Κινηματογραφος

Ταινία Grand Theft Auto με πρωταγωνιστή τον Eminem - Το παρασκήνιο πίσω από το «ναυάγιο»

Γιατί η Rockstar απέρριψε την πρόταση

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ταινία βασισμένη στο Grand Theft Auto με τον Eminem στον ρόλο πρωταγωνιστή - Η πρόταση στη Rockstar Games

Η Rockstar Games απέρριψε την πρόταση για μια Grand Theft Auto ταινία με πρωταγωνιστή τον Eminem. Τη σκηνοθεσία θα είχε ο Tony Scott του «Top Gun». 

Η πρόταση, ύψους 5 εκατ. δολαρίων για τα δικαιώματα, έγινε στα αδέλφια Sam και Dan Houser (σ.σ. δημιουργοί του Grand Theft Auto), ωστόσο η απάντησή τους ήταν αρνητική, όπως αποκάλυψε ο Kirk Ewing, βετεράνος στον χώρο του gaming και φίλος των Houser, μιλώντας στο «Grandest Game» (σ.σ. podcast του BBC Sounds).

«Λόγω της σχέσης που είχα με τη Rockstar και με τον Sam Houser, βρεθήκαμε ένα βράδυ οι δύο μας, μείναμε μέχρι αργά, και μιλήσαμε για την πιθανότητα να κάνουμε μία GTA ταινία. Αυτό ήταν λίγο μετά το Grand Theft Auto 3. Και νομίζω ότι σε εκείνο το σημείο, ξέρετε, πίστευα ότι ο Sam θα ήθελε να κάνει κάτι» ανέφερε.

Και πρόσθεσε: «Θυμάμαι ότι μίλησα στο τηλέφωνο στις 4 τα ξημερώματα με έναν παραγωγό από το Λος Άντζελες και είχα μία προσφορά των 5 εκατομμυρίων για μία ταινία με τον Eminem και τον σκηνοθέτη Tony Scott».

Όπως είπε, τα αδέλφια Houser έχουν συνειδητοποιήσει εδώ και καιρό ότι το Grand Theft Auto (GTA) έχει πολύ μεγαλύτερο «εκτόπισμα» από οποιαδήποτε ταινία θα μπορούσε να βγει βασισμένη σε αυτό το franchise που δημιούργησε τη δική του «σχολή» στο gaming στις αρχές των 00’s, όταν κυκλοφόρησε με το Playstation 2.

Με πληροφορίες από BBC