Κινηματογραφος

Η Τζούντι Ντεντς χάνει την όρασή της αλλά δεν αποσύρεται από την υποκριτική

«Έχω ανθρώπους που μπορούν να με βοηθήσουν» εξομολογήθηκε

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τζούντι Ντεντς
Η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός Τζούντι Ντεντς © EPA / VICKIE FLORES

Τζούντι Ντεντς: Η ηθοποιός για τα προβλήματα στην όρασή της και τις δυσκολίες στην καθημερινότητά της

Η Τζούντι Ντεντς αποκάλυψε σε πρόσφατη συνέντευξή της ότι χάνει την όρασή της, αλλά και ότι δεν προτίθεται να «συνταξιοδοτηθεί» από τον χώρο της υποκριτικής, παρότι κάποιες φορές δεν μπορεί να διαβάσει ή να γράψει. 

Η 86χρονη ηθοποιός πάσχει από εκφύλιση ωχράς κηλίδας, κάτι που προκαλεί σταδιακή απώλεια της όρασή της, γεγονός που δυσκολεύει κατά πολύ την καθημερινότητά της. Ακόμη, περιέγραψε σε συνέντευξή της μία πρόσφατη δυσκολία που αντιμετώπισε, όταν σε ένα δείπνο όπου είχε παρευρεθεί με τον σύντροφό της, με χαμηλό φωτισμό, δεν μπόρεσε να διακρίνει αν έχει κάτι στο πιάτο της, ούτε να το κόψει για να μπορέσει να το φάει. 

Η Τζούντι Ντεντς μιλώντας στην εκπομπή του Louis Theroux στο BBC2 εξομολογήθηκε ότι αδυνατεί να ανταπεξέλθει και στα βασικά, όπως να φροντίσει για το φαγητό της, να διαβάσει ή να γράψει. Ωστόσο, η βραβευμένη με Όσκαρ γυναικείου ρόλου στην ταινία «Ερωτευμένος Σαίξπηρ» δηλώνει αποφασισμένη να συνεχίσει την 60χρονη καριέρα της, παρά τα εμπόδια.

«Δεν θέλω να αποσυρθώ. Δεν κάνω πολλά αυτή τη στιγμή γιατί δεν μπορώ να δω. Είναι κακό. Αλλά πρέπει να διδάξω στον εαυτό μου έναν νέο τρόπο μάθησης» είπε χαρακτηριστικά Τζούντι Ντεντς, προσθέτοντας πως η ίδια έχει φωτογραφική μνήμη, «οπότε εάν κάποιος μου πει κάτι μπορώ να το μάθω γρήγορα. Και έχω πολλούς ανθρώπους που μπορούν να με βοηθήσουν».

Όταν ρωτήθηκε για το πότε θα επιστρέψει στη σκηνή, απάντησε: «Σύντομα. Αρκεί να ξέρω ότι δεν υπάρχουν πράγματα που πέφτουν κάτω».

Με πληροφορίες από The Sun

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ