει, περηφάνια κάθε Ινδού και έπρεπε να με βάλει στην κορυφή του κόσμου».
Το "Naatu Naatu" θεωρήθηκε φαβορί για τη νίκη, ακόμη και πριν κερδίσει τη Χρυσή Σφαίρα Καλύτερου Τραγουδιού, τον Ιανουάριο.
Here's the energetic performance of "Naatu Naatu" from #RRR at the #Oscars. https://t.co/ndiKiHeOT5 pic.twitter.com/Lf2nP826c4
— Variety (@Variety) March 13, 2023
H παρουσιάστρια της ερμηνείας του "Naatu Naatu" στη σκηνή των Όσκαρ, Ντιπίκα Πάντουκον τόνισε ότι είναι «το πρώτο τραγούδι από ινδική παραγωγή που προτάθηκε για Όσκαρ» και «απόλυτη επιτυχία».
Το τραγούδι έγινε το κορυφαίο meme ταινίας-μουσικής της χρονιάς πέρυσι, καθώς οι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης δημιούργησαν τις δικές τους εκδοχές της χορογραφίας «hook step».
Οι Keeravani και Chandrabose δεν είναι οι πρώτοι Ινδοί που κερδίζουν Όσκαρ στην κατηγορία Καλύτερου Τραγουδιού. Στην τελετή απονομής των Όσκαρ του 2019 το βραβείο απέσπασε το τραγούδι «Jai Ho» από την ταινία «Slumdog Millionaire», με τον συνθέτη A.R. Rahman, o οποίος κέρδισε και το βραβείο Καλύτερης Πρωτότυπης Μουσικής. Όμως η ταινία «Slumdog Millionaire» ήταν βρετανική παραγωγή, παρ' ότι διαδραματιζόταν στην Ινδία.
We’re blessed that #RRRMovie is the first feature film to bring INDIA's first ever #Oscar in the Best Song Category with #NaatuNaatu! 💪🏻
— RRR Movie (@RRRMovie) March 13, 2023
No words can describe this surreal moment. 🙏🏻
Dedicating this to all our amazing fans across the world. THANK YOU!! ❤️❤️❤️
JAI HIND!🇮🇳 pic.twitter.com/9g5izBCUks
Ο A.R. Rahman ήταν μεταξύ εκείνων που πανηγύρισαν για την ιστορική νίκη του «Naatu Naatu» και συνεχάρησαν τον Keeravani που συνέβαλε στην ανάδειξη του ινδικού κινηματογράφου σε άλλα μέρη του κόσμου.
Σε συνέντευξή του στο Variety, ο Keeravaani είπε ότι ο ρυθμός του τραγουδιού έχει μεγάλη σχέση με το πόσο δημοφιλές έχει γίνει. «Ο ρυθμός είναι 6/8 - αυτό δεν ακούγεται πολύ συχνά από τη Δύση, αλλά πιο συχνά στην Ινδία και μερικές φορές στην Αφρική» είπε ο συνθέτης.
«Για την ακρίβεια, είναι ένα είδος ρυθμού της νότιας Ινδίας, όχι τόσο της Βόρειας. Και στο "Naatu Naatu", αυτός ο ρυθμός πήρε μια άλλη διάσταση και ένα άλλο επίπεδο BPM (beats per minute) που πολύ σπάνια ακούγεται στη Δύση. Αυτό είναι που τράβηξε πρωτίστως την προσοχή του δυτικού κοινού», εξήγησε.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στο καστ επρόκειτο να συμμετάσχουν γνωστά ονόματα, όπως η Τζέιν Σέιμουρ και ο Μάλκολμ ΜακΝτάουελ
Από την Πέμπτη 25 Ιουνίου έως την Κυριακή 28 Ιουνίου 2026
Ο Τάικα Γουαϊτίτι σκηνοθετεί την ταινία επιστημονικής φαντασίας που βασίζεται στο μπεστ σέλερ του Καζούο Ισιγκούρο
Τον πρωταγωνιστικό ρόλο είχε εξασφαλίσει η ηθοποιός Τζούλια Γκάρνερ
Ο διάσημος σκηνοθέτης και η ποπ σταρ εθεάθησαν σε παραθαλάσσια πόλη
Αγγελόπουλος και Καϊτέλ κάτω από τον αθηναϊκό ουρανό
Η νέα ταινία της Disney και της Pixar ξεπέρασε τα 300 εκατ. δολάρια παγκοσμίως στο πρώτο Σαββατοκύριακο
Αλλαγή σχεδίων μετά τη συμφωνία-μαμούθ 50 δισ. δολαρίων με την εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης
Οι κριτικοί αποθεώνουν την πρωταγωνίστρια - Τι λένε για την πλοκή και τους χαρακτήρες
Σε κλίμα συγκίνησης στο Θέατρο Κολωνού, ο χολιγουντιανός σταρ τίμησε τη μνήμη του Θόδωρου Αγγελόπουλου
Ο σκηνοθέτης Ρόμπερτ Ζεμέκις επέλεξε να γυρίσει την ταινία σε δύο φάσεις
Το project περιγράφεται ως μια κωμωδία που διαδραματίζεται σε ένα απομακρυσμένο και μυστηριώδες νησί
Τον ρόλο που επρόκειτο να υποδυθεί τελικά ανέλαβε ο Τζον Πάνκοου
Ομηρικά έπη, σούπερ ήρωες και auteur vibes
Η Τζέσι είναι η αρχηγός των παιχνιδιών της μικρής Μπόνι, αλλά οι ισορροπίες αλλάζουν όταν ένα τάμπλετ μπαίνει στη ζωή της πιτσιρίκας.
Ένα ιδιότυπο θρίλερ με έντονο σασπένς, σκηνές ωμής βίας και μια ιντριγκαδόρικη κεντρική ιδέα που στρέφεται γύρω από τον έρωτα των δύο νέων.
Ο Γκλεν Πάουελ είναι άνετος και στιλάτος στον ρόλο του δολοφόνου με το αγγελικό πρόσωπο, αν και η πραγματικά ξεχωριστή παρουσία στο φιλμ είναι εκείνη της Μάργκαρετ Κουόλεϊ
Χιούμορ και τρόμος κουμπώνουν ιδανικά σε αυτή την ταινία
Η λαμπερή βραδιά πραγματοποιήθηκε στη Στέγη Ιδρύματος Ωνάση
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.