Κινηματογραφος

«Τη σνόμπαραν»: Η viral αντίδραση της Άντζελα Μπάσετ μετά τη νίκη της Τζέιμι Λι Κέρτις

Η σταρ του «Black Panther…» δεν έκρυψε την απογοήτευσή της για την απώλεια του Όσκαρ

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Όσκαρ 2023: Η απογοητευμένη αντίδραση της Άντζελα Μπάσετ για την απώλεια του Όσκαρ Β' Γυναικείου Ρόλου από τη Τζέιμι Λι Κέρτις γίνεται viral.
Η Άντζελα Μπάσετ έχασε το βραβείο Β' Γυναικείου Ρόλου στην τελετή απονομής των 95ων Όσκαρ © EPA/Caroline Brehman

Όσκαρ 2023: Η απογοητευμένη αντίδραση της Άντζελα Μπάσετ για την απώλεια του Όσκαρ Β' Γυναικείου Ρόλου από τη Τζέιμι Λι Κέρτις γίνεται viral.

Η Άντζελα Μπάσετ «σνομπαρίστηκε» στα Όσκαρ 2023, μετά τη νίκη -  έκπληξη της Τζέιμι Λι Κέρτις στην κατηγορία Β' Γυναικείου Ρόλου.

Κατά τη διάρκεια της απονομής του 2023, η Τζέιμι Λι Κέρτις πήρε το βραβείο Β' Γυναικείου Ρόλου για την ερμηνεία της στο «Τα Πάντα Όλα», γεγονός το οποίο προκάλεσε δυσαρέσκεια στα social media, λόγω του γεγονότος ότι η Μπάσετ θεωρούνταν η επικρατέστερη υποψήφια.

Στην πραγματικότητα, η 64χρονη Κέρτις ήταν το τρίτο φαβορί πίσω από τη Μπάσετ και την πρωταγωνίστρια του «Τα Πνεύματα του Ινισέριν», Κέρι Κόντον, η οποία κέρδισε το BAFTA Β' Γυναικείου Ρόλου νωρίτερα αυτό το μήνα.

Ενώ πολλοί χαίρονται για τη Τζέιμι Λι Κέρτις, λαμβάνοντας υπόψη τη μακρά καριέρα της στο Χόλιγουντ, πολλοί εκφράζουν επίσης τη θλίψη τους για την Μπάσετ, η οποία βρέθηκε σε παρόμοια θέση το 1992.

Η Μπάσετ ήταν υποψήφια για το Όσκαρ καλύτερης ηθοποιού για τον ρόλο της ως Τίνα Τέρνερ στη βιογραφική ταινία «What's Love Got to Do With It», το 1994, αλλά ηττήθηκε από την Χόλι Χάντερ, πρωταγωνίστρια του φιλμ «Μαθήματα Πιάνου», της Τζέιν Κάμπιον.

Οι θαυμαστές της ηθοποιού επαινούν τη Μπάσετ, που φέτος ήταν υποψήφια για το «Black Panther: Wakanda Forever», μετά την συγκλονιστική αντίδρασή της στην ανακοίνωση.

Angela Bassett reacts to Jamie Lee Curtis’ 2023 Oscars win: ‘Kinda shady’ | New York Post

Όσκαρ 2023: «Η αντίδραση της Άντζελα Μπάσετ ήταν αληθινή»

Καθώς η Κέρτις γιόρταζε τη νίκη της, μια συναισθηματική Μπάσετ διατήρησε ένα κενό βλέμμα στο πρόσωπό της, με πολλούς να υποστηρίζουν την απόφασή της να μην «προσποιηθεί ενθουσιασμό».

«Η αντίδραση της Άντζελα Μπάσετ ήταν αληθινή», έγραψε ένας θαυμαστής, προσθέτοντας: «Αυτή η γυναίκα έχει δώσει τόσα πολλά σε όλες τις ταινίες της για να τη ληστέψουν τα Όσκαρ ξανά;;!».

«Η Άντζελα Μπάσετ αξίζει ένα και όλοι το ξέρουν αυτό», έγραψε ένας θαυμαστής, προσθέτοντας: «Μην με παρεξηγείτε, η Τζέιμι Λι Κέρτις έχει εκπληκτική δουλειά, αλλά το Όσκαρ της Άντζελα έχει καθυστερήσει ΠΟΛΥ και είναι ενοχλητικό να το βλέπεις… Η συγκίνηση όταν έχασε, είχε ένα κενό βλέμμα. Είναι καταπληκτική. Τη σνόμπαραν».

«Η Άντζελα Μπάσετ δεν έκανε “αυτό το πράγμα” μόνο και μόνο για να τη σνομπάρουν έτσι», είπε κάποιος, αναφερόμενος στο viral ραπ της Αριάνα ΝτεΜποσέ στα BAFTA, που περιλάμβανε τον στίχο: «Η Angela Bassett έκανε το πράγμα».

Angela Bassett Did the Thing by Ariana Debose

Μετά την ανακοίνωση, οι ηθοποιοί Μάικλ Μπ. Τζόρνταν και Τζόναθαν Μέιτζορς υποστήριξαν τη Μπάσετ, ενώ απένειμαν ένα βραβείο στη σκηνή στιγμές αργότερα.

Η τελετή του 2023 σημείωσε μεγάλες νίκες για το «Τα Πάντα Όλα», που απέσπασε επτά βραβεία, συμπεριλαμβανομένων της Καλύτερης Ταινίας και της Καλύτερης Γυναικείας Ερμηνείας για τη Μισέλ Γιο.

(Με πληροφορίες του Independent)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ