Κινηματογραφος

Πέθανε ο ηθοποιός Κλάρενς Γκίλιαρντ Τζούνιορ

Είχε γίνει γνωστός από το «Die Hard»

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Πέθανε ο ηθοποιός Κλάρενς Γκίλιαρντ - Οι ταινίες που έγινε γνωστός

Πέθανε ο Κλάρενς Γκίλιαρντ Τζούνιορ ηθοποιός γνωστός από τη συμμετοχή του στην ταινία «Walker, Texas Ranger» και την ερμηνεία του στην ταινία «Die Hard» σε ηλικία 66 ετών. 

Ο θάνατος του επιβεβαιώθηκε μέσω ανακοίνωσης από το Πανεπιστήμιο της Νεβάδα στο Λας Βέγκας όπου εργαζόταν ως καθηγητής κινηματογράφου και θεάτρου στο Κολέγιο Καλών Τεχνών.

«Ο καθηγητής ήταν ένας φάρος φωτός και δύναμης για όλους γύρω του», δήλωσε η πρόεδρος κινηματογράφου του UNLV, Χέδερ Άντισον. «Κάθε φορά που τον ρωτούσαμε πώς ήταν, δήλωνε χαρούμενα ότι ήταν “Ευλογημένος”. Αλλά εμείς είμαστε πραγματικά αυτοί που ήμασταν ευλογημένοι που ήμασταν συνάδελφοι και μαθητές του για τόσα πολλά χρόνια. Σας αγαπάμε και θα μας λείψετε πολύ, καθηγητά G!»

Ο Κλάρενς Γκίλιαρντ Τζούνιορ έκανε το κινηματογραφικό του ντεμπούτο ως Sundown στο «Top Gun» ενώ το 1989, πήρε μόνιμο ρόλο στη σειρά «Μatlock» υποδυόμενος έναν ιδιωτικό ντετέκτιβ για τον κορυφαίο δικηγόρο υπεράσπισης.

Ο Γκίλιαρντ εμφανίστηκε σε 85 επεισόδια πριν αποχωρήσει από τη σειρά το 1993 για έναν ακόμη μεγαλύτερο ρόλο, αυτόν του Τζίμι Τριβέτ – το δεξί χέρι του Τσακ Νόρις στη σειρά γουέστερν εγκλημάτων του CBS «Walker, Texas Ranger». Εμφανίστηκε και στα 196 επεισόδια της οκτώ σεζόν της σειράς. Μετά το φινάλε της σειράς το 2001, ο Γκίλιαρντ συνέχισε να παίζει σε διάφορες ταινίες και τηλεοπτικές σειρές.

Ο Γκίλιαρντ επέστρεψε στην ακαδημαϊκή κοινότητα αργότερα στη ζωή του, εντασσόμενος στο τμήμα θεάτρου του Πανεπιστημίου της Νεβάδα, Λας Βέγκας, ως αναπληρωτής καθηγητής το 2006.