- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ένα αγόρι κι ένα κορίτσι μπορεί να είναι φίλοι; Βασικά, κλασσικά ερωτήματα που βρίσκουν σε λίγες μέρες απαντήσεις στη μεγάλη οθόνη στο «Φίλοι ή Κάτι Παραπάνω;», την απολαυστική ρομαντική κομεντί του Μάικλ Ντάουζ.
Υπάρχουν μερικά πράγματα στις σχέσεις που μοιάζουν να παραμένουν σταθερά όσα χρόνια κι αν περάσουν. Από τις μέρες που ο «Χάρι Γνώρισε την Σάλι», μέχρι τώρα που ο Ντάνιελ γνωρίζει την Ζόι, οι καλύτερες ρομαντικές σχέσεις στην οθόνη είναι αυτές που ολοκληρώνονται... μετ εμποδίων.
Στην ταινία του Μάικλ Ντάουζ που έκανε το ντεμπούτο της στο φεστιβάλ του Τορόντο και που λίγες μέρες πριν προβλήθηκε και στις Νύχτες Πρεμιέρας, το εμπόδιο στην σχέση των δύο γοητευτικών, ερωτεύσιμων πρωταγωνιστών, δεν είναι άλλο από την φιλία.

Ο Ντάνιελ υποδύεται τον Γουάλας, έναν ακόμη κολλημένο με την πρώην του γιατρό, που γνωρίζεται τυχαία σε ένα πάρτι με την γοητευτική Τσάντρι ( την υποδύεται η Ζόι Καζάν, εγγονή του θρυλικού Έλληνα σκηνοθέτη Ήλια Καζάν), και από την πρώτη στιγμή νιώθει να την ερωτεύεται, μόνο που εκείνη γρήγορα του μιλά για τον σοβαρό δεσμό της. Οι δυο τους αποφασίζουν να μείνουν φίλοι όταν όμως ο φίλος της Τσάντρι θα αναγκαστεί να λείψει για μήνες στο εξωτερικό, οι δύο τους θα αναγκαστούν να παραδεχθούν πως η φιλία τους είναι λίγο πιο ισχυρή απ όσο θα ήθελαν να παραδεχτούν.
Μοιάζει με κάτι που λίγο πολύ όλοι έχουμε ζήσει, με μια από εκείνες τις περιπτώσεις που γνωρίζεις τον κατάλληλο άνθρωπο στον λάθος χρόνο και το φιλμ αναρωτιέται, τι και πως το κάνεις: Ποιος είναι ο σωστός δρόμος για να χειριστείς μια τέτοια περίπτωση; Τι είναι ηθικά σωστό; Που σταματά η φιλιά και που αρχίζει ο έρωτας;

Ναι, αυτά είναι τα βασικά υλικά από τα οποία είναι φτιαγμένες πολλές ρομαντικές κομεντί, όμως το «Φίλοι ή Κάτι Παραπάνω;» τα χρησιμοποιεί με φρέσκο τρόπο και συνθέτει μια ιστορία που μιλά για ανθρώπους που θα μπορούσες να γνωρίζεις με τρόπο που καταλαβαίνεις, για τους φίλους σου ή εσένα τον ίδιο, για ένα αγόρι που πίνει δίπλα σου το ποτό του σε ένα μπαρ της πόλης, για ένα κορίτσι που θα μπορούσε να είναι το κορίτσι σου.
Αν μόνο ο χρόνος και οι συμπτώσεις ήταν σωστές, ή ακόμη κι αν όχι, όπως συμβαίνει όταν ο Γουάλας γνώρισε την Τσάντρι και ο Ντάνιελ και η Ζόι έπλασαν ένα από τα πιο γοητευτικά, αστεία και τρυφερά αμήχανα ζευγάρια που είδαμε εδώ και χρόνια στην οθόνη.
Το «Φίλοι ή Κάτι Παραπάνω» (What if) βγαίνει στις αίθουσες αυτή την Πέμπτη 9 Οκτωβρίου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η Χοτλ γεννήθηκε σε οικογένεια κωφών και χρησιμοποίησε άπταιστα τη νοηματική γλώσσα
Το καστ αστέρων αποκαλύπτεται στο νέο υπερθέαμα της Marvel που κάνει πρεμιέρα τον Δεκέμβριο
Η αναφορά που έκανε στο ντοκιμαντέρ για τη Μελάνια Τραμπ
Tην αποκάλυψε έκανε ο επικεφαλής της εταιρείας
«Πρέπει να έχεις μια καταπληκτική ιδέα, για να κάνεις κάτι τέτοιο», δήλωσε ο 55χρονος σκηνοθέτης
Η είσοδος σε όλες τις προβολές είναι δωρεάν
Η κινηματογραφική μεταφορά του ομηρικού έπους έκανε εντυπωσιακή πρεμιέρα στις αίθουσες
Το προηγούμενο ρεκόρ κατείχε ένα πρωτότυπο μοντέλο 20 ιντσών ενός starfighter X-wing
Ο συγγραφέας που έτρωγε σκυλοτροφές, μιλούσε με τον Θεό, και πέθανε λίγο πριν γίνει διάσημος σε όλο τον κόσμο
Tόνισε πως το μοτίβο από το 2014 της μιας ταινίας ανά τρία χρόνια (Interstellar, Dunkirk, Tenet, Oppenheimer) θα συνεχιστεί
Απαγορευμένα κινητά και θόρυβοι στα γυρίσματα
Κατά τα γυρίσματα τηςταινίας «The Invite»
Ο πρωταγωνιστής της νέας ταινίας του Κρίστοφερ Νόλαν αποκάλυψε τις επιπτώσεις στη σύζυγο και τις τέσσερις κόρες του
Μέσα από προσωπικές μου αναμνήσεις, δύο συνεντεύξεις μου με τη Μάρω Κοντού και μαρτυρίες αγαπημένων ηθοποιών που τη γνώριζαν
Ήδη το αμερικανικό σωματείο ηθοποιών SAG-AFTRA έχει εκφράσει έντονες επιφυλάξεις
Νέα περιπέτεια του διάσημου ήρωα κόμικς 15 χρόνια μετά την ταινία του Στίβεν Σπίλμπεργκ
Έγινε επίσης γνωστή ως η «γυναίκα με τα περιστέρια» από το «Home Alone 2»
Ο Γκέοργκι Ουνκόφσκι σκηνοθετεί ένα φιλμ ζόρικης ενηλικίωσης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.